♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Saturday, March 26, 2016

10 sebab kenape cmd BEST

10 sebab cmd best.

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Mengamalkan Pengambilan CMD Setiap Hari?”

Ini adalah kerana Concentrace Mineral Drops (CMD) :-

1) LENGKAP
Terdiri dari makro-mineral (magnesium, kalsium, potassium, klorida, sulfur) dan mikro mineralnya adalah (kromium, iodin, mangan, selenium dan zink). Ini menjadikan CMD  supplemen mineral yang lengkap.

2) IONIK
Ionik bererti bercas positif dan negatif. CMD dititis dalam air akan memecah menjadi bentuk terkecil iaitu ionik yang memudahkan ia diserap ke dalam tubuh badan.

3) BERSIH/SUCI
CMD diekstrak dari Tasik Great Salt, Utah, USA. Kadar  garam tasik itu begitu tinggi sehingga tiada kehidupan bakteria. Berbataskan gurun sehingga tidak berpenduduk (bebas pencemaran).

4) ALAM SEMULAJADI (NATURAL)
CMD bukan hasil buatan makmal. Ia semata-mata air tasik yang telah dibuang 99.5% garamnya. (Tiada tambahan pewarna, pengawet, perasa tiruan). 100% alami. CMD tidak perlu pendaftaran Kementerian Kesihatan Malaysia kerana ia adalah makanan tambahan mineral.

5) SEIMBANG
Bukan sahaja lengkap, malah ia juga seimbang. Ini penting kerana mineral dengan lainnya dapat menarik atau menolak dan menciptakan suatu keseimbangan dinamik.

6) PEKAT
Lebih pekat kandungannya daripada kandungan mineral air laut. Kepekatannya begitu tinggi , dibandingkan dengan produk supplemen mineral lain.

7) MEMUDAHKAN
Mudah digunakan – hanya dititiskan dalam makanan/minuman/masakan anda (Dewasa 30-40 titis sehari, kanak-kanak 1 titis setiap 2kg berat badan).

8) MULTI FUNGSI
CMD bermulti fungsi dalam meningkatkan kesihatan badan :
* Meningkatkan daya tahan daripada jangkitan kuman/virus
* Meningkatkan transmisi impuls saraf yang lancar
* Memangkinkan pembentukan sel baru
* Meningkatkan metabolisme badan
* Meningkatkan tenaga dan kevitalan
* Memelihara kulit dan rambut
* Menguatkan gigi dan rangka badan

9) HARGA WAJAR
Anda boleh perolehi dengan harganya yang wajar yang memungkinkan segala lapisan masyarakat mengamalkannya. Harga pakej Silver serendah RM168. Belian ulangan setiap bulan RM138 (tidak termasuk kos pos).

10) TERBUKTI
Beribu testimoni dari benua Amerika hingga Asia membuktikan CMD membantu kesihatan semua orang.

😊😊😊😊😊😊☺☺☺☺☺☺

Da la senang nak bawak letak dlm handbag jaa

Doh xpayah nok ckp byk meh tgk sinii
>>>>> https://youtu.be/LXzrfrjlMwU

Ad Instagram  meh follow ADAMIZNI_CMD

Nak order meh whatsap kami?

📲017 375 8245
📲017 375 8245
📲017 375 8245

Wednesday, March 23, 2016

Air Alkali Buatan / Fake? Ade ke????

Assalam semuaaa

[KESAN SAMPINGAN MINUM AIR ALKALI BUATAN]
"Ada kesan jugak ke..?? Air je kot.. air alkali lagi kan.."

Ok.. kita sambung post yg lepas pasal alkali.. dah tahu kn alkali mana yg elok? Dah tentu lah yg semulajadi..

kenapa? Sebab 100% ciptaan Allah taala..
contoh terbaik? AIR ZAMZAM jawapannya..
Kenapa zamzam? Mineral tinggi didalamnya..
Tak percaya? Amik pH tester, test air zamzam yg tulen dari mekah..(bukan yg dijual dipasaran ya..) ok dah, jom sambung..

Alkali buatan HANYA meneutralkan asid didalam badan yg bersentuh secara langsung seperti perut & bahagian usus atas. Apabila air alkali buatan diminum setiap hari, bahagian usus atas akan menjadi terlalu alkali dan kesan sampingan pun bermula. Kesan2 sampingan ini biasanya adalah seperti keadaan jantung yg tidak stabil, hypertension, perasaan cemas & berdebar, infeksi pd bahagian saluran & pundi kencing dan rasa menyucuk.

Mengikut kajian, ramai pesakit yg dimasukkan ke dalam hospital kerana masalah jantung kembali pulih selepas berhenti minum air alkali buatan. Kenapa kita perlu mengambil sesuatu yg bukan semulajadi, sedangkan masih ada alternatif lain yg lebih semulajadi dgn kos yg lebih kurang sama?

Kajian yg lebih terperinci dibuat ke atas tikus yg menunjukkan kesan sampingan yg lebih teruk terhadap tisu otot kardiak disebabkan oleh pengambilan air alkali buatan. Jadi dalam keadaan zaman yg penyakit jantung merupakan 'pembunuh utama', air alkali buatan bukanlah satu pilihan yg bagus utk anda jadikan sebagai minuman harian..

Manfaat alkali buatan dapat dirasai utk 30 hari pertama. Sebelum badan mengalami tekanan daripada mengamalkan air alkali, badan kita menikmati 2 kehebatan manfaatnya - meningkatkan hidrasi & lebih anti-oksidan. Tetapi setelah pengambilan yg terlalu kerap, badan akan mengalami kesan sampingan diantaranya kerosakan pada sistem pencernaan, masalah kardiovaskular & metabolik yg tidak normal.

So dh tahu kan kesan sampingan alkali buatan utk kesihatan? Lepas ni sharing pasal kelebihan2 air alkali semulajadi pula ye.. ok stay tuned guys..

Tuesday, March 22, 2016

FAKTA CMD

Fakta tentang CMD

* 100% dari sumber asli iaitu ekstrak dari bahagian paling dalam Tasik Great Salt, Little Valley
* Mempunyai 72 mineral dalam bentuk ionik utk kesihatan dan mengimbangkan pH badan manusia mahupun haiwan.
* Tiada gula, pengawet, pewarna tiruan.
* Diluluskan GMP, SKKM dan Halal.
* Boleh digunakan semua peringkat usia.
* Ibu hamil, ibu yang menyusukan boleh guna CMD.

Khasiat CMD :

* Menyahtoksin
* Anti-oksidan
* Makanan untuk sel badan
* Mengalkali sistem saraf
* Menyihatkan ligamen & tendon
* Mengurangkan keredangan
* Menyihatkan kulit dan rambut
* Melancarkan penghadaman
* Menguatkan otot jantung
* Meningkatkan motabolisme
* Mengurangkan risiko kanser dan banyak lagi

Agen sah Wsp 017 375 8245

#ProudToBeRichvellian72 #cmd #hydroD
#Gombak #KualaLumpur #Kelantan #joho #johovskelante #adamizni

Saturday, March 19, 2016

Agent Wanted Richvell


"AGENT WANTED - PRODUK KESIHATAN NO 1 MALAYSIA!"

Di kala ekonomi yang rencam, tak menentu dan sedang merudum, ramai diantara kita berkeinginan untuk memulakan perniagaan namun kekurangan modal untuk bermula. Okey, meh sini saya nak bg good news.

⭕ Nak ke taknak biz yg TIDAK perlu simpan stok?
⭕ Nak ke taknak TIDAK perlu beratur di Poslaju untuk pos?
⭕ Nak ke nak komisyen setinggi RM 50 bagi setiap jualan?
⭕ Dan yg paling best, TIDAK perlu keluarkan modal besar. Cuma SEKALI SEUMUR HIDUP

Kami di Richvell Malaysia membuka satu platform untuk anda belajar memulakan perniagaan anda sendiri dalam industri kesihatan. Kami menawarkan  produk kesihatan TERHANGAT di MALAYSIA iaitu CONCENTRATED MINERAL DROPS (CMD) !
NAK DAFTAR SEBGAI AGEN?

✆ WhatsApp < NO TEL> ke +60173758245
✆ WhatsApp < NO TEL> ke +60173758245
✆ WhatsApp < NO TEL> ke +60173758245
.
.
==========================
KELEBIHAN JADI AGEN KAMI?
==========================
➡ Keuntungan bersih setinggi RM 50 bagi setiap jualan
➡ Tidak perlu simpan stok
➡ Tidak perlu pening tentang penghantaran, pos dan sebagainya
➡ Ada group support di FB utk berkongsi testimoni, tips dan petua
.
.
=============================
CARA MENGURUSKAN TEMPAHAN
=============================
Pendaftaran agen hanyalah RM178 sahaja, sekali seumur hidup, dan anda akan dapat 1 botol CMD 120ml, kit starter pek .
1. Agen hanya perlu ambil order dari customer
2. Customer membayar pada agen, kemudian agen membayar kepada stokis kami dgn harga yg diberikan.
3. Kesemua harga jualan adalah tetap, dan harga telah termasuk penghantaran
4. Berikan detail customer kepada kami dan kami akan poskan semuanya.. Anda cuma urus tempahan dan details customer shj
.
.
============================
KENAPA PRODUK KAMI TERLAJAK LARIS?
============================
✅ HALAL - Setiap produk kami halal untuk digunakan dan sudah mendapat kepercayaan ramai orang.
✅ LULUS KKM - Setiap produk kami gerenti lulus KKM. Boleh minta no KKM daripada kami.
✅ PRODUK BERKUALITI - Sbb bahan-bahan produk kami berkualiti, gerenti berkesan dan tidak membahayakan! 

Jangan lupe whatsap kami ea. 
0173758245

Nota Kaki = #adamizni_cmd
Ig: adamiznicmd

Thursday, March 3, 2016

HYDRO D WITH AdamIzni72



Assalam semua blogers!! 

Nak tahu produk HydroD ni bagus ke tak? 

Dah try CMD? Powerkan?
Dah try HydroD? LUARBIASA...

Tak percaya, JOM TENGOK BUKTINYA, KLIK SINI 》》 ( HydroD by Richvellian72 ) 

UNTUK ORDER HydroD :

PM / Whatsapp : 017 375 8245 📩📞
PM / Whatsapp : 017 375 8245  📩📞
PM / Whatsapp : 017 375 8245  📩📞




~ SALAM ~
 Nota Kaki = 

3K WITH HYDRO D!!!







RIchvellian 72.



JOM LIKE PAGE NI. 


Izni and Adam akan share every single thing about 

-CMD 
-HYDRO D 
-TESTIMONI & 
- THE NEW PROMOTION
& ANYTHING ABOUT THE PRODUCT =)



~ SALAM ~ 
Nota Kaki = Well jangan pandang segala MLM hina. 
try dlu the product then you know it. 

#CMD kandungan dia yg natural. 
kalau AIR ZAMZAM itu Mukizat dr ALLAH,
#CMD adelah Anugerah dr ALLAH.

SIMPLE RIGHT?

Wednesday, March 2, 2016

Ape Itu Hydro D?


Hydro D

Hydro D  terdiri daripada mineral utama dan surih, ditambahkan Vitamin D. Dengan Concentrace Mineral Drops dalam formula yang berkuasa ini, ia secara sinergestik membantu keupayaan vitamin untuk diserap dan digunakan di seluruh badan untuk kesihatan dan prestasi yang lebih baik.
Tinggal di Malaysia yang terdapat cahaya matahari, tidak bermakna anda mendapat cukup nutrien matahari (Vitamin D3). Ramai yang mungkin tahu Vitamin D adalah percuma dengan pendedahan kepada cahaya matahari dan penting untuk kesihatan tulang.

Walau bagaimanapun, Vitamin D berfungsi lebih daripada itu. Vitamin D adalah berguna untuk seluruh badan, daripada untuk menguatkan sistem imun sehingga mengawal pertumbuhan sel.

Ya, Vitamin D adalah PERCUMA tetapi...
Masyarakat Malaysia banyak berada dalam bangunan, ditutupi dengan pakaian. Maka ia menghadkan penghasilan Vitamin D. Semakin meningkat usia, keupayaan badan kita untuk membuat Vitamin D akan berkurangan.





Kesan Kekurangan Vitamin D :-
Otak : Penyebab kepada kemurungan dan skizofrenia.
Paru-paru : Menghidap asma dan berdehit.
Peredaran darah : Masalah tekanan darah tinggi dan strok
Otot/Tulang : Masalah sakit belakang dan sakit otot, osteoporosis.
Sistem imun : kencing manis, penyakit jantung, batuk kering, influenza
Kanser : berkait pelbagai kanser termasuk kolon, payudara, prostat & ovari.


Kandungan Aktif Hydro D :-
Concentrace Mineral Drops -
Mineral kompleks yang seimbang. Mengandungi lebih 72 mineral ionik, diperolehi daripada Tasik Great Salt, Utah. Ia adalah salah satu daripada rumusan semulajadi mineral yang paling berkuasa di dunia dengan pelbagai manfaat dan aplikasi. Ia adalah pemangkin bagi semua vitamin dan lain-lain nutrien badan yang anda gunakan untuk membina dan mengekalkan kesihatan yang baik.

Vitamin D -
Setiap titis Hydro D membekalkan 1.5mg Vitamin D. Maka apabila 40 titis, ia membekalkan 60mg Vitamin D untuk anda setiap hari.

Cara Pengambilan / Dos :-Kanak-kanak @ Remaja : 1 titis bagi setiap 2 kg berat badan.Dewasa : 40 titis (10 titis pagi, 10 titis tengahari, 10 titis petang dan
10 titis malam). Sebaiknya diambil selepas makan. Sekiranya diambil bersama Hydro D maka 10 titis Hydro C dan 10 titis Hydro D.

*  Boleh dititiskan ke dalam air putih, teh, kopi, milo atau jus



*Saya Pengedar Sah HydroD: 
(SUMBER MINERAL NO.1 BERSAMA VITAMIN D)
Agent sah :
KAMI PENGEDAR SAH
MYKEL1161194 / MySEL1011128
017 375 8245
017 375 8245
017 375 8245
017 375 8245
017 375 8245




~ SALAM ~
Nota Kaki = 3K 
>Kesihatan Kecantikan & Kesenangan<

HYDRO D = CMD + VIT D




[KEPENTINGAN HYDRO-D UTK BADAN]
WAJIB TONTON!!!
KAMI Pengedar Sah :

MYKEL1161194 / MYSEL1011128

017 375 8245

"PERHATIAN : JANGAN LIHAT VIDEO INI JIKA ANDA TIDAK MENGALAMI KEKURANGAN VITAMIN D DALAM TUBUH BADAN"
JANGAN TONTON!!!
.
.
.
.

*Saya Pengedar Sah HydroD: 
(SUMBER MINERAL NO.1 BERSAMA VITAMIN D)
Agent sah :
KAMI PENGEDAR SAH

MYKEL1161194 / MySEL1011128

📞 017 375 8245
📞 017 375 8245
📞 017 375 8245
📞 017 375 8245
📞 017 375 8245

~ SALAM ~
 Nota Kaki =
Untuk Kesihatan Perlu Berkira ke DUIT tu???
Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM