♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Friday, October 26, 2012

My New Life at HKL


Selamat Hari Raya AidilAdha smua!! :)


hari ni izni nak cerita abt hari2 izni menjadi penjawat awam di HKL =)

Izni lapor diri pada 1/10/2012 dan menjalani orentasi di hkl selame 3 hari
Dr isnin-rabu. 
Isnin- selasa kami smua di dewan kuliah O&G *baby place*
Last day kami berjalan 1 HKL.  pergh mmg terbaek!!

 Dan dgn x smpat sarap perot mmg berbunyi2 mase berjalan hahaha
Habis berjalan dlm pkul 10 pagi. So kami sarap di café atas kecemasan
Café ni khas for staf only. ^_^ mmg best keadaan dia selesa!

Lepas da makan semua kami berkmpl kat bhgn penjawatan
Di sni kami dberi surat di bhgian mane kami akn berkhidmat
And izni and 2org lagi mmber terletak jauh dr pintu utama
Izni bertugas dkat Jabatan Rekod at Wisma Kayu
And sorg mmbr izni  dkat Pediatrik (wad kanak2)
and sorg lagi kat Jabatan Bersalin *O&G*
Lepas dah berpecah ngan group laen 
kami  ber3 berpecah di simpang masjid dgn mmbr sorg lagi.
sebalah jabatan angkut berdepan dengan masjid kami berdua berpecah lagi
Tyme tu maken kuat jantung berdegup!!
Hohohohho

dsebabkan takut salah tmpat smua nurse2 izni tnye jabatan rekod kat mane keh3
better menanye dari tersesat kan hehehe

Jabatan Rekod terletak di WISMA KAYU
bgunan lame ni doww huhhuhuu
 
Izni lapor diri dkt ketua jabatan. Ketua jbtn izni muda gile! N mmg enjoy mase lapor diri kat ctu
Tp izni dah terpampang dlm surat kena ganti orang di bahagian laen2. Sbb rekod byk bhgian

Lepas ketua jabatan dah bagi penerangan smua.
Izni dijemput oleh bos izni
En.Syawaludin ke unit yg izni harus bekerja

Izni bekerja di bawah Unit Rekod Neurosains (K6)
Ape yg izni boleh bgtaw izni kena jage rekod orang yg sakit berkaitan dengan OTAK

Izni kena jage rekod orang neurologi. Orang bedah kepale and lastly PSY!
PSY? Ape tu? 
Tu name singkatan bagi PSCHOLOGY 
bahase pasar yang kite gune orang yang ade masalah MENTAL/ORANG GILE

Haaa tu la yg izni kena jage rekod2

Mase dah smpai ofis izni ramai org terdiam n berckp same sndri
Izni tyme 2 da cuak gileee
Then bos kenalkan dgn smua staf, tunjuk surau, pantry, tandas and yang laen2  kami di surrounded oleh fail2
Dia tunjuk rak  fail for patient sakit kepale , bedah kepale & org2 PSY
Izni dah cuak sikit tyme 2. Dah abis tunjuk bos tunjuk tmpat izni pulak
Bile dah duduk mule la ramai yg tuju soalan
Hahahaahah

Uper2nya diorg ckp2 sbb muke izni same dgn muke akk yg izni kena ganty *kak saniah*
Kak saniah akn berpndah ke Kelantan pada 15/10. Tp hari izni lapor diri dia cuty bersalin
so diorg soh izni tunggu esoknye *4hb* sbb kak saniah dtg 4hb.
Bukan office mate izni aje yg ckp izni same ngan kak saniah abg2 PPK yg ambil fail pon ckp bnda yg same -_-
Ape yg mampu izni buat gelak n snyum saje :P

then mase diorg sambung keje diorg bos bagi izni FAIL MEJA
gvmnt aje ade fail meja ni. swasta xde pn.
izni bace ade yg faham ad yg x faham
lagi la cuak!!

Hari ke 4 izni masuk pjbt izni demam panas
Org laen slmber aje tp izni dah nyorok muke dlm blazer korporat KPTM yg izni bawa
Smpai diorg smua ckp izni mcm kura2 sbb nmpk kepale skit aje hahahaha
Teruk gak la izni dmam smpai hari jumaat x kebah2 lagi


sbb takut ape yang kak saniah n og2 laen ajar lupe
izni tulis dalam buku catatan izni
and upernye ade sorg akk ni pn mase mule2 dia keje
dia pn tulis2 hehehhe

hari selasa izni da lancar skit buat  keje2 key in data, cari fail
and jumaat alhmdulillah dah ok smuanye wlpn dgn dmam2 kan hehehe
risau jgak sbb izni before ni keje bermain dengan nombor2 tp skrg ambik ko 
hahahaha

and skrg izni da boleh get along dgn abg2 PPK
sbb izni kena diorg tu sbb nak key in data dlm komp
^_^
kalo diorg x dtg mmg ofis tu akn senyap kalo diorg ade
riuh rendah mcm ape aje hahahha

hari jumaat hari perpisahan kak saniah dgn kami2
n mengalu-alu kan kedatangan izni
lpas tu kak saniah tunjuk izni smua unit2 jabatn rekod
hohohoho

Hari ahad  izni dah  kena g induksi . 
Tyme 2 dah risau yelah dgn demam x elok2 lagi.
Ok abt induksi izni cter laen plak ea.
Ni baru 1st episode izni cter hehehehe

 last day for kak saniah :)
 
~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = ^_^
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

No comments:

Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM