♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Thursday, September 27, 2012

My Good and Bad NEWS!


As’Salam
Hai korangg
Ok now izni dah ready nak bgtaw ape yg good n bad news tu

Ok izni share ape yg bad dlu la ea
Esk izni akan stop study kat kolej izni.
*mesty ade yg fikir izni kena buang kolej kannn???
Ooo xdak same sekali okay!
Izni yang mengeluarkan diri izni dari kolej. So bukan izni dibuang 
Izni stop sebab izni ade GOOD NEWS and news ni lebeh menjamin mase depan izni
InsyaALLAH

Izni dah dipanggil untuk mengisi kekosongan haty abg Shah 
*eh mmg dah diisi pn cume blom diijabkabul aje hehhee*

Xdela ok2 kite serius.. Hekheemmm
Alhamdulillah izni dah dapat keje Government 

Ingat lagi izni g interview SPA before pause hari tu?
alaaa Entry yg ni laaa - Interview SPA
=) Alhamdulillah izni Berjaya lepas interview hari tu. Ni bukti ea…
*bukan omong kosong ya ibu2 bapak2 skalian :P*


Ni mase izni Berjaya temuduga. Happy gile time ni ok!
lepas aje dapat tahu izni Berjaya 1st izni bgtaw abg Shah dlu, then 2nd kawan baek izni *Syamira*
Then habis kelas izni call mama and mama cll abah. HEHEHE
Time ni dah rase mesty xdpt punye jawatan ni confirm kena pergi lagi interview  sbbnye result dia lambat sehari ok!! Hehehe

Then da dapat jawapan next week dapat surat dari SPA sndri yang izni kena buat medical check up

Izni buat kat HAT- Hospital Angkatan Tentera Sultan Mizan
Opss korg xleh msuk sesuka haty 4 buat check-up
 juz anak askar saje of course la askar sendiri yang leh datang dekat sini ea.
name pn tempat ASKAR *Bangga okay!*
dkt HAT izni buat urine test n xray saje.
ni result Xray izni
Then yg laen2 buat dekat RSAT – Rumah Sakit Angkatan Tentera
Yg ni izni buat dekat RSAT Batu Kentomen. Lame jgak menunggu doctor sbb dktr masuk lambat
 no giliran izni

Lepak tmpat askr ni best sebb abah izni berjumpe dengan bos dia, mmbr dia smua
So xde la dia bosan n izni cuci mate tgk abg2 askar hahaha
Byk laa…xde yg berpangkat pn kat ctu smua nye baru 1/2 calit  
maksudnye baru pangkat Koperal n Lans Koperal and prebet

*so xda la heran kalo berpangkat mahu pndag aje hahaha*

*gatal kannn hehehe abg ejan dah pesan JAGE DIRI ea sayangg *
Cuci mate x salah xde la kte menggatal ea *2 salah!*
 

Ok lepas da siap smua izni kena tunggu surat LAPOR DIRI
Seriously so lambat izni dapat!
Izni baru dapat semalam melalui POS LAJU

Izni kena lapor diri dekat HKL deptmnt mane xtahu lagi
Izni bajet akn dpt la kat area Muar tp aishhh
KL JGAK! 
*ape aku ni xleh berpisah dengan KL ke ape? *

Tp xpela Abng Shah lebeh suke izni kat cni sbbnye dekat dengan family smua.

Now izni dah rase GEMENTAR nak lapor diri
Xtaw mcm mane environment dia izni slalu datang lepak dekat Office Kem Askar saje
  sbb mama izni keje under Kem Askar



So mmg dah terlampau adopt dengan envrnmt dia. Ni dkt KKM Hospital yang Paling TERTUA ea
ramai kate izni n org2 yg dpt masuk ni bertuah
sebab HKL selalu nak org yang berpengalaman. xnak freshie2 ni

 Macam mane eak
Huhuh risau2


Esok Jumaat , izni akan serah borang berhenti.
Confirm Ketua UiTM bahagian kolej akan bertanye. Dah la SEM 5 tbe2 nak stop
Mesty dia cakap X RUGI ? X NYESAL?
Huhhuhu aku mesti KUAT!
=)

AND ESOK jgak hari terakhir izni lepak dengan member kolej yg izni rapat

8 orang termasuk izni taw hehehe
Izni, Syasa n fitri*bf dia*, Zira n zan*bf dia*, Mira, Lia & Qayum *ex mira*

Aik ex pn nak ikot? Hahaha relax laa

Wlpn dia ex mira. Tp ktorg semua tetap kawan
Ala anggap saje cinta Monkey hehehe =)

Tema esok warne Grey /Hitam
Sape yg xde baju Grey leh pakai Hitam 

Tempat? Oooo biar la rahsia ea. tp kami akan buat Picnic hehehehe
Ok la guys
insyaAllah esk izni akn update abt picnic kami.
Harap esk dimudahkan segala perancangan J


~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = sayang thanx for support me ya =)
*xsbr nak date ngan kawan2 esk :)*
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Tuesday, September 25, 2012

Alhamdulillah ...and masin mulut awak sayang


Hai guysss
ari ni izni agak gembira =)

Alhamdulillah lepas berapa lame izni menunggu jawapan
dr *Rahsia*

akhirnya hari ni izni dapar call dr pihak terbabit
izni nak share berita ni pn ssh kan
sebabnye surat untuk lapor diri xdpat lagi
tp pihak sane dah suruh lapor dah next week
-_-

aishh
yg pentinggg!!!
Mulut abang Shah n abah izni sangat MASIN!!!!!
>_<
Izni kalau boleh nak dapat kat Muar 
yelah senang family pn berlmbak

mule2 abh izni ckp. 
ko akn dpt kt KL punye

and abang shah cakap 
xyah nak gedik2 duduk aje kat KL susah duduk sini sayang

and then izni ckp maybe izni dpt kat sane  
then dia reply balik 
hahaha kang kalo ayg dpt sini abang kena pindah KL mcam mane? 
sape nak jage awak tu ?

perghh bengang tol
masin mulut 2 org ni
tekanan betol!!


huhhu
 izni dapat aje calling dr pihak tuu
izni terus msg dgn abg syah
n he said

Tahniah Tahniah sayang!!!

izni ingt nak share berita ape ni tppp
rasenye perlu ade bukti lapor diri baru izni update la ea ape benda ni
biar skrg ni izni bagi Hint aje ea

InsyaAllah izni akan keluar hang-out dgn BFF izni tu
xtaw lagi nak g mane. diorg kate nk buat Suprise xtaw la ape bnda tu kan
juz wait aje la jumaat ni heheheh

maybe rancang nak buat tema.
tp izni xbgtaw lagi 
t baru bgtaw la
dlm Twitter ajee 
hehehe




2 my Shah- thanx 4 the wishes

mesti korg pk aik xkn 2 aje wish dia?
dia buzy mane boleh pegang hp 24hours nak text, calling 
dia akn text n call izni bile dia free.
n sometime dia akn cari ruang untuk msg dgn izni..
kalau dah rindu dah lame x cntct dia akn call wlpn dia busy.
and macam mane pun dia busy
only he in my heart 
=)

ok la guys nk tgk tv smbil tunggu adam n hawa :)
Selamat Malam semua

~ SALAM ~ 

Nota Kaki Arisyah = I love you my sayang
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Sunday, September 23, 2012

Best Friends Until Jannah

As'Salam
hai guyss

kat kolej izni ade kawan baek
serius mmg baek
izni kelas dgn dia dr Sem 3
kenal dr sem 2 tp tegur x tegur sbb mule2 izni fikir
dia ni sombong
tegur pn sebb izni n ex dia kawan 1 kelas
so mmg baek la kan

ntah mcm mane ktorg boleh ngam sampai sekarang
ktorg boleh tegur 1 same laen 
-kalo bnda yg kami buat 2 salah, 
-main2 dlm kelas, 
-x fokus
-and ape2 jer

terase?
mmg akan terase tp terase dia sekejap aje
 sbb nye lepas dtegur kta kna pk balik
kenape kawan kta cakap mcm tu

ktorg slalu share pendapat
almost anything
*biasalah perempuan byk potpet hehehe*

everyday ade je benda yang ktorg ckp
family, bf  and all matters smua ktorg share
happy sedeh semua mmg dlm poket kami dah 
hahahah

izni dah ckp ngan dia
mase aku dengan Shah bernikah nanty
aku nak kaw jadi Bridesmaid ak taw!

and dia kate ok dia nak+ xsbr hahahahha

and izni dah ckp awal2 ngan dia. kalo ak ade rezeki lebih
 ak nk belikan kain 4 meter 4 bridesmaids ak
tp kalo over bajet. izni akn beli 2 meter
and dia ckp ok gak.
sbb kena tgk dlu kewangan

*Nampak x fikiran budak Perakaunan hehehehe*


eh izni x bgtaw pn name dia kan?
hehehehe 
*excited nak bercerita ni hahaha*

Name dia
Irhanatul Syamira Binti Ishak

 
n now kami akan berpisah
serius sangat sedeh!!
kenape kami stop nanty izni selitkan dlm cerita goodnews izni tu ea
=)

n tadi ktorg plan nak keluar same2
nak ber photo shoot & ber picnic bersame2 before berpisah 
='(
mmg hari tu nak spend same2 ngan dia and bf and kembar kawan izni ni
kalo ade lapang mase nak ajak lagi 2 orang mmber kami. =)

ni izni nak share pic mase ktorg hang out dgn 2 kawan kami
ni pn baek kaw3
. bile jumpe kat kolej riuh rendah di buat mcm x jmpe sebulan. =D

>gmbr mase sem lepas.<

xde lepak2 kat TS ea 
ktorg lepak merate kat Golden Triangle tu huahuahuahua

 
 Belajar same2 menghafal pn same2.

 
Lunch together

 yang dekat seblah izni kembar mira :)




Syaya, Alia, Miera, Izni ,Zira
kami semua end with huruf A
=)

kdg2 izni pangil syaya, mira
or Kak Cik


~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = we hope we all will friends until Jannah
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Saturday, September 22, 2012

Some Relationships like Tom & Jerry

Some relationships are like Tom & Jerry. 

They tease each other, 
knock down each other,
irritate each other 

but can't live without each other.
~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = I Love You Shah =')
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Thursday, September 20, 2012

Spend Weekend at Penang =

As'Salam
hai guyss lame gile kann izni x update??
hheheheh
soryyy

sory izni x sedia lagi nak update ape cerita good news izni dpt 2 :)
kalo izni da ready n dah dapat complete dokumen izni akn update ea 

ok now izni nak cter abt izni balek penang ari tuu =D
sbb ade weding czn
1st rancangan izni nak balik naek KTM
sbb abang izni nak sgttt balik ikot dia
so MEMBAZIR tiket KTM ok
-_-!

but ape2 pn ok la dia pecut 140-150
bawa kete kak ipar Myvi 
bawa laju sbb abah dah bising nape lmbt keluar hahahaha
padan muke lembs lagi kann
hehehe
 gerak dr rumah pkul 9.30 sampai pkul 1.30

sampai2 aje dah siap tukar baju bagai izni
izni g kat makuda n abah ckp esok sarap nak nasi tomato ek
terus makuda ckp
mkuda dah ckp dah ngan org jual 2 =)
waaahhh makuda ingt lagi ooo fav sarapan izni bla kt penang hehehe

ok kenapa da oder? ok kat penang ni
style laen bile makan pagi n petang
sebabnye orang yg jual akan bawa moto/basikal n dtg rumah ke rumah
diorg jual byk kueh2 & nasi lemak, tomato

tyme malam 2 hujan lebat so tgk la ape yg tngal 
*Selamat dah oder awal2 ok hehehe*

n ni la Nasi Tomato ayam merah yg izni SUKEEE sangat!!!
=D


Dalam pkul 11 camtu izni gerak g Lunas
kat mane? Kat Kedah,Kulim

snap pic before smpai rumah pngtn :D
Highway Plus Kulim
 
gambor pgntn mane? haaaa
hehehe x snap pn sbbnye segan ar sbb 
ramai fmly blah isteri pkck 
*so pining style yg bergelang2 bagai tuu*
so mmg izni susah ar nak rapat 
bukan izni aje maksedara izni yg laen pn samee
sbb kitorg bukan typical penang ktorg 
Jawi Peranakan
tokbah orang Pakistan nani org penang

 tadaaa this is me!! :D
Jgn gelak nape tudung x same cam baju ok sbb last mnte baju raya siap -_-
n smpai skrg x beli tudung hahahaha


 Balik dr wedng lapar tahap gaban!!
-_-!
sbbnye diorg sndri cedok lauk n nasi
soo mmg payah la kann
*serius x suke majlis jenis camtu*

before balik rumah atok. ktorg cari McD dkt penang
dekat dgn Convent High School Penang
umah kat Sg Gelugor
jauh gak la kan hahahha

 ptg g umah mak ngah 
otw tu nampak langit lawa sangatt
then ape agy izni kan kaki Shooter
so snapp ar ape agy hehehe
=)
Serius suke sgt!

 sampai dr umah makngah lepas magrb dlm pkul 7/45 mcm tu

izni bile da mule bershoot
haa ambik kaw mmg xleh nak stop -_-
heheheh
so ini la rumah atok kat penang
kat Sg.Gelugor
^_^
sni area bandor ea dekat dgn USM and Kem askar ape ntah *Lupe name*


bulan 10  ni petang raya haji izni balik penang lagi
lepas dah abis sembelih sbb abh kena sembelih lagi
then esoknye g Perlis 4 rmbgn meminang
tema Hitam =D
hohohojo
Excited pn ade ni hehehee

ok la korang izni nak tgk tv ni
nanty izni update ea
soryyy sgt da lame x update :)

~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = Haty izni dah Najwa Latif kat Cheras =)
*hInt 4 goodnews :)*
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Thursday, September 6, 2012

Kesetian..Penting ke?

::..As'Salam..::

Kesetiaan dalam perhubungan adalah sangat penting, 
ini adalah kerana kita telah mengambil amanat dan tanggungjwab
 daripada pasangan kita itu untuk 
menjadikan dirinya hanya satu dihati kita 
sewaktu kita mengambilnya sebagai kekasih.

Cintailah seseorang kerana kekurangannya,
 kerana suatu saat nanti kamu akan bahagia dengan kelebihannya 
dan jangan pernah mencintai seseorang dengan kelebihannya, 
kerana suatu saat nanti kamu pasti kecewa ketika kamu tahu kekurangannya.

Akhir kata 4 everyone
Perlu ke curang sedangkan si dia setia?
Perlu ke mengorat orang lain sedangkan kita dah berpunya? 
Perlu ke ada scandal? 
Tak boleh ke setia?  

~ As'SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = Thanx syg 4 love & care  me only for this 2 Years :')
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~
Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM