♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Friday, April 29, 2016

PENYELESAIAN MUDAH UTK kurang DUIT

Pening memikirkan duit tak pernah cukup??
.
.
Komitmen melebihi gaji bulanan dan balance adalah NEGATIF??
.
.
Ingin menjana pendapatan tambahan dengan MUDAH??
.
.

Tersangat mudah!!
**Hanya menggunakan medium online 100% 
**Ilmu online diberikan secara PERCUMA
**Tidak mengganggu waktu kerja dan masa anda bersama keluarga
**Bebas masa. Semuanya hanya dihujung jari

Hanya 10 orang terawal akan dibimbing secara PERCUMA!!
Jangan lepaskan peluang untuk menambah income

Whatsapp ke:-
📲017 375 8245
📲017 375 8245
📲017 375 8245

Saturday, April 23, 2016

Ramadhan bakal tibaa

Assalam semuaa!!!

Bulan Puasa dah nak dekat. Lagi sebulan lebih aje ni.

Cuti pon kat ofis da mule nak apply bile kaann. 

Meh sni nak cterrr
Nak tambah tenaga and nak diet dgn care sihat x?

Meh try cmd or Hydro D.
Benda xpayah nak shake2 bagai taww

Kalo area KL nak COD boleh aje dekat
🚗 Tasik Titiwangsa or
🚗 Masjid Mindef or
🚗 Masjid Utm or
🚗 Aeon Setiawangsa

🚀🚀 kalo waktu keje Before 3.30 ptg, kami akan Pos.

Lai2 kita jage Badan kite

Whatsap kami cepat2 deh

📲 017 375 8245 📲
📲 017 375 8245 📲
📲 017 375 8245 📲

#adamizni #cmd_dan_hydroD #richvell #ProudToBeRichvellian72

FIT & FAST DIET BULAN RAMADHAN WITH RICHVELL

Minggu depan dah gaji... Anak cucu cicit semua yang nak repeat order @ aktif blk akaun anda mai buat cepat...
Bulan 5 & 6 nanti sure sales meningkat tau... Pasal semua nak ambil peluang fit & fast diet dalam bulan puasa ni...

Dia org mesti nak dapatkan stok CMD, Hydro D & Klenz...

Friday, April 22, 2016

MISS V Dan KECANTIKAN?

[[[[ BAHAYA..BAHAYA..BAHAYA INI.....]]]]]

>>> BACA INI BAGI BANTU ANDA>>>>

<<< KENCANTIKKAN SEORANG WANITA BERMULA DARI ASETNYA >>>
.
Gatal ?
Keputihan ?
Berbau ?
Tak comey ?
.
KEBAIKAN JS SANITARY PAD :
✔️Merawat semua masalah utama wanita
✔ Penjagaan dalaman wanita
✔ Menghindari penyakit dan fungus
✔ Mencegah bau yang tidak selesa
✔ Memulihkan sengguggut
✔ Merawat keputihan
✔ Menyedut kotoran yang tersimpan (tersekat)
✔ Mencegah kanser
✔ Membuang toksid
✔ Menghalang pembiakan bacteria di tempat sulit.
.
1 box ada 66 pieces !!! BERBALOI2x ...........
.
Meh saya bantu !! Kite kite jew ....
📲📩 +6017 - 375 8245
📲📩 +6017 - 375 8245
📲📩 +6017 - 375 8245

AGENT & STOKIST DICARI!!!

Thursday, April 21, 2016

JEREBU, CMD AND HYDRO D

Jerebu melanda lagi.
Bimbang dengan kesihatan bayi anda?
Bimbang dengan kesihatan anak2 anda?
Bimbang dengan kesihatan orang tua anda?
Bimbang dengan kesihatan diri sendiri?
Bimbang dengan kesihatan haiwan peliharaan anda?

Setakat BIMBANG je takkan merubah keadaan.
Setakat berkata2 je takkan merubah keadaan.

Yang PENTING = TINDAKAN !

Whatsap kami !!
📲 017 375 8245 📲
📲 017 375 8245 📲
📲 017 375 8245 📲

#cmd #hydroD #richvellian72 #ProudToBeRichvellian72 #businessadamizni

Wednesday, April 20, 2016

Bertukar ke JS PAD

Assalam semuaaa

Ape yg ade dlm JS PAD smpai ramai orang da mule bertukar. Ok meh kami bgtaw

J's Pad:
Mempunyai struktur inovasi 10 lapisan antaranya:

💎1.Sebatian extrak HERBA yg dperbuat dgn formula ion negatif

💎2.Tiga dimensi perlindungan kebocoran sekeliling

💎3.Permukaan kapas natural yg lembut.berdaya serap,selesa dan
sihat

💎4.Mempercepatkan penyerapan cairan sebanyak 3kali ganda

💎5.Dilapisi anti debu dgn lapisan bhn kertas polimer

💎6.Manik manik kristal yg lembut utk menyimpan air yg kuat

💎7.Dilapisi anti debu dgn lapisan bhn kertas polimer

💎8.Bernafas bwh membrane,sejuk dan selesa

💎9.Agen gam keselamatan

💎10.Pelepasan kertas,sbg dikoyak,tidak mengandungi agen
fluorescent

#100% Selamat di Guna kan dan Tindak Balas Kepada Miss V setiap Wanita Menggunakan Js Pad Ini

Jangan risau. JS PAD bukan syrkt MLM tapi JS PAD adelah retail cmpny..

haaa Berminat   nak try?
Stok Js Pad dah ade byk ni!!

🚀🚀 Ad sape2 nak selit order mehh sni whtasap kami.
Before 3.30 ptg, kami akan Pos esok.

Kalo area KL nak COD boleh aje dekat
🚗 Tasik Titiwangsa or
🚗 Masjid Mindef or
🚗 Masjid Utm or
🚗 Aeon Setiawangsa

Lai2 kita jage mahkota kita.

Whatsap kami cepat2 deh

📲 017 375 8245 📲
📲 017 375 8245 📲
📲 017 375 8245 📲

#adamizni #KAMIAGENTSAHJSPAD #JSPAD #SELAMATKAN_MAHKOTA

Monday, April 18, 2016

Testimoni Js Pad Darah Ketul Keluar

JS PAD LEBIH FAHAM WANITA?

Nah sblm tu meh  tgk video ni 》》https://www.youtube.com/watch?v=a3mj9cQlz8c

KENAPE JS SANITARY PAD, LEBIH MEMAHAMI WANITA...

👠Teman anda di saat anda amat perlukan...
👠Sentiasa kering, selesa, segar dan tanpa bau yang tidak menyenangkan
👠Mencegah kegatalan dan jangkitan kulat
👠Menggalakkan peredaran darah dan melindungi kulit halus & sensitif
👠Memperbaiki masalah rembesan mukus dan ketidak selesaan semasa haid
👠Ringan, tidak mudah berubah bentuk serta pengudaraan yang baik

Esk kami up lagi stock. Nk order whatsap derah2 ok

📲 017 375 8245 📲
📲 017 375 8245 📲
📲 017 375 8245 📲
📲 017 375 8245 📲

#ADAMIZNIJSPAD #AGENT_DAN_DROPSHIP_DICARI #RETAIL_COMPANY

CMD VS Suppliment Mineral

[Q&A 72]

Dah ambk suplmnt mineral. Perlu ke tak ambik cmd?

APAKAH PERBEZAANYA?

Sunday, April 17, 2016

Kebaikan JS Pad

Assalam semuaa. Ok arini kami nak share psl cstmr kami ni.

Akk ni Tak byk cakap trus bgtaw nak beli JS PAD.

Okk knape org da mule bertukar ke JS PAD. Ni haa kami share 
KEBAIKAN JS SANITARY PAD :

✔ Merawat semua masalah utama wanita
✔ Penjagaan dalaman wanita
✔ Menghindari penyakit dan fungus
✔ Mencegah bau yang tidak selesa
✔ Memulihkan sengguggut
✔ Merawat keputihan
✔ Menyedut kotoran yang tersimpan (tersekat)
✔ Mencegah kanser
✔ Membuang toksid
✔ Menghalang pembiakan bacteria di tempat sulit

📲 whtsp kami  : 017 375 8245 📲
📲 whtsp kami  : 017 375 8245 📲
📲 whtsp kami  : 017 375 8245 📲

#adamiznijspad #agent_dan_stokist_dicari
#jspas

Saturday, April 16, 2016

Kencing Manis dan CMD

[TESTIMONI KENCING MANIS : DAGING TUMBUH BALIK..!!]

Ok sebelum tidur kita belanja testimoni 1.. kalau yg hati tak berapa nk kental tu maaf la ye.. scroll laju2.. nnt takut termimpi2..

Yg hati kental tu, jgn hati je kental, tapi takde tindakan.. lebih2 lagi kalau ada family menghidapi pnyakit yg sama.. 1 penyakit FAVOURITE Rakyat msia : KENCING MANIS.

Setakat hari ni, boleh dikatakan hampir SEMUA pengamal CMD pulih dr kencing manis.. asbab CMD.. tak percaya? Try la google.. yg lebih ngeri dr ni pun ada..

So jangan sampai ada kaki atau jari yg kena potong ye disebabkan berkira nk keluar duit utk CMD. Sbb Allah dh sampaikan penawarnya, terletak pada kita sendiri utk ikhtiar..

Ok, NAK DAPATKAN CMD/ HydroD SEGERA, PM :
📞📩 017 375 8245
📞📩 017 375 8245
📞📩 017 375 8245

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Dah try CMD? Powerkan?
Dah try HydroD? LUARBIASA...

Tak percaya, JOM TENGOK BUKTINYA, KLIK SINI 》https://youtu.be/LXzrfrjlMwU

FB PAGES : https://m.facebook.com/CMD-Concentrated-Mineral-Drops-RV72-136076053190955/ 

#richvellian72
#proudtoberichvellian72  #adamizni  #adamiznicmddanhydroD #cmd #hydroD

Kebaikan Air Alkali

[RAMAI YG X TAHU KEBAIKKAN AIR ALKALI]
.
Ada yg bgtau air R.O much2 better dr air alkali, tp boleh sy tahu apa kebaikkan yg diberi jika tiada sebarang unsur yg hidup dan memberi manfaat pada tubuh badan kita?, walhal badan anda sgt2 memerlukan mineral utk menggantikan mineral yg telah hilang setelah umur kita meningkat. Jadi anda masih MEREMEHKAN kepentingan air alkali ni lagi??
.
____________________________

Ok, NAK DAPATKAN CMD/ HydroD SEGERA, PM :
📞📩 017 375 8245
📞📩 017 375 8245
📞📩 017 375 8245

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Dah try CMD? Powerkan?
Dah try HydroD? LUARBIASA...

Tak percaya, JOM TENGOK BUKTINYA, KLIK SINI 》》https://youtu.be/LXzrfrjlMwU

Testmni byk dlm ig dan di pages fb 
Ig plak : ADAMIZNI_CMD
FB Pages :  https://m.facebook.com/CMD-Concentrated-Mineral-Drops-RV72-136076053190955/

#ProudToBeRichvellian72
#AdamIznicmddanhydrod
#agentsah
#kelantanvsjoho

Perkara tentang Tuala Wanita

Tahukah wanita tentang tuala wanita apa sebenarnya?
Maklumat tuala wanita kepada semua wanita di Malaysia
Berkata tentang tuala wanita, mungkin ianya jarang dipersoal tentang bahayanya kerana ianya menjadi keperluan bagi wanita setiap bulan. Namun di sini, ingin sekali saya kongsikan fakta tentang bahayanya tuala wanita yang berada di pasaran sekarang. Apakah bahaya yang dimaksudkan?

1. Tuala wanita yang anda pakai selama ini bukan dari kapas, akan tetapi dari bahan-bahan yang dikitar semula seperti habuk kayu, kertas yang dikitar semula dan pelbagai lagi.

2. Tuala wanita yang berada di pasaran telah mengalami proses "bleaching" atau dipanggil pemutihan dengan menggunakan klorin yang berlebihan untuk memutihkan. Dan apabila digunakan, maka tindak balas kimia akan terjadi di dalam pad wanita itu akibat haba dan mengeluarkan sejenis gas yang dikenali sebagai "dioxin".

3. Dioxin ini diisytiharkan secara rasmi sebagai toksin dan bahan beracun yang mampu merosakkan rahim wanita, menyebabkan senguggut yang melampau, kemurungan, kegatalan, dan yang paling parah, boleh menyebabkan terjadi kanser pangkal rahim ataupun kanser rahim.

4. Tuala wanita yang berada di pasaran sekarang tidak terjamin dari segi kebersihannya kerana dari segi pembungkusan ianya sudah terdedah kepada habuk, bakteria, kelembapan dan sebagainya kerana pembungkusan pad yang berharga murah tidak dapat ditutup selepas dibuka.

5. Tuala wanita yang berada di pasaran sekarang mengandungi bakteria 11x ganda lebih tinggi dari piawaian antarabangsa.

6. Kalau kita perhatikan, tuala wanita yang ada di pasaran tidak terdapat tarikh luput atau tarikh bila ianya dibuat. Disini boleh menimbulkan keraguan kepada pengguna dari segi keselamatannya kerana pad yang sudah lama dibuat, dan tidak ada tarikh luput boleh menyebabkan perempuan terdedah kepada pelbagai penyakit yang serius dan berbahaya.

7. Pelapik diluar tidak telus haba dan ianya menyebabkan haba dari darah haid terperangkap, alat sulit menjadi berwap dan tidak selesa.

8. Pad wanita yang berada di pasaran sekarang TIADA bahan Anti Bakteria. Di sini, bakteria mudah terkumpul di dalam pad wanita kerana di dalam darah haid mengandungi protein dan apabila bakteria ini berkembang, maka, bakteria akan masuk melalui vagina dan seterusnya menyerang sistem imun badan dan melemahkannya.

9. Ada sesetengah produk tuala wanita mempunyai bauan herba yang kuat dan ini akan membuatkan wanita menjadi malu kerana bauan itu kerana secara tidak langsung MENGUMUKAN yang anda datang bulan.

Untuk pengetahuan anda, kanser serviks menjadi pembunuh no 2 di dalam Malaysia ini dan sebab utamanya adalah berpunca dari tuala wanita yang anda pakai selama ini. Memang anda tidak ambil kisah akan hal ini, namun, apakah anda mahu, diri anda diserang penyakit yang sampai hari ini masih belum ada penawarnya? Oleh itu, bertukarlah kepada pad yang selamat dan menjamin keselesaan anda ketika datang bulan.

Setiap pemberian dari yang MAHA KUASA perlu dihargai setiap orang termasuklah MAKHOTA WANTA. Hidup tidak akan bermakna jika ianya tidak dijaga dengan baik..

#adamizni #adamiznijspad #businesforfuture
#agen_dan_stokist_dicari

Tuesday, April 5, 2016

Kebaikan JS PAD

Jom meh pakat try JS SANITARY PAD

KEBAIKAN JS SANITARY PAD :

✔ Merawat semua masalah utama wanita
✔ Penjagaan dalaman wanita
✔ Menghindari penyakit dan fungus
✔ Mencegah bau yang tidak selesa
✔ Memulihkan sengguggut
✔ Merawat keputihan
✔ Menyedut kotoran yang tersimpan (tersekat)
✔ Mencegah kanser
✔ Membuang toksid
✔ Menghalang pembiakan bacteria di tempat sulit

Whatsapp /pm: 0173758245
Whatsapp /pm: 0173758245

TGH MENCARI AGENT SAH..

#ADAMIZNIJSPAD
#AGENTJSPAD

Bertukar ke Pad Lain

Berkongsi Apa Yang Kita Tahu Je...

Al Qadi Badruddin, Abi Abdullah dalam bukunya bertajuk Garaibu Wa Ajaibu 'I-Jinn (1983: 144 - 145) menjelaskan tentang satu hadis riwayat oleh Abu Daud, Imam Ahmad dan At Tarmizi yang menyatakan seorang perempuan yang bernama Hamnah binti Jahah mengadu meminta petua dari Rasulullah S.A.W kerana mengalami masalah haid yang begitu lama,baginda menyuruhnya agar menggunakan kapas

*petikan dari buku darah dan wanita

'Pakai Lah Yang Terbaik Buat Mu'

#RajaPad
#SelamatkanRahimMuWanita

Monday, April 4, 2016

JS SANITARY PAD


Js Sanitary Pad - RM60
KENAPA Js?
> Lembut, diperbuat daripada kapas,
>Daya serapan yang tinggi & sentiasa kering.
>Tak ada masalah bocor.
> Pengudaraan yang baik.
>Tidak ada bau herba atau wangian
> Setiap pack tertulis Tarikh Luput
> Paling special yang tak boleh dapat di mana-mana pad yang lain, Js ultra ada jalur teras yang membantu badan lebih cergas & bertenaga walaupun period tengah heavy. Pakai pantyliner waktu travel rasa badan lebih bertenaga & kurang letih.

~ SALAM ~
Nota Kaki = Rezeki ade di mane2. jangan segan jangan malu tu aje.
remember Berniaga adelah 9/10 dari punca rezeki.

Sunday, April 3, 2016

Kebaikan dan Khasiat Vitamin D

Assalam semua!!!!

CMD + VITAMIN D = HYDRO D

Kebaikan dan Khasiat Vitamin D

Vitamin D merupakan vitamin yang amat kita perlukan kerana ia memberikan banyak kebaikan dan khasiat kepada kita. Tahu kenapa vitamin D itu penting untuk kesihatan kita?

✔ Membantu menguatkan tulang
📌 Vitamin D membantu menyerap kalsium ke dalam tulang
📌 Vitamin D + kalsium membantu mengelakkan tulang rapuh dan retak

✔ Mengurangkan risiko kencing manis
📌Lemak badan yang berlebihan memainkan peranan kepada risiko kencing manis dan kekurangan vitamin D

✔ Mengurangkan risiko multiple sclerosis
📌Kekurangan vitamin D boleh menyebabkan penyakit ini berlaku

✔ Mengurangkan kemurungan
📌Vitamin D memainkan peranan dalam perkembangan dan fungsi otak
📌Pengambilan vitamin D yang secukupnya membantu mengurangkan symptom depresi

✔ Membantu mengurangkan berat badan
📌 Kajian menunjukkan bahawa orang yang mempunyai masalah berat berlebihan mempunyai tahap vitamin D yang rendah
📌Pengambilan vitamin D dalam diet seharian membantu mengurangkan berat badan

✔ Mengurangkan risiko penyakit jantung
📌 Kajian menunjukkan kekurangan vitamin D meningkatkan risiko mengalami serangan jantung

✔ Mengurangkan risiko kanser
📌Kajian menunjukkan mereka yang mempunyai kandungan vitamin D yang mencukupi kurang berisiko mendapat cancer

✔ Membantu meningkatkan kecerdasan otak
📌 Pengambilan HD akan membantu proses detox dalam darah, usus dan organ2 dalaman sekaligus memastikan pengaliran oksigen yg lancar ke otak..

✔ Membantu meningkatkan keanjalan kulit dan mengurangkan garis2 halus pada wajah
📌Vit D di perlukan oleh kulit sbg bahan untuk meningkatkan keanjalan serta merangsang produksi kolagen..Vit D yg cukup juga dpt meningkatkan kecerahan kulit, mengurangi garis2 halus, bintik2 gelap ( pigmentasi ) dan juga jerawat..

Apakah yang boleh menyebabkan anda kekurangan vitamin D?

✪ Mempunyai berat badan berlebihan
✪ Alah kepada susu dan laktosa
✪ Mempunyai penyakit hati dan pencernaan

Oleh itu, pastikan kita mempunyai sumber vitamin D yang mencukupi.
Titik2 jee

Meh tgk video nii tgk kehebatan Produk kami 》》》》https://youtu.be/LXzrfrjlMwU 《《《《《

Meh whatsap kami if nak nk tanye lagi lanjutt

📲017 375 8245 📲

follow ig : ADAMIZNI_CMD 

#cmd #hydroD #richvell #richvellian72 #adamizni #bussinesforfuture #testimonibyadamizni

Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM