♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Friday, October 26, 2012

Induksi Umum Pembantu Tadbir


As'Salam
now izni nak cter pasal kursus induksi

kursus induksi umum untuk Pembantu Tadbir dibuat di 
Kolej jururawat Masyarakat Kangar Perlis
kami bergerak dari Perkarangan kuarters HKL pukul 9 pagi
and sampai sane pukul 4.30 petang
stop 3x saje nak ke sane
 ktorang naek bus double decker SKS sbb Bus HKL lagi byk kos

jumlah peserta yang join kursus ni 46 orang total dia
7 orang dr MRI, 4 orang dr CRC and yang laen dari HKL
2 orang kumbang yang laen bunga
mmg kumbang tu dibuli oleh kami ajela kan hehehehe

ktorg berada kat perlis selama 10 hari
kolej dikeliling ngan bendang aje
and no jammed plus susah nak nampak orang kat sane 
ni penyelaras yg ckp ea hehehehehe
sampai kan pengarah kolej tu pn ckp kami sunyi kat sini so harap phak HKL boleh buat lagi
aktiviti kat sni
hahaha 


aktiviti prgrm ni ok jgak
2 hari kami buzy jadi budak2 hehehe buat prgrm LDK
maen2, buat game, mcm2 la lagi :D

7 hari laen kami sbuk dgn diberi lecture oleh pegawai2 HKL
mase2 lecture mmg ramai la yg tertidor hahaha
termasuk ketua kumplan izni
dia sndri dah ckp pantg org buka mulut cnfrm dia akn tertdor hahahaha
dgn fasi2 ade gak tertidor haa acaner tu? hehehe

pagi2 akan ade senaman pagi and petang ade riadah
ktorg diwajibkan pakai baju yg dah diberi utk buat aktvt kmpln and senaman n riadah
 berbau? alhmdullillah x berbau sbb kaen baju 2 cepat kering so boleh la basuh baju hehehe
tp agk bengang sbb nye xbgtaw awl2 kami ni smua bawa baju pnye la byk
last2 skit aje pakai
cehh -_-

kat sane smua org ade geng2 dia hhehe
geng izni ade 6 org termsk izni
4 orang kelantan and sorg lagi duk kat melake tp asal kedah
and smua nye best gile!!

selalu org kelantan akn ngan geng dia xkn layan org laen kan?
tp ngan diorg langsg x!
hehehehe

wlpn dekat kursus ade kumpulan yg diberi sndri
tp bile tyme makan cnfm 1 meja penuh ngan ktorg aje
hehehe

hari kedua terakhir kami berjalan2 
kami g Taman Herba, Ladang Anggur, Gua Kelam & Padang Besaq
haaa kat padang besaq ramai kehabisan duet
hehehhe
ade yang tinggal seringgit je dlm wallet acaner tu hehehe
xtaw ape diorg beli hehehe

keadaan bilik memang sangat best 
sebabnye 1 bilik 2 orang duduk n bilik 2 besar!
tandas dikongsi dgn bilik sblh
kire ok la xde la takut nak g tandas heheeh

and lagi 1 kat sane makan 6x sehari
so badan izni pn dah rase naek
sebiji macam g PLKN hahahaha

 ok ;la now izni nk tnjk pic yg izni blutooth and snap sndri
xbawa camera hukhukhuk
slmt melihat ea :)
 Ubat harus dimakan mase demam >_<

Geng paling BEST!!
paling riuh bile bkmpl
yg izni berpluk 2 la geng palng jauh tmpt keje huhuhu

 Will miss them so much. :')

The Group =)

 Group izni 9 Rubis
yg gmbr berdua izni pling rapat ngan akk2 ni :)
bergambar lepas buat latihan Dikir Barat utk majlis penutup :)


 Malam Terakhir kami sebgai 9 RUBIES!
*mcm superman kan heheheh*

Pemandang depan Kolej =)

ramai yang dah tunang n dah nikah mase kursus kali ni
=)
rase nak tunang ngan abg Shah lak hahahahaha

ok G.T.G
nak pack baju 4 balik penang and mai perlis lagi perlis esk >_<


~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = miss them so much!
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

My New Life at HKL


Selamat Hari Raya AidilAdha smua!! :)


hari ni izni nak cerita abt hari2 izni menjadi penjawat awam di HKL =)

Izni lapor diri pada 1/10/2012 dan menjalani orentasi di hkl selame 3 hari
Dr isnin-rabu. 
Isnin- selasa kami smua di dewan kuliah O&G *baby place*
Last day kami berjalan 1 HKL.  pergh mmg terbaek!!

 Dan dgn x smpat sarap perot mmg berbunyi2 mase berjalan hahaha
Habis berjalan dlm pkul 10 pagi. So kami sarap di café atas kecemasan
Café ni khas for staf only. ^_^ mmg best keadaan dia selesa!

Lepas da makan semua kami berkmpl kat bhgn penjawatan
Di sni kami dberi surat di bhgian mane kami akn berkhidmat
And izni and 2org lagi mmber terletak jauh dr pintu utama
Izni bertugas dkat Jabatan Rekod at Wisma Kayu
And sorg mmbr izni  dkat Pediatrik (wad kanak2)
and sorg lagi kat Jabatan Bersalin *O&G*
Lepas dah berpecah ngan group laen 
kami  ber3 berpecah di simpang masjid dgn mmbr sorg lagi.
sebalah jabatan angkut berdepan dengan masjid kami berdua berpecah lagi
Tyme tu maken kuat jantung berdegup!!
Hohohohho

dsebabkan takut salah tmpat smua nurse2 izni tnye jabatan rekod kat mane keh3
better menanye dari tersesat kan hehehe

Jabatan Rekod terletak di WISMA KAYU
bgunan lame ni doww huhhuhuu
 
Izni lapor diri dkt ketua jabatan. Ketua jbtn izni muda gile! N mmg enjoy mase lapor diri kat ctu
Tp izni dah terpampang dlm surat kena ganti orang di bahagian laen2. Sbb rekod byk bhgian

Lepas ketua jabatan dah bagi penerangan smua.
Izni dijemput oleh bos izni
En.Syawaludin ke unit yg izni harus bekerja

Izni bekerja di bawah Unit Rekod Neurosains (K6)
Ape yg izni boleh bgtaw izni kena jage rekod orang yg sakit berkaitan dengan OTAK

Izni kena jage rekod orang neurologi. Orang bedah kepale and lastly PSY!
PSY? Ape tu? 
Tu name singkatan bagi PSCHOLOGY 
bahase pasar yang kite gune orang yang ade masalah MENTAL/ORANG GILE

Haaa tu la yg izni kena jage rekod2

Mase dah smpai ofis izni ramai org terdiam n berckp same sndri
Izni tyme 2 da cuak gileee
Then bos kenalkan dgn smua staf, tunjuk surau, pantry, tandas and yang laen2  kami di surrounded oleh fail2
Dia tunjuk rak  fail for patient sakit kepale , bedah kepale & org2 PSY
Izni dah cuak sikit tyme 2. Dah abis tunjuk bos tunjuk tmpat izni pulak
Bile dah duduk mule la ramai yg tuju soalan
Hahahaahah

Uper2nya diorg ckp2 sbb muke izni same dgn muke akk yg izni kena ganty *kak saniah*
Kak saniah akn berpndah ke Kelantan pada 15/10. Tp hari izni lapor diri dia cuty bersalin
so diorg soh izni tunggu esoknye *4hb* sbb kak saniah dtg 4hb.
Bukan office mate izni aje yg ckp izni same ngan kak saniah abg2 PPK yg ambil fail pon ckp bnda yg same -_-
Ape yg mampu izni buat gelak n snyum saje :P

then mase diorg sambung keje diorg bos bagi izni FAIL MEJA
gvmnt aje ade fail meja ni. swasta xde pn.
izni bace ade yg faham ad yg x faham
lagi la cuak!!

Hari ke 4 izni masuk pjbt izni demam panas
Org laen slmber aje tp izni dah nyorok muke dlm blazer korporat KPTM yg izni bawa
Smpai diorg smua ckp izni mcm kura2 sbb nmpk kepale skit aje hahahaha
Teruk gak la izni dmam smpai hari jumaat x kebah2 lagi


sbb takut ape yang kak saniah n og2 laen ajar lupe
izni tulis dalam buku catatan izni
and upernye ade sorg akk ni pn mase mule2 dia keje
dia pn tulis2 hehehhe

hari selasa izni da lancar skit buat  keje2 key in data, cari fail
and jumaat alhmdulillah dah ok smuanye wlpn dgn dmam2 kan hehehe
risau jgak sbb izni before ni keje bermain dengan nombor2 tp skrg ambik ko 
hahahaha

and skrg izni da boleh get along dgn abg2 PPK
sbb izni kena diorg tu sbb nak key in data dlm komp
^_^
kalo diorg x dtg mmg ofis tu akn senyap kalo diorg ade
riuh rendah mcm ape aje hahahha

hari jumaat hari perpisahan kak saniah dgn kami2
n mengalu-alu kan kedatangan izni
lpas tu kak saniah tunjuk izni smua unit2 jabatn rekod
hohohoho

Hari ahad  izni dah  kena g induksi . 
Tyme 2 dah risau yelah dgn demam x elok2 lagi.
Ok abt induksi izni cter laen plak ea.
Ni baru 1st episode izni cter hehehehe

 last day for kak saniah :)
 
~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = ^_^
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~
Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM