♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Tuesday, April 30, 2013

1st Double Giveaway by AinMfna


Klik Banner =)



~ SALAM ~ 
Nota Kaki =Join

Pilih, Klik dan Menang (1st Giveaway by Mahirah Muhamad)

As'Salam
iz join 1 GA =)


 Sila Klik Banner

SYARAT !
1)Warganera Malaysia
2)Buat satu entry dan tepek(tampal) banner kat atas yang dilinkkan terus ke terus ke entry ni *entry bertajuk>> Pilih, Klik dan Menang (1st Giveaway by Mahirah Muhamad)
3)SIGN IN facebook,twitter dan blog,lepastu klik je benda alah kat bawah ni
4)Pilih SATU hadiah dari section A dan SATU hadiah dari section B*rujuk hadiah di senarai hadiah :)
5)Letak url entry pada komen entry ini sahaja. Bagi sesiapa yang tiada blog,facebook @ twitter,sila nyatakan sekali *wajib komen untuk sy tahu bahawa anda join segmen ini
6)Pemilihan pemenang adalah melalui top reffral dan cabutan tangan (*suggest by kak Nabila)
7)Tamat 28/5/2013


Sec A -Brooch 

Sec B - Maxi Dress

~ SALAM ~ 
Nota Kaki =Join =)

GEMPAK GIVEAWAY BY AFIE



Hadiah-hadiah untuk peserta
Buttong Badge x5 | Felt hp case x2 | Keychain Felt Craft x7 | Bookmark x1 (mungkin akan ditambah kak shida) | Soft Toy x1 | Pakaian wanita x1 | Tony Moly x1 | J&J Losyen x1 | Elianto BB Cream x1 | Brooch Ribbon x5 | Dress x2 | Inner Neck x2 | Keronsang x2 | Blouse x1 | Blouse peplum tribal x1 | Topup rm10 x2 | Topup rm5 x12 | Miniture Pesawat x2 | Gelang x2

Due Date bakal ditentukan nanti *mengikut naluri Afie.. Kih3..

Pemenang dipilih dari :
1. Top referrel dapat 2 hadiah
2. Cabutan Tangan

~ SALAM ~
 Nota Kaki = JOIN

Aku Manje?

 
Baru berape jam dia pergi luar Malaysia
dah rase rindu
bukan jauh pun juz pergi Thailand aje
Wilayah mane? Lets be it's SECRET
=)
walaupun tak jauh tapi tetap risau +rindu.
 
serius rindu nak bergadoh dengan dia
rindu nak gedik2 ngan dia
 
Dia message izni RM2.00
But iz message dia. only RM0.01 sahaje.
 
Now stop message sebab nak jimat
and kan da rindu
Nampak aje aku ni KASAR, GARANG
tapi manje aku...
dia sahaja boleh rase ='D
 hehehe
 
ok la nak balik dah ni.
Menunggu waktu nak balik
TIK TOK TIK TOK
 
 
 Selamat Bercuti Semua!!
esok izni cuti 1/2 day only coz
esok izni ONCALL petang
3.30-11.30
2x ganda wei!! hehehehe
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = Malam boleh relax!!

Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic



Assalamualaikum w.b.t

Segmen ini akan berlangsung selama 24 jam sahaja mulai pada jam ini.
So besok pada pukul 12 Tengahari bertarikh 1 Mei 2013 akan TAMAT.
Segmen ini ditaja oleh Fizgraphic, EmasPutih, CikLyeen, Hakimie, Cimie, Alia dan Amirul.

Syarat-syaratnya :

Buat entry bertajuk :
Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic


Follow blog tersebut :

Like Fan Page



Follow Google +



Follow Twitter




WAJIB Copy paste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruanganhtml post. *kalau x faham sila ikut step dibawah*




SIAP? Tinggalkan link entry di ruangan komen di bawah.

HADIAH :
Top Referal
RM10 x 4

Random
RM5 x 8

SELAMAT MENJOINKAN DIRI!


 
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = Iz Join =)

Monday, April 29, 2013

Segmen : Blogger Pinkish and Purplish

 





 Tekan Banner if want To Join =)

 dilaksanakan oleh http://zafirahzarrae.blogspot.com,

Iz memang peminat PINK+PURPLE hehehe
mse sek rendah anti gile tp masuk sek menengah Form 3
jadi obses dgn pink & puirple
hehehe

p/s= masuk raya thn ni smua baju mesti ade sehelai 1 bju kurung pink/prple 
hehehehe

Gambar yg dipertaruhkan
ade rezeki n jodoh nikah nak buat mcm ni hehehe
 



~ SALAM ~
 Nota Kaki = Pink & Purple is cute!

Simpe Giveaway & Contest " by MSH Productions

 
 
As’Salam
Ok iz nk join 1 GA ari ni
Tp izni dapat taw dr mmber blog izni Aenn ()
 
So jom kta join.
Btw this GA ni dr kak Rozana
 

 Syarat-syarat
 
1. Warganegara Malaysia
2. Mempunyai blog dan facebook
3. KLIK INIINIINI dan tunggu sampai habis loading! *akan disemak*
4. Wajib follow blog sponsers dan like page sponsers!
5. Tempek banner di atas dan letak banner di atas di sidebar blog anda  
6. Buat entry bertajuk "Simple Giveaway & Contest by MSH Productions" dan tinggalkan link  entri anda  di ruangan komen .
 7. Tag rakan-rakan anda sekurang-kurangnya 3 orang.
 
 
So izni nak tag
 
 
 
 
 
 
~ SALAM ~
Kaki =

Segmen Bloglist Mei & Jun by Aenn Athirah

Tekan Banner or this if  want to join =)
 
p/s- Last Date is today!
 
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = I join n sory lambat join hehe =)

Friday, April 26, 2013

#89 senarai hazwan

 
 
159
WAHH BANYAK GILE KAN !!
ni smua adelah total org yg join Segmen abg Hazan Hairy
 
and iz termasuk jugak
no #89 hehehe
 
 
 
Nk tgk Senarai Peserta?
Meh tgk senarai peserta Kat Sini
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = peace!!!

Pesan Rasulullah - Jangan Kahwini 6 Jenis Wanita Ini!! [Mesti Baca]

 
sekadar hiasan
Pesan Rasulullah -  Jangan Kahwini 6 Jenis Wanita Ini!! [Mesti Baca] | Pesanan Rasulullah saw untuk kaum Lelaki : “Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang basaqah dan yang syadaqah”.

1.Wanita Ananah : wanita yang banyak mengomen itu dan ini. Apa yang diberi atau dilakukan suami untuk rumahnya tangga semua tidak kena dan tidak berpuas hati.

2.Wanita Mananah : wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar.

3.Wanita Hananah : Menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain dan wanita ini berangan-angan mendapatkan suami yang lebih baik dari suami yang sedia ada. Dalam kata lain wanita sebegini tidak bersyukur dengan jodohnya itu. Wanita sebegini yang mengkufuri nikmat perkahwinan. Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya.

4.Wanita Hadaqah : melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya utk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya selain itu wanita ini suka ikut nafsunya. Wanita sebigini memeningkan kepala lelaki. Dia tenguk apa saja dia mahu. Dia suka membandingkan dirinya dengan diri orang lain. Suka menunjuk-nujuk. Wanita inilah yang menjadikan suami dulu handsome sekarang sudah botak.

5. Wanita Basaqah : ada 2 makna,
Pertama, wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk suaminya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.

Kedua, dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagiannya.

6.Wanita Syadaqah : banyak cakap, tidak menentu lagi bising. Kebecokan itu juga menyebabkan segala kerja yang dibuatnya tidak menjadi, hanya tukang sibuk dan komen saja. Sumber | hotreload2u.blogspot.com
 
 
p/s- smoga kta smua x termasuk dlm 6 golongan ni . =')
~ SALAM ~
Nota Kaki = info dr

Thursday, April 25, 2013

Jom Masuk Dalam Blog List Fuh.My




As'Salam Izni join this Segmen
hope xde la org kate iz ikot dia plak kann
blurghhh

Syarat-syarat dia mudah sahaja :-
  • Follow blog fuh.my ni (widget follower ada kat bawah sekali)
  • Masukkan blog fuh dalam bloglist blog korang. Ingat, bloglist ye! bukan sekadar link blog. Dan bloglist hendaklah berada di mainblog anda, bukan di blog lain atau di Page lain!
  • Tekan g+1 dekak sidebar belah kanan ni
  • Buat 1 entri bertajuk "Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My"
  • Masukkan banner di atas dan linkkan ke entry ini
  • Dah siap semua, tinggalkan link ENTRI anda dalam kotak komen bawah ni
Mudah kan? So apa tunggu lagi? rugi tak join! oh ya. Tarikh tutup adalah pada jam 12:00 tengah hari 30 April 2013.


~ SALAM ~'
 Nota Kaki =JOINED!

MINI GIVEAWAY BY FLY HIGH

 
~Klik Banner ~

 
~ SALAM ~
Nota Kaki = DONE! AND I JOINNED
hehehe=)

Segmen simple-simple by Mohd Zuhri

 
 
Sile Tekan Banner for Join =)
 
Zuhri ni rajin bebnor dia wat segmen kan hehehe
so ape2 pn ade mase iz join
bile agy nak join kan hehehe
 
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = xde maknenya aku nak tru kau. soryy sikitt

Wednesday, April 24, 2013

Aplikasi "My HRMIS & JPA Demo" ?

 
         
Satu aplikasi bernama "My HRMIS & JPA Demo" pernah dimuatnaik oleh pihak tidak bertanggungjawab ke Google Play dan ia telah dimuatturun oleh beberapa pengguna Smart Phone berasaskan sistem pengoperasian Android.
 
Berdasarkan keterangan di laman web Google Play, ia kononnya adalah bagi tujuan demo My HRMIS di SUK Selangor pada 14 March 2012.
 
Aplikasi ini sebenarnya digunakan untuk mencuri maklumat yang berada di dalam telefon pengguna. Pihak JPA dan SUK Selangor dengan ini memaklumkan dan mengesahkan bahawa kedua-dua pihak tidak terlibat membangunkan aplikasi tersebut.
 
Oleh itu semua pengguna yang telah memuatturun (download) aplikasi tersebut dinasihatkan untuk segera menghapuskannya (uninstall).
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = All Government WEB mostly pakai IE. xdenye Mozila ke, GC ke mcm2 la/
 
Info -http://www.eghrmis.gov.my/index.php/home/makluman-semasa/item/374-makluman-penafian-aplikasi-my-hrmis-jpa-demo-di-google-play.html

Tuesday, April 23, 2013

BENARKAH?

 
 
 
Benarkah Dakwaan Bahawa Rumpai Laut Tiada Kolagen?

Sejak akhir-akhir ini, terdapat penyebaran dari individu-individu dan blog-blog tertentu bahawa rumpai laut tidak mengandungi kolagen dan tiada langsung kebaikan dalam bidang kosmetik.

Saya harap anda tidak terpengaruh dengan dakwaan ini kerana ...
kemungkinan besar ia disebarkan oleh pengusaha-pengusaha kolagen dari sumber lain yang cemburu dengan industri rumpai laut yang mencecah 4 bilion setahun di Malaysia.

Sejak keberkesanan rumpai laut dalam bidang kosmetik dan kesihatan 'meletup' di Malaysia, jualan produk-produk kolagen lain merosot dengan mendadak. Kenapa tidak, rumpai laut adalah jauh lebih murah berbanding dengan produk-produk kolagen tersebut. Perbuatan sabotaj seperti ini pernah terjadi kepada industri minyak sawit kita suatu ketika dahulu. dimana pengusaha-pengusaha industri minyak Soya, khususnya dari US pernah memfitnah minyak Kelapa Sawit boleh menyebabkan kanser.

Projek Rumpai Laut adalah adalah salah satu projek yang dimulakan oleh Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia di bawah Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia. Kajian-kajian telah dilakukan oleh pakar-pakar dari UMS, British Medical Board, Harvard dan banyak lagi pakar-pakar dari dalam dan luar negara yang mendapati bahawa rumpai laut mengandungi pelbagai khasiat yang sangat tinggi bukan sahaja unutk kesihatan, tetapi juga untuk kecantikan.

Jika anda menerima penyebaran sebegini jangan like atau share kerana anda bersubahat menghancurkan industri rumpai laut negara.

Perlu diingatkan bahawa industri rumpai laut 90% terdiri dari kaum bumiputra, sedangkan sarang burung Walit 83% terdiri dari bukan bumiputera dan industri kolagen lain hampir 100% bukan bumiputera. Jadi jangan anda bantu hancurkan industri ini.

Sebaliknya, anda boleh like atau share info ini bagi menyedarkan masyarakat akan taktik-taktik halus sesetengah golongan ini. Insyaallah dari masa ke semasa, saya akan buat sedikit-demi sedikit pendedahan tentang kajian-kajian tentang rumpai laut ini dan mendedahkan penipuan-penipuan yang disebarkan oleh individu-individu tersebut.
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = ^_^

I Like

betul ke rumpai laut tiada collagen? Habis tu macam mana boleh ada khasiat?"
 
Ya. Rumpai laut tiada collagen. Tapi rumpai laut salah 1 sumber makanan yang kaya & tinggi dnegan nutrient & khasiat yang baik untuk tubuh badan. Ya,aku admit ada je orang yang argue & complain sana sini pasal ni. Claim aku penipu lah bagai. 

Here,u read this. Benda yang Allah kurniakan kepada kita,yang halal untuk dimakan & beri khasiat kepada tubuh badan kita buat apa kita nak ragui? Buat apa kita nak caci maki? Jika rumpai laut ni tak elok,bagaimana dengan semua perubahan yang dialami orang yang menggunakannya termasuk saya,kakak,mak & kawan2 saya? Cuba fikir.

Saya teruskan ambil rumpai laut ni sebab saya yakin dengan khasiat yang ada. Yang penting niat kita guna bukan sebab nak tunjuk cantik pada orang lain. Kita berusaha, selebihnya Allah yang bantu kita.
 
 
Info From Najihah
~ SALAM ~
Nota Kaki = Masih Mengamalkan =)

Friday, April 19, 2013

Syeila: Mini GA 2

 
 
 
SYARAT

1. Buat Entry,Tajuk dan letakkan banner (backlink)
2. Tinggalkan url entry (url blog tidak di terima)
3. Yang belum follow blog ni..sila follow dulu ye
4. Nak tag rakan digalakkan tapi tak wajib ye :)

Pemilihan pemenang berdasarkkan En.Random.Org atau cabutan dari Dable H
 (bergantung pada mood Dable H)

HADIAH

Semestinya bedak arab 50g.Berapa pcs tak pasti lagi ye bergantung pada jumlah penyertaan.

GA ni akan tamat pada 27 April 2013.Pemenang akan diumumkan bila-bila masa selepas itu.
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = Iz Join =)

Thursday, April 18, 2013

SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY

As'SALAM
scrool2 tgk abg hazwan buat segmen hehe
iz dari dia mule2 msuk majalah remaje iz da follow blog dia
so kali ni iz kurang bz iz join
tpu la x bzy. kerja Government sentiase ade kerja
=)
 
 
SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini jika tidak paham2 je ok...
2. LIKE la page ni : PERSONAL BLOG |HAZWANHAIRY.COM
3. LIKE page penaja : I LOVE BLOGGING
3. Tajuk SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY
4. Tempek header diatas.
5. Link kan entry anda pada post entry ini
 
Syarat da lame da iz join so is so easy!! eehhee
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = Iz Jpin Abg =)

Wednesday, April 17, 2013

Segmen : Tambah Follower sambil berkenal-kenalan. #2

 
 
 
 

 
 
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = Joined =)

#1 GIVEAWAY by ARA CRAFT

Tekan Banner =)
 
 
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = JOIN!

Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani







Segmen ini dianjurkan untuk merapatkan hubungan silaturrahim sesama blogger.Bak kata pepatah “ yang jauh,didekat-dekatkan, dan yang dekat,dirapat-rapatkan”.
Segmen ini diadakan selama seminggu,bermula pada 12/4/2013 sehingga 11.59 malam 19/4/2013.


Syarat yang perlu dipatuhi:

1)Mempunyai blog.
2)Follow blog ini dan like page blog ini.(kat sidebar)
3)Follow dan like sponsor.
4)Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
5)Letakkan URL entri di ruangan komen.

Sponsor:

Blog
Vanida/Ismah/Aimi

Page:




Copy Coding ini:

Hadiah yang bakal dimenangi:


Peplum(1),Keychain.(3),Pashmina.(1),Kerongsang.(1),Review blog.(5),Topup RM5(2),Header(1),Cursor(1)
Pemenang akan dipilih melalui top referral dan cabutan bertuah oleh saya sendiri.


Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani di jayakan oleh DiyanaHani,The Rossele,Ismah, Vanida,dan Aimi

Segmen copy paste ini inspired by Kak Mia Liana.

Diharap semua blogger sudi merajinkan diri menyertai segmen ini.
Jangan lupa blogwalking untuk mencapai tujuan utama segmen ini diadakan.

Apa tunggu lagi..Klik banner dan Join!
p/s: Kalau tak boleh klik banner.Klik kat ayat bawah banner tu k.






 
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = IZ JOIN!
thnx husna invted iz =)

Tuesday, April 16, 2013

Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta


ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Semua ini bersempena blog ERAZ FADLI mencapai Pageview 1 Juta.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang (Selasa - 16 April 2013 hingga 2.30 Petang (Rabu - 17 April 2013) sahaja.. 24 Jam!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -

  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli..
  2. Buat tajuk entri Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta..
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

 
 
 
~ SALAM ~
Nota Kaki =iz joined ea =)
iz xtkan link 4 fb ea sbb time kerja fb kena block =)

Mini GiveAway by ainamansor.com

Bismillahirahmanirrahim...


 photo bannerGA-2_zpsa0ed0dc9.gif


Langkah mudah untuk join:

1. Klik link 1 dan 2, tunggu sampai habis loading! Kalau tipu, tak berkat oooo :p

2. Follow Aina Mansor, Sheila Salim, Normi Nieza, Farah Waheeda, Budak Vanila dan Adam Faiz

3. Add to G+ Circles +Aina Mansor , +Farah Waheda Wahid dan +Normi Nieza

4. Like page

5. Buat entri bertajuk Mini GiveAway by ainamansor.com

6. Copy coding yang disediakan dan pastekan ke dalam entri


7. Tinggalkan URL entri dalam ruangan komen ini SAHAJA!


Terpulang untuk tag blogger lain ataupun tak :)

Senarai hadiah:
Top referral
URL blog akan diblast kepada 10,000 cbox menggunakan software Referrer X
Kelebihan : UV akan meningkat dan follower akan bertambah

Random.org
Blog review x 5 - Farah Waheeda
Topup RM5 x 2 - Normi Nieza
Blog review - Budak Vanila
Topup RM 10 x 1 - Sheila Salim
Blog review x 3 - Sheila Salim
Banner blog x 2 - Adam Faiz
Tapak iklan x 2 - Adam Faiz
29/3/2013 - 29/4/2013

 
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = iz join!!

Segmen: Iyraa Cariyno Mencari Follower

 
 
AS'SALAM
Joined 1 lg SEGMEN
 
iz diajak oleh followers dlm shout box iz ehhehe
 
 
 
 
SYARAT-SYARAT

1-  Wajib follow
blog Iyraa
2- Buat entry yang bertajuk Segmen: Iyraa Cariyno Mencari Follower
3- Copy dan link kan banner di atas
4- Tinggalkan link segmen di kotak komen

Senang kn? apa tunggu lagi..jom la join.. *InsyaAllah Iyraa akan follow dan terjah blog korang yang join..
 
~ SALAM ~
Nota Kaki = iz joined  =)

Simple Giveaway by YayaHatsumi

 
Tekan Banner
 
Dari semalam nk join tp tergendala sbb FB
hehehhe
 
so today I join!!
 
 
Syarat-syarat
1. Mesti follow blog ini. *akan diperiksa
2. Like fanpage and follow facebook and twitter. {di sidebar} *akan diperiksa
3. Follow semuaaaaaa sponsors. *akan diperiksa
4. Buat satu entry bertitle Simple Giveaway by YayaHatsumi
5. Tempek banner buruk dalam entri tersebut.
6. Publish entri, paste link penyertaan di bahagian comment entri ini beserta nama facebook (bukan link)
 
Hadiah-hadiah

1x Tudung bawal printed
2x Brooch reben
1x Mini travel bag -gambar *new
5x Handmade bookmarks (2 each) 
2x Cursor nama
15x Topup RM5 *new
1x Topup RM10
1x Doodle
5x Bloglist sebulan
13x Header
6x Review
~ SALAM ~
Nota Kaki = fuhh settle dah like2 hehehe
 


Giveaway by DI #2

 
~Tekan Banner 4 join~
 
 
As'Salam
izni join 1 GA ni
dari semalam nak join tp smlm busy gilee
nk buka fb pn xsmpat 4 like2 tu hehhe
 
so ari ni dgn secepat izni join ya!!
~ SALAM ~
Nota Kaki = iz join ya =)

Monday, April 15, 2013

MAKE SYMBOLS WITH KEYBOARD ©

As'Salam
Copy +Paste dr FB. tp lupe nk copy link huhuhu
 

 
 
 
HOW TO MAKE SYMBOLS WITH KEYBOARD

Alt + 0153..... ™... trademark symbol
Alt + 0169.... ©.... copyright symbol
Alt + 0174..... ®....registered ­ trademark symbol
Alt + 0176 ...°......degre ­e symbol
Alt + 0177 ...±....plus-or ­-minus sign
Alt + 0182 ...¶.....paragr ­aph mark
Alt + 0190 ...¾....fractio ­n, three-fourths
Alt + 0215 ....×.....multi ­plication sign
Alt + 0162...¢....the ­ cent sign
Alt + 0161.....¡..... ­.upside down exclamation point
Alt + 0191.....¿..... ­upside down question mark
Alt + 1.......☺....sm ­iley face
Alt + 2 ......☻.....bla ­ck smiley face
Alt + 15.....☼.....su ­n
Alt + 12......♀.....f ­emale sign
Alt + 11.....♂......m ­ale sign
Alt + 6.......♠.....s ­pade
Alt + 5.......♣...... ­Club
Alt + 3.......♥...... ­Heart
Alt + 4.......♦...... ­Diamond
Alt + 13......♪.....e ­ighth note
Alt + 14......♫...... ­beamed eighth note
Alt + 8721.... ∑.... N-ary summation (auto sum)
Alt + 251.....√.....s ­quare root check mark
Alt + 8236.....∞..... ­infinity
Alt + 24.......↑..... ­up arrow
Alt + 25......↓...... ­down arrow
Alt + 26.....→.....ri ­ght arrow
Alt + 27......←.....l ­eft arrow
Alt + 18.....↕......u ­p/down arrow
Alt + 29......↔...lef ­t right arrow
 
 
~ SALAM ~
Nota Kaki Izni™ = Lpas ni mcm2 la symbol keluar hehehe
♥♥♥

Friday, April 12, 2013

Big giveaway by mohd zuhri

As'salam
 

Ikut syarat sponsor ni semua ok ! (wajib)

wajib follow blog zuhri ..Mohd Zuhri

dan follow blog sponsor Myra Myza , Noor Zaironna , 
Vanessa Leah , Siti Hajar Karim

dan wajib like fanpage sponsor juga 
 




pemenang berdasarkan top refferal 
dan random ..

5 top refferal di cari !
8 random dicari !!

hadiah ? topup rm 30 , topup rm 20 , topup rm10x3
topup rm5x8

 
~ SALAM ~
Nota Kaki = Iz da 4llow rules and iz join!! ^_^
Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM