♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Thursday, September 27, 2012

My Good and Bad NEWS!


As’Salam
Hai korangg
Ok now izni dah ready nak bgtaw ape yg good n bad news tu

Ok izni share ape yg bad dlu la ea
Esk izni akan stop study kat kolej izni.
*mesty ade yg fikir izni kena buang kolej kannn???
Ooo xdak same sekali okay!
Izni yang mengeluarkan diri izni dari kolej. So bukan izni dibuang 
Izni stop sebab izni ade GOOD NEWS and news ni lebeh menjamin mase depan izni
InsyaALLAH

Izni dah dipanggil untuk mengisi kekosongan haty abg Shah 
*eh mmg dah diisi pn cume blom diijabkabul aje hehhee*

Xdela ok2 kite serius.. Hekheemmm
Alhamdulillah izni dah dapat keje Government 

Ingat lagi izni g interview SPA before pause hari tu?
alaaa Entry yg ni laaa - Interview SPA
=) Alhamdulillah izni Berjaya lepas interview hari tu. Ni bukti ea…
*bukan omong kosong ya ibu2 bapak2 skalian :P*


Ni mase izni Berjaya temuduga. Happy gile time ni ok!
lepas aje dapat tahu izni Berjaya 1st izni bgtaw abg Shah dlu, then 2nd kawan baek izni *Syamira*
Then habis kelas izni call mama and mama cll abah. HEHEHE
Time ni dah rase mesty xdpt punye jawatan ni confirm kena pergi lagi interview  sbbnye result dia lambat sehari ok!! Hehehe

Then da dapat jawapan next week dapat surat dari SPA sndri yang izni kena buat medical check up

Izni buat kat HAT- Hospital Angkatan Tentera Sultan Mizan
Opss korg xleh msuk sesuka haty 4 buat check-up
 juz anak askar saje of course la askar sendiri yang leh datang dekat sini ea.
name pn tempat ASKAR *Bangga okay!*
dkt HAT izni buat urine test n xray saje.
ni result Xray izni
Then yg laen2 buat dekat RSAT – Rumah Sakit Angkatan Tentera
Yg ni izni buat dekat RSAT Batu Kentomen. Lame jgak menunggu doctor sbb dktr masuk lambat
 no giliran izni

Lepak tmpat askr ni best sebb abah izni berjumpe dengan bos dia, mmbr dia smua
So xde la dia bosan n izni cuci mate tgk abg2 askar hahaha
Byk laa…xde yg berpangkat pn kat ctu smua nye baru 1/2 calit  
maksudnye baru pangkat Koperal n Lans Koperal and prebet

*so xda la heran kalo berpangkat mahu pndag aje hahaha*

*gatal kannn hehehe abg ejan dah pesan JAGE DIRI ea sayangg *
Cuci mate x salah xde la kte menggatal ea *2 salah!*
 

Ok lepas da siap smua izni kena tunggu surat LAPOR DIRI
Seriously so lambat izni dapat!
Izni baru dapat semalam melalui POS LAJU

Izni kena lapor diri dekat HKL deptmnt mane xtahu lagi
Izni bajet akn dpt la kat area Muar tp aishhh
KL JGAK! 
*ape aku ni xleh berpisah dengan KL ke ape? *

Tp xpela Abng Shah lebeh suke izni kat cni sbbnye dekat dengan family smua.

Now izni dah rase GEMENTAR nak lapor diri
Xtaw mcm mane environment dia izni slalu datang lepak dekat Office Kem Askar saje
  sbb mama izni keje under Kem Askar



So mmg dah terlampau adopt dengan envrnmt dia. Ni dkt KKM Hospital yang Paling TERTUA ea
ramai kate izni n org2 yg dpt masuk ni bertuah
sebab HKL selalu nak org yang berpengalaman. xnak freshie2 ni

 Macam mane eak
Huhuh risau2


Esok Jumaat , izni akan serah borang berhenti.
Confirm Ketua UiTM bahagian kolej akan bertanye. Dah la SEM 5 tbe2 nak stop
Mesty dia cakap X RUGI ? X NYESAL?
Huhhuhu aku mesti KUAT!
=)

AND ESOK jgak hari terakhir izni lepak dengan member kolej yg izni rapat

8 orang termasuk izni taw hehehe
Izni, Syasa n fitri*bf dia*, Zira n zan*bf dia*, Mira, Lia & Qayum *ex mira*

Aik ex pn nak ikot? Hahaha relax laa

Wlpn dia ex mira. Tp ktorg semua tetap kawan
Ala anggap saje cinta Monkey hehehe =)

Tema esok warne Grey /Hitam
Sape yg xde baju Grey leh pakai Hitam 

Tempat? Oooo biar la rahsia ea. tp kami akan buat Picnic hehehehe
Ok la guys
insyaAllah esk izni akn update abt picnic kami.
Harap esk dimudahkan segala perancangan J


~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = sayang thanx for support me ya =)
*xsbr nak date ngan kawan2 esk :)*
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

No comments:

Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM