♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Friday, March 21, 2014

Marine Essence Beauty Bar aka Sabun Ketiak/Armpit Soap (nama manja)


Assalam hai bloggers!!

u all
Ade masalah gatal2 kulit?
armpit gelap
tumit berkerak?
celah pelipat gelap?
buku lali hitam
eczema
and so on???

haaaa serius iz ngaku
kulis izni sangat SENSETIF!
xleh gune sebarang sabun
kalo x cnfrm kering ergh

so iz try sabun ni
serius mmg best sbb boleh rawat mcm2
kira it’s very multi-purpose



bak kate mentor izni ..kak Ad

kta boleh buat SPA kat rmah
hehehe

so xkn la muke CANTIK, COMEL and so on
tp badan berkerak?

serius try dlu 1 buku and you will see the difference

izni sndri da book 2 kotak lagi
nak share ngan family and cik abg
hehehe

izni jual
1 kotak (3 buku sabun) - RM105 Include Post
1 buku- RM41 include post also

can msg me in this post or at my emel

~ SALAM ~
Nota Kaki = utk bakal penggantin ape lagi ditunggu?
jgn was2 izni da try da. and mmmg awesome!

Infused Water by Elia




Assalam
mcm best aje kan air ni!!
izni tgk dlm blogger terus tertarik huhuhu


infused water... 

 2 Liter air
1 biji lemon
1 biji timun (saiz kecil)
12-15 helai daun pudina

Rendamkan semalaman. Esoknya bangun pagi minumlah air rendaman tu.

Sangat refreshing.


Info - Elia


~ SALAM ~
Nota Kaki = mcm best je air ni!!
bile2 nk try la hehehe




Thursday, March 20, 2014

2 Step done. Alhamdulillah






Assalam.
hai guys
Alhamdulillah izni da lepas Test JPJ
berbaloi izni cuti 2 hari this week
hehehe

Alhamdulillah

Walaupun x tepat waktunye sperti yg iz plan
tp xpela
asalkan pass =)


so lagi smngu lebh izni akan buat lessen P
pelik la skrg ni lessen P kena buat 1/2 mngu lpas pass exam
xtaw kenape. JPJ tu pun agak blur nak jawab



Family cnfrm la HAPPY sbb da ade driver baru hahaha
En Abg Navy lagi la xpyh cakap!! dia lega da sbb dia xyah risau sgt ble da nikah nanti

agak siut la gak JPJ tu surh izni bawa laju
nmpk x permainan dia???!!



tp awal2 lg cik abang da cakp
kalo dia surh bawa laju
jgn layan
and yg surenye
syg kena sabar je
kalo dia bebel ke ape ke
bla bla bla
syg sabar aje. ok syg
syg abg ni kan kuat
=)


Tapi izni tgk semua perancangan izni Alhamdulillah menjadi
Walaupun Lambat x ikot ap kta nk =')
sbb patutnye iz plan TEST JPJ bln 1 izni nk settle
tp terpakse hold sbb bln 1 lesen drvg school bru nk renew



Kursus Nikah - DONE
JPJ Test - DONE
KPSL -OTW






~ SALAM ~
Nota Kaki =
TQ to my abang Navy.
coz always with me
awal2 dia da pesan jgn nanges ea ble abg g kursus nanti

dia da taw sgt syg dia ni
agak kaki cengeng!!
hahahahha





Wednesday, March 19, 2014

MARINE ESSENSE BEAUTY BAR - Izni Jual



MARINE ESSENSE BEAUTY BAR

Bar Kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit. Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik
untuk kulit anda.

Bar kecantikan Marine Essence memanjakan kulit anda sambil menghidratkan dan melembutkannya. Kulit terasa selembut sutera apabila disentuh.

Diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, Bar Kecantikan Marine Essence pasti merangsang anda menggunakannya setiap hari!

Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.
Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.
Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.
Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
Merupakan pelembap kulit yang terbaik.
Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.





 RM41 SEKETUL (Include Postage)
RM105 SEKOTAK(ADA 3 KETUL) -free postage

Izni da mencuba sabun ni!
and mmg terbukti berkesan. so izni nak share ngan korang kebaikan sabun ni.
own testimonial ade dkt IG and FB izni. FB page pn ade.
so korg boleh tgk, =)

~ SALAM ~
Nota Kaki = emel izni if berminat ea

Monday, March 3, 2014

Kursus da settle!

ASSALAM

lame x update
hahahah
xde idea nk buat entry
bla ade pon
mase n mood xde
acaner?
hehehehe

Alhamdulillah
last week da settle kursus perkahwinan
sijil pn da dapat
cm ustz kursus ckp pn sijil da dpt
da boleh nikah dah!!
yeaahh
 
sijil izni da dapt
so boleh la nikahh
hahahah

:P
bile2 iz update ea abt this entry
InsyaAllah ^_^

~ SALAM ~
Nota Kaki = 1 by 1...
Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM