♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Sunday, November 25, 2012

Jage Punch Card...


As'Salam

esok bermula la tugas pertame izni dekat WISME REKOD PERUBATAN .....

izni esok kena jage punch card.
serius xde idea camne nak jage ni
 dah la xknal sgt org
tp diorg kenal izni
-_-
erkk
wlpn jmpe sekali diorg tahu izni keje K6
adoiiii camne ni
xtaw nak buat camne ni...

rase macam nak menjerit pn ade gak
strt  7.15-8.45 = da byk keje kt ofis boleh buat ok..
3.14-5.45-- balik lewat
serius benci!


asal la kena bnda ni
belom lagi 6 bulan keje 
-_-

~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah =Harap Esok semua ok =)
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

.. Words ..



Disetiap kegelapan pasti ada setitik terang
Disetiap DOA selalu ada jawapan
Disetiap kesukaran akan ada kemudahan

BERTAHANLAH..!!

Via - https://www.facebook.com/koleksiayatcinta

~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = 
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Saturday, November 24, 2012

Ambil berkat wedding akak :)

As'Salam
hai guysss

izni tadi pergi wedding member induksi izni
kak Naimah
ok this is my 1st time g wedng kawan ok!!
hohoho

wedng buat dekat Dewan Pengaman Pulapol
sbb akk naimah anak polis =)
 izni pergi saing dengan mmber baek izni
Fatin & kak ema
and mama izni pn izni ajak. sbb kak naimah ade jemput mase balik dari induksi dlu.

abah hantar ktorg..
nak kate lame ntahla. sbb xtgk pun jam tyme tu
lepas aje izni abis makan
kak imah nampak ktorg smua 
cepat2 dia dtg salam smua bagai hehehe

kak naimah nampak cantik gilee ari ni
tp dia ckp ngan ktorg
akk dah xthn dah ni bulu mate nak jatuh dah
hahahha
siut btol akk ni
izni ngan akk naimah mmg rapat sejak ktorg 1 group mase induksi ari tu
 kalau izni tertidur mesty akk imah kejutkan 
*nampak x izni kaki tidur hahaha*

dia jgak la yg cop tempat duduk untuk izni.
mmg ktorg akn duduk bersebalahan punye xkn jauh
hehehe

so izni xnak ckp byk
ktorang semua ambik dok snap pic untuk  berkat kenduri kawen kak imah
hahahaha sengal kan kehkehkeh


Fatin, kak ima & izni
*dia genggam tgn izni :)*

 Fatin, kak imah & kak ema

Kak Naimah & Abang Salamudin
=)

 Kak Ima & Fatin 



~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = Abg Shah dia dpt keje baru. Happy for him =')
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Saturday, November 10, 2012

Kerja...

As'Salam
hari ni izni nak story abt smua pic kat bawah ni ea. ..


Alhamdulillah dah sebulan izni berkhidmat dengan kerajaan…   

Sape sangka kan. Seorang remaja yang sedang sambung dip dalam bidang perakaunan dapat kerja dlm sector awam lepas 2x pergi interview SPA.. Walaupan ramai yang menentang sebab x abis study. Izni tetap buat muke selambe dengan bagi jawapan. Bukan la melawan tapi memberi fakta and mempertahankan hak.

X mungking orang yang ade diploma. Degree, master dapat keje dgn gvmnt bile dah dah abis stdy kan? Berlambak2 orang graduan kat luar x keje. And if keje bukan la dalam bidang dia major before ni
So ape yang izni pilih bukan lah salah

Ea mmg izni xde diploma. Hanye ade SPM. Tapi izni x perlu nak berlawan cari kerja dgn mmbr izni yang tgh smbg study. insyaAllah 1 day izni akan smbg diploma izni kembali. Biar mase yang menentukan sekarang ni. Allah dah tentukan jalan izni dan izni terima semuanya. Izni pasti ade yang lebih baik di hadapan izni.ape2 pn SMILE shaje

Sejak izni dapat tahu izni dapat kerja. Izni da beli handbag. Use my own money ok!
Santa Barbara. This is my handbag untuk pergi kerja.
 Now seriously im fall in love with this branding hehehehe. 

Lepas sebulan lapor diri. Izni akhirnya da dapat pass izni sebagai pekerja HKL. Alhmdulillah

1st skali izni hntr mms kat abg ejan. And he said. Waahh seronok la ayg
Hahaha mau x seronok. Sjak jadi staff ktorg boleh masuk jalan staf.
 Hahaha tp izni x pakar lagi ari 2 pn  boleh lupe nak ke tmpat keselamatan hehehe *freshieee katekan*

Izni da mule boleh catch up dgn tugas izni kat wisma rekod.  juz kurang cekap aje yela budak baru mmg tergedek2 skit hehehe
Cop izni kena buat sbb kena tndatgn penerimaan fail2 dr klinik/wad/icu.
 

Tp izni agak geli bile kena pegang dngan tag pesakit.

kalo Melayu izni boleh terima lagi tp kalo non muslim. Adoiii seriously naik meremang bulu tengkok izni.
-_- bukan ngade2 or gedik. Tp kebersihan & keselamatan diri perlu diutamakan betol x?


Kta xtaw dia ade penyakit ape selain dari sakit saraf otak rite?
So izni n akk ofis smua agak geli nak pegang tu.
Ermm nampaknye bulan depan izni kena beli Dettol hand sanitizer 4 my own
hygiene ok.




Hari selasa gvmnt kan dapat gaji and alhmdulillah intake izni pn dapat gaji.  dapat 2bulan sekali hehe.

And izni belanje family izni, and office mate izni
Family- makan nasi dpn masjid keramat  and office belanje mcd.
mas emakan dgn family x smpat nak snap sbb kebulur ya rabbi hehhe
Mmbr x blnje lagi. X ckp bajet rase. Abg shah izni belnje. Belnje kereta dia sbb kena masuk klinik
-_-! 

Beli gadget? InsyaAllah akan beli tp xtaw bile kmpul dulu duet malas nak beli hutang2 ok!
  hehehehe
abg shah dah suruh izni beli awl2
tapi izni kate nanty dlu nak kmpl duet betol2 and terus bayar 

tapi sebenarnya xtaw nak beli S3/ Samsung Tab2
hahahaha

ok la guys byk kan izni update blog
sorry sbb nye line internet sgt bengong
so ni pn tmpg bilik abg sbb 
akk ipar da balik Jeram and abg ade kelas
hehehehe

~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = I miss my sayang Shah
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Utara to Selatan

As'Salam
Utara- Selatan
Haaa tgk topic tu dari utara smpai ke selatan izni berjalan
Seriuslyyy

P.pinang- perlis-Kl- Muar

Patah pinggang ni rase sbb hari rabu baru balik dari perlis sbb kursus induksi

Izni g perlis sebab pergi meminang utk czn izni fewwiittt hehehe

Kalo ikot penat mmg xnak g dah perlis *sbb perlis hangat dia mcm sauna wlpn da pasang aircond full*

 mase izni ke perlis utk meminang izni tertidur sbb letih hari khamis izni kene keja. X dpat cuti.

Izni xde ape nk cter sgt
Juz izni nk share pic la ea
Sbb setiap gambar ade ceritanye hehehe
 

otw back 2 Penang
 

 Hantaran pihak kami

 Theme hantaran- Purple...

 Kak Fizah & Kak Dyana

 Nani + Bakal czn

 Santapan kami waktu t/gahari...

dari pihak perempuan =)


~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = kesengalan abg syah tersyg.. :)

Abg Shah : asyik g meminang org laen aje bile ayg nk meminang abg plak?
me- *&%$ ko bang
abg shah- hahahaha

 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Kenangan malam terakhir induksi :)

As'Salam
Kenangan hari terakhir kat induksi sangat2 manis
 and tyme malam lagi la extra manis !!!


sgt manis sebab peserta yang lahir bulan Oktober disambut hari jadi hehehe
bnda ni berlaku mase majlis akhir induksi
Mase ngah mule majlis lepas smua dah bercakap. 
Tibe fasi en.azni cakap ade beberapa name kena panggil and kena berdiri kat dpn
 then dia pngl sorg2 and it Inclue me!

Tyme 2 dah berdebar semacam
And fasi 2 kate knon dia xtaw nape penyelaras program induksi CC Ros nak jmpe kami
Ade 2 group name kena pngl and izni group ke2.

Mule2 cc jmpe dlu group pertama. Dia ckp ape x ingt dah
Bile tbe group izni. Haaa hambek kaw rase nak jtuh jntg ni
Cc kate kami ber4 ade buat salah.
Izni sblh ketua group izni. “Ara”
Dlm group izni. Kami berdua mmg kaki tidur hahaha
So bile cc ckp kami buat salah. Kami fikir sbb kami tertidur mase ceramah.
Tp terluah lagi. Kami snyp aje pndg ke bawah..

Agknye cc kecian tgk muke kami ber4. Terus dia ckp. Berdiri smua.
Mereka bukan buat salah. Tapi mereka smua lahir pada bulan Oktober
Then tbe2 keluar kek…
and malam ni sy nak kta smua meraikan diorang 
and diorg smua nyanyi lagu Happy Bday
=)

Serius terharu gilee!!!!!!!!!!!
Memang akan dikenang sampai bile2 
Thanx to CC ROS, CC YUSUF & EN.AZNI 
kwan bilik izni da tahu bnda ni sbb dia kena jadi jurucakap malam tu
and dia ckp fatin xnak bgtaw izni nanty x suprise hahah
 btw Happy Bday izni! saje ek xnk btaw bday izni hari 2 
hahahahaha
sbar aje la budak ni hehehe

so ni pic yang mmbr tngkp
siang 2 kan kami berjaln2 skter perlis  hehehe
izni download dr fb hehee
so slmt melihat
"Setiap gambar ade ceritanye "


 Taman Herba..
1st destinantion




 Ladang Anggur - 2nd Destinantion =)

 Gua Kelam -3th Destinantion

smpai dr padang besar
rehat2 jap then practice terakhir untk
persmbhn 4 fasi & penyelaras



and kejutan buat kami berempat Geng Oktober :)
Izni, Wan, Ara & Faiz 


and hari nak balik
dok menunngu bus + perot lapar!

bajet tngu Heli dtg ambik hahahahahahha

 
~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = Miss geng2 induksi =)
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~
Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM