♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Saturday, November 10, 2012

Kerja...

As'Salam
hari ni izni nak story abt smua pic kat bawah ni ea. ..


Alhamdulillah dah sebulan izni berkhidmat dengan kerajaan…   

Sape sangka kan. Seorang remaja yang sedang sambung dip dalam bidang perakaunan dapat kerja dlm sector awam lepas 2x pergi interview SPA.. Walaupan ramai yang menentang sebab x abis study. Izni tetap buat muke selambe dengan bagi jawapan. Bukan la melawan tapi memberi fakta and mempertahankan hak.

X mungking orang yang ade diploma. Degree, master dapat keje dgn gvmnt bile dah dah abis stdy kan? Berlambak2 orang graduan kat luar x keje. And if keje bukan la dalam bidang dia major before ni
So ape yang izni pilih bukan lah salah

Ea mmg izni xde diploma. Hanye ade SPM. Tapi izni x perlu nak berlawan cari kerja dgn mmbr izni yang tgh smbg study. insyaAllah 1 day izni akan smbg diploma izni kembali. Biar mase yang menentukan sekarang ni. Allah dah tentukan jalan izni dan izni terima semuanya. Izni pasti ade yang lebih baik di hadapan izni.ape2 pn SMILE shaje

Sejak izni dapat tahu izni dapat kerja. Izni da beli handbag. Use my own money ok!
Santa Barbara. This is my handbag untuk pergi kerja.
 Now seriously im fall in love with this branding hehehehe. 

Lepas sebulan lapor diri. Izni akhirnya da dapat pass izni sebagai pekerja HKL. Alhmdulillah

1st skali izni hntr mms kat abg ejan. And he said. Waahh seronok la ayg
Hahaha mau x seronok. Sjak jadi staff ktorg boleh masuk jalan staf.
 Hahaha tp izni x pakar lagi ari 2 pn  boleh lupe nak ke tmpat keselamatan hehehe *freshieee katekan*

Izni da mule boleh catch up dgn tugas izni kat wisma rekod.  juz kurang cekap aje yela budak baru mmg tergedek2 skit hehehe
Cop izni kena buat sbb kena tndatgn penerimaan fail2 dr klinik/wad/icu.
 

Tp izni agak geli bile kena pegang dngan tag pesakit.

kalo Melayu izni boleh terima lagi tp kalo non muslim. Adoiii seriously naik meremang bulu tengkok izni.
-_- bukan ngade2 or gedik. Tp kebersihan & keselamatan diri perlu diutamakan betol x?


Kta xtaw dia ade penyakit ape selain dari sakit saraf otak rite?
So izni n akk ofis smua agak geli nak pegang tu.
Ermm nampaknye bulan depan izni kena beli Dettol hand sanitizer 4 my own
hygiene ok.




Hari selasa gvmnt kan dapat gaji and alhmdulillah intake izni pn dapat gaji.  dapat 2bulan sekali hehe.

And izni belanje family izni, and office mate izni
Family- makan nasi dpn masjid keramat  and office belanje mcd.
mas emakan dgn family x smpat nak snap sbb kebulur ya rabbi hehhe
Mmbr x blnje lagi. X ckp bajet rase. Abg shah izni belnje. Belnje kereta dia sbb kena masuk klinik
-_-! 

Beli gadget? InsyaAllah akan beli tp xtaw bile kmpul dulu duet malas nak beli hutang2 ok!
  hehehehe
abg shah dah suruh izni beli awl2
tapi izni kate nanty dlu nak kmpl duet betol2 and terus bayar 

tapi sebenarnya xtaw nak beli S3/ Samsung Tab2
hahahaha

ok la guys byk kan izni update blog
sorry sbb nye line internet sgt bengong
so ni pn tmpg bilik abg sbb 
akk ipar da balik Jeram and abg ade kelas
hehehehe

~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = I miss my sayang Shah
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

No comments:

Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM