♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Wednesday, June 19, 2013

Mega Giveaway by Ina

Hai assalamualaikum ,


Mega giveaway by Ina disponsor oleh Sabrina SA , Fatin Diana , Anis  , Areena  , Isamuddin Isa , Adam Faiz  , Aqma's Craft  , Irah  , Eyra  , Farizah Bubu  dan Keymee  .


~ SALAM ~ 
Nota Kaki =IZ Join ea =)

Monday, June 17, 2013

Makanan berkhasiat untuk sahur

 
 
 
AS'SALAM, persiapan for hadapi pause =)
article di copy & paste ye.
 
 Begitu pantas masa berlalu dan bulan Ramadan bakal menjelang kurang daripada sebulan lagi.

Berpuasa adalah menahan diri daripada makan dan minum serta segala perbuatan yang boleh membatalkan puasa, mulai daripada terbit fajar sehinggalah terbenam matahari.

Oleh itu, pemilihan makanan berkhasiat ketika bersahur amat penting kerana ia mampu memberi tenaga kepada anda untuk melakukan aktiviti seharian.

Anda disarankan mengambil sayur-sayuran ketika bersahur kerana ia dapat melambatkan proses penghadaman sekaligus melambatkan keinginan untuk makan dan juga baik untuk kesihatan perut.

Pengambilan makanan berkarbohidrat seperti roti daripada bijirin juga akan membuatkan anda lambat lapar. Kurangkan makan nasi sebaliknya lebihkan pengambilan lauk berasaskan daging dan ikan kerana sumber protein akan memberi tenaga ketika anda bekerja.

Selain daripada itu, anda juga boleh variasikan menu sahur anda dengan memakan kekacang seperti kacang dal atau minum air barli.

Sebelum waktu sahur berakhir, anda digalakkan mengambil buah tamar atau kurma kerana ia merupakan makanan penuh khasiat dan vitamin yang baik untuk kesihatan anda, malah ia merupakan sunnah Nabi ketika berpuasa.
 
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = INFO VIA YAHOO

Sunday, June 16, 2013

Samsung S3 for abah.



Happy Father's Days 

Samsung S3 khas untuk abah.
kongsi adik bradik include my SIL+ mama belikan hp 4 abah.

=)
 


~ SALAM ~
 Nota Kaki =Bangga jadi anak pesara Askar.
=)

Segmen 24 HOURS by Nurul Nizam

~Klik Banner~


Tarikh tamat penyertaan pada 16 / 06 / 2013 jam 8 malam.

~ SALAM ~ 
Nota Kaki =Iz Join! 
Mane taw ade lg rezeki buln ni =)

Saturday, June 15, 2013

First Mini Giveaway by Ira Syiqin



 
 As'Salam iz join 1 GA invited oleh owner 
tq ya =)
 
http://1.bp.blogspot.com/-VYjbn9lM0M0/Ua3P_uD86YI/AAAAAAAAAKM/_3faW78BlAc/s1600/banner-giveaway-ira-syiqin.gif
 ~Klik Banner~
 

Join Tau :D


 Hadiah-Hadiahnya 

 1. Review blog x3 by Sabrina SA
  2. Top up RM 5 x1 by MieNielKaiRa
  3. Top up RM 5 x2 by Nur Hafiza
  4. Shawl tiga segi ( depan belakang berlainan corak ) x2 by Miera Mastrixia
  5. Tudung bawal x5 by Areena Aneera
  6. Buku 'Rahsia Kehebatan Muhammad SAW' x1 / Top up RM 10 by Mysara Ab Rahman
  7. Bloglist sebulan x5 / Review blog x3 by Nurul Azmiera
  8. Shawl x2 by Emma Eema
  9. Bloglist x15 by Syazwani
  10. Top up RM 5 x1 by Puteri Eryn Edrina

Tarikh dibuka : 1/6/2013
Tarikh ditutup : 1/8/2013
 
 

~ SALAM ~
Nota Kaki =Hope dapat buku ke shawl ke. hehe
kalo gune random tlg la pkck random be nice to me!

Thursday, June 13, 2013

Cara menggayakan pakaian putih

 
 
1. Bagi anda yang memiliki pinggang yang lebar, cuba gayakan jaket putih dan padankan dengan tali pinggang yang berona gelap. Elakkan memilih gaun pendek yang mengikut bentuk badan.

 2. Bagi menampakkan peha kita kecil, elakkan memakai seluar atau denim putih, sebaliknya pilih gaun berpotongan A-Line, sama ada labuh atau pendek.

 3. Jika anda dikurniakan dada yang besar, cuba elakkan menggayakan helaian putih polos yang ketat, tapi cuba pilih yang mempunyai perincian di dada seperti ropol atau jurai untuk menyembunyikan saiz sebenar dada anda.

 4. Sekiranya anda bertubuh kecil, cuba suai padan berlapis seperti kemeja putih bersama jaket trench yang berona sama.
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = C dia mmg suke GILE! dgn Putih. but izni more to BLACK.
hehehe, but kereta dia pkai skrg warna hitam sbb dia tnye izni
hahahahaha

Giveaway "I Love Peplum" by Nurin Aireen

~Klik Banner~
 
Tamat pada 9 Julai 2013 tepat jam 12 tengah malam
 
 

 
 Syarat-syarat WAJIB

 Warganegara Malaysia yang mempunyai alamat di Malaysia sahaja
 Mempunyai blog sendiri dan facebook
 Buat satu entry bertajuk Giveaway "I Love Peplum" by Nurin Aireen *copypaste je*
 Ambik banner kat atas tu dan tempek dalam entry korang dan jangan lupa backlinkkan ke entry ini
 Dah buat tu? Okay sekarang follow blog Nurin *picit button JOIN THIS SITE kat sidebar* dan blog Sofiesya Collection
 Like kedua-dua page ni     
 Dah? Okay siap! Hantarkan link entry kat kotak komen GA ini sahaja. Tempat lain tak diterima. Sila hantar sekali sahaja penyertaan.

Banyak ke syarat? Sorry ye kalau banyak. Tolonglah JUJUR. Nanti tak berkat rezeki tu. Peserta yang tertinggal salah satu syarat akan dibatalkan penyertaannya!

 Hadiah : 

** SEORANG PEMENANG SAHAJA! x1 peplum

 
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = Iz Join! tq owner invited izni ehhehe
p/s hrp ade rezeki sbb kurg berluck bla gune Random2 ni
-_-

Wednesday, June 12, 2013

SEGMEN PANTAS #1 BY DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA

 
 
~Klik Banner~
 

~ SALAM ~
Nota Kaki = iz join~~

Segmen Topup By Emas Putih Part #3

As-Salam


Segmen Topup by Emas Putih Part #3
Klik banner di atas kalau nak join.

Ada 40 x Topup RM5 untuk dimenangi !!
Tarikh tamat : 23 Jun 2013

~ SALAM ~
Nota Kaki = Iz Join ea

Tips pakai kasut tinggi dengan selesa

As' Salam
ade some info utk yg suke pakai high heel   (cam izni)

Jangan beli kasut tumit tinggi secara 'online'
Pertama sekali, kasut mestilah padan dan sesuai dengan kaki. Oleh itu, anda disarankan supaya tidak membeli kasut secara dalam talian kerana anda tidak dapat mencubanya terlebih dahulu.
 

Jangan beli kasut yang murah dan tidak berkualiti
Jika anda mahu membeli kasut, belilah kasut yang berkualiti dan harga berpatutan.
 
Elakkan kaki melecet
Jika kasut anda keras di bahagian tumit, anda boleh menggunakan cengkaman kasut 'suede'.
 

Rendam kaki dalam air ais
Jangan rendamkan kaki anda dengan air panas tetapi gunakan ais untuk melegakan sakit di kaki.
 
Sumber - DI SINI
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = Iz lebih prefer kasut bertumit tinggi dari flat sbb nampk kta cnfdent tp
sjak keje kt HKL xpnah lagi pakai kasut tumit tnggi yg halus mase g interview izni pakai hehe.
xpkai skrg ni sbb jarang keluar dr office
and Pengarah pn cadangkan pakai flat shoes aje sbb cepat nak gerak.
lagipun HKL besar jenuh nak jalan nanti =)
 
hehehehe

Friday, June 7, 2013

DOUBLE BIG GIVEAWAY BY MOHD ZUHRI

~Klik Banner~
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = Join!!

Thursday, June 6, 2013

Extra Income from Internet!


As'Salam
lame nyee izni x update entry right? ehhhe
 
izni skrg busy with oncall
balik keja, mandi2 mmg terus pngsan
yela 15 Jam 30 Minit ade kat office.

tapi xper yang penting skrg ni iz beli ape2 pasal muke ke ape ke
gune duet izni sndri.
^_^
 
Semalam iz x oncall. rehat ar weii
3 ari direct buat penat wei badan ni
so smlm iz g umah mak angkt izni
sblm 2 mmg da on9 jap
 
sbb nak main Candy Crush *GILE OK!* and open blog
then g umah mak lpas da blk 2
open blk lappy then terus g blog akk Aina and laman web NI
lpas tgk review kak Aina iz terus apply  Assign Jobs ni
iz apply pkul 11.30
 
HEHEHE sape xnk tmbh pndptn hehehe
tmbh pndptn 4 my Future.. Hekhemm
 
BTW.
iz ad good News.
Alhamdulillah rase legaaa sangat! skrg
InsyaAllah kalau cpt abis gosok baju iz update ea.
^_^
 
Time to continue my work. Bye2 bloggers cute n segak
~ SALAM ~
Nota Kaki =
Nak Berjaya Bukan Mudah
Nak Susah Bukan Susah

Sunday, June 2, 2013

Happy Holiday Giveaway by Nurmujahidah


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

jom join Happy Holiday Giveaway by Nurmujahidah yang julung-julung kali ini.
click banner untuk join. Happy Holiday Giveaway by Nurmujahidah ini disponsor oleh Nurmujahidah, Niena Sofea, Sheda Ucu, Dunia Farisya, Cheek Eyka, Daily Dress, Nazlyizan, Putera Remaja dan JiwaRosak
.



~ SALAM ~ 
Nota Kaki = Iz Join ^_^
Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM