♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Sunday, March 31, 2013

Mini Giveaway Aisyah Humaira


As'Salam 
iz join last minute GA AISYAH HUMAIRA tarikh akhir ari ni wei!!!

http://www.aisyahhumaira.com/2013/03/mini-giveaway-aisyah-humaira.html
Sile Tekan Banner =)

All rules da 4llow hehe

~ SALAM ~ 
Nota Kaki = Jgn lupe tekan like page ngeee

Thursday, March 28, 2013

Segmen: 300 Bloggers


As'salam

izni nak join 1 lagi Segmen 
iz dpt info ni dr Google+ kak Mia

http://www.paly.my/2013/03/segmen-300-bloggers_27.html
Tekan Banner ^_^

Segmen dari  Paly =D
This is my 1st time iz join Segmen dari Paly 
sbab nye izni sendri busy with my own Kerja, Oncall and my Exam 
tapi skrg ni exam da abis so boleh join hehe


Syarat macam bese ler, simple mimple.
1. Buat satu entri bertajuk "Segmen: 300 bloggers", letak gambar atas dan backlink ke entri ni.
2. Publish dan hantar link korang, settle.
Tarikh tamat @ 3 April 2013 | Tepat pada masa 11:59 malam | Senarai rakan blogger
So jom Join!!

~ SALAM ~ 
Nota Kaki = Iz Joinned ea Paly!!

BLOGLIST REVIEW AND GIVEAWAY BY LIEYANA AHMAD

As'salam

Iz mmg tertarik gile ngan GA ni
blog sis ni pn 
PERGH!! mmg menarik hati la org kate!! hehehe
iz dpt info GA ni dri En.Fiz hehehe


http://lieyanaahmad.blogspot.com/2013/02/bloglist-review-and-giveaway-by-lieyana.html

Sile Klik Banner


CARA UNTUK JOIN ( YOU MUST DO THE MANDATORY RULES! FOLLOW THE SIMPLE STEPS BELOW! ) :

  • Tarikh tutup: 15 April 2013
  • Post satu entry berkenaan bloglist review and giveaway ini berserta paparkan banner diatas dan backlink kan banner ke post ini. 
  • Follow my blog
  • Anda mesti Like facebook page sponsor ini. CLICK HERE->: L.A.B House 
  • Tak perlu tag siapa-siapa pun. Kalau nak tag pun takpe. tak ada paksaan. Semua ini untuk memudah kan anda semua :) *I like This Way*



~ SALAM ~ 
Nota Kaki = Dengan Ini iz memasukkan Blog iz dlm Bloglist Review ni ^_^

Segmen Jom Pilih Hadiah!


As'Salam
ok iz di invited oleh Iyraa 4 join 1 GA ni

*ligat plak main join GA heheeh*

http://www.nabilabiela.com/2013/03/segmen-jom-pilih-hadiah.html

(Sile klik banner =D)

SYARAT-SYARAT
1) Follow dan like pages blog ni
2) Buat satu entry dan tampal banner kat atas yang di link kan terus ke entry ni*letak url entry dekat komen entry ini sahaja*
3) Pilih dua hadiah yang korang nak
4) Follow dan like pages sponsor
5) Pemilihan pemenang melalui random dan top reffral
6) Tamat 30/3/2013


jarang org wat GA nk tnye hadiah ape kita nak hehehe 

So hadiah yg iz nk ialah 1- Body Scrub D Herb* 3 orang* 2nd- Novel =) 

~ SALAM ~ 
Nota Kaki =

Segmen : Saya Nak Di Bloglisted oleh Cik Misya!

As'Salam
Iz joined lagi GA
HEHEHE


1 st : Mesti jadi follower saya! ( Scroll down ke bawah)
2 nd : Mesti like page saya di SINI!
3 rd : Create satu entry ringkas bertajuk : "Segmen : Saya Nak Di Bloglisted oleh Cik Misya!" 
4 th : Copy banner segmen berikut dan tampal dalam entri anda lalu linkkan ke entry ini
5 th : Tag at least 1 orang dan makesure dorang tahu tau!
6th : Dah siap, leh hantar link entry anda kat ruangan komen di bawah ya.. :)

http://www.aimisyahirah.com/2013/03/mari-join-segmen-saya-nak-di-bloglisted.html


Last date : Bila-bila masa selepas 2 minggu segmen ini dilancarkan! ;)

Jom Join same2 =D
 http://www.aimisyahirah.com/2013/03/mari-join-segmen-saya-nak-di-bloglisted.html

tAG
Kak Fie
~ SALAM ~
 Nota Kaki = 

1st Giveaway by LINA'S JOURNEY


As'Salam
izni join second GA
iz dpt info dr akk Mimie =)



GA ni dari akk Lina =)
iz suke tgk hadiah dia  weee
agypun blog akk lina pn LAWA!!!


giveaway berlangsung dari 26/3/2013-16/4/2013

syarat:
  • Blogger Malaysia
  • follow blog LINA'S JOURNEY dan like fanpage BLOG LINA'S JOURNEY
  • buat entry bertajuk "1st Giveaway by LINA'S JOURNEY" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  • tinggalkan link entry anda di kotak komen


apa yang penting!
 pemilihan pemenang berdasarkan TOP REFERRAL
giveaway ini akan terbatal jika peserta tidak melebihi 50 peserta
peserta yang tidak ikut syarat senang diatas, serta merta n automatik BATAL!!

    ~ SALAM ~
     Nota Kaki = Iz Joinned akk lina =)

    Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan Apri

    As'Salam




    da lame x join GA2 ni

    so skrg ni dah ade mase terluang izni join !!
    and abg fiz org pertame yg izni join after busy with work and ect2 ehhehe


    Rules yg abg Fiz letak Simpe gilee

    But i like mmudahkan kerja nk join hehe!!

    SYARAT-SYARAT :

    1. Buat entry tajuk "Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April"
    2. Tempek banner atas tue. Copy ja code banner dan paste dalam entry (HTML).
    3. Explain kat aku, kenapa nak masuk dalam bloglist fizgraphic. Apa kekuatan blog hampa dan berapa kerap hampa update blog dalam sehari. (Ayat 2-3 baris automatik aku tekan X)
    3. Follow blog www.fizgraphic.com dan like fanpage --> TEKAN (Da lame buat!!)
    4. Copy link entry dan hantar kat ruangan komen entry nie.
    5. Tepuk tangan 3 kali sambil senyum selepas berjaya hantar link entry kat aku. *hihihi
    6. Tamat : 30hb Mac 2013 pukul 11.59 malam.


    *Sbar aje la Rules No 5 tu, xleh bla btol abg Fiz ni!! hahahaah*


    ~ SALAM ~ 
    Nota Kaki = So dengan ini izni join !!

    Thursday, March 21, 2013

    .:: Color Of Life ::.

    .AS'SALAM.


    Test is a life.
    and it's also a color of our life.
    If we Doesn't have any test is like we doesn't have a color in our life
    is like our life is so bored.

    From the test we can be more matured, extra careful,
    know how to handle the test if it came to us again.

    Patience and pray to Allah and Dua
    when the test come to our self.

    Whatever it is We must 

    kepada sesape yang ambik result SPM
    hari ni
    Congrats 2 who get many A's
    but who doesn't get so many A's
    don't SO disapoited with your result ok.

    doesn't mean that who get so many A's 
    like 10,11,12 A's
    will become success in their life in future. =)

    TO MY NIECE
    Nor Zuraiti & Dayang Shaza Amirah
    Congrats on your Result SPM ok.
    =)

    ~ SALAM ~
     Nota Kaki =Teringat zaman dulu2. 
    Thank to him and my family 4 support me to cntinue my study
    although i don't finished it but i already get my work.

    Wednesday, March 20, 2013

    Sakit Kepale & TAK DAPAT TIDUR

    Hai semua...

    izni pelik ni slalu iz akn tdo waktu2 macam ni..
    tapi hari ni izni tak rase ngantuk pun...
    Aishhh pelik!!!

    Semalam izni buat oncall
    tapi petang sebelum oncall izni sakit kepale kaw2 punye
    makan panadol biase tak baik2 pn
    selalunye akan kembali normal.

    Tapi bile da abis solat dia akan hilang sakit kepale tu
    30 jam hilang lepas tu akan datang balik

    sakit dia sampai izni tertidor mase tengok TV dekat 
    tempat Oncall.
    tertido time tengok cerita TV3 pukul 7.00 malam
    >_<
    Iz tak penah kena sakit macam ni

    selamat En.Adnan ade (CC Izni)
    kalau dia tak ada memang mahu izni sakit kepale dari awal
    dengan rase bengang dengan PT SAMBILAN yang macam ape tu. 
    tak nak dengar cakap orang langsung.
    tahu pasal KPOP je. pastu pagi2 datang bukan nak siapkan kerja 
    tapi sebok print pasal KPOP

    Adoiii sakit hati der!! 
    sebab izni yang kena menghadap orang Jabatan for ambik New Catridge 
    nak suruh dia pergi? haa memang la tak faham orang atas nanti apa dia cakap
    -_-"

    Boleh saje nak suruh orang yang bawah izni
    macam Pembantu Am Pejabat and Pemb. Perbtn Kesihatan (PPK)
    tapi segan la izni. 
    walaupun diorang bawah kita tapi semua umur dah pakcik, and abang2 izni
    tapi kalau dah tak sempat memang izni suruh diorang saje ehehe

    Ok la guys. izni nak sambung kerja dah
    sebelum tu nak Solat dulu =)

    dah abis exam izni akn rajin update
    InsyaAllah =)

    ~ SALAM ~
     Nota Kaki = SIAPA KATE DAH KERJA
    TIADA EXAM? TAK PERLU EXAM?

    Friday, March 15, 2013

    Entry orang curi mase!


    Hai !! lame kan izni x update entry!!
    hehehe
    rindu ke??
    +bajet cam ad pmnt aje kan lempang laju2 kang *DUSH*+

    Alhamdulillah izni skrg
    dah tahu kat mane penempatan izni utk exam Perkhidmatan

    iz next week akn jadi orang kedua lepas cik nan
    sbabnye bos kena g kursus and akk halijah cuti 1 week
    so PT TETAP tngal 2 orang
    yg lain PPK and PAPand sorang laki lembik as pt Sambilan

    agak risau gak tp think +ve
    hehehe

    ok la iz nk rehat jap
    lunch ari ni lambat gile sbb mnunggu nasi goreng ayam yg lambat gile!!!

    btw
    Take Care Yourself ok dear!
    Text me if you don't have meeting with other executive or have to do paperwork 
    Miss You. 

    ~ SALAM ~
     Nota Kaki = Thank coz you never leave me although we fight.
    Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM