♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Friday, August 31, 2012

Syawal di Muar - 2012

As'salam
hai guyss ok now iz nk cter abt hari raya 

izni balik kampung awal
Malam rabu dah bertolak dr selayang
pkul 1 pagi hehehe
smpai sane dlm 3.30 camtu

tp b4 balik izni dapat duet raya!!
awal lagi kan hahaha
duet raya dr pihak sekolah agama
Alhamdulillah dapat rm100 =D
hehehhe



hari khamis izni dah mule pergi ke Pasar Muar
beli bahan2 kering dulu macam bawang, halia, kunyit etc2
then izni and abah lepak2 kat tepi sungai muar
sungai ni belakang pasar muar aje *Orang Muar tahu la kat mane ni*
 semntara tunggu mama beli tempe
untuk buat Kuah Lodeh
*SEDAPNYEEE*

Petang nak raya izni kupas kulit bawng bape kilo ntah
masa kupas tu izni okay lagi sakit pinggang skit saje
tapiii

Petang Raya Pertama
pinggang izni TERAMAT SAKIT
nak duduk, nak berdiri
semua benda tak kena
dah la dengan cuace panas terik
bayangkan Marhaban tahun ni budak2 dah sikit aje
sebab nye cuace panas sangat ayah diorg xnak bawa 
heheheh

mase Marhaban ni diorg smua request nak nasi minyak
so abh izni lepas makan2 terus cepat2 masak nasi minyak smua
masak 3 port .,.. tapi habis licin!!!
orang marhaban makan heheheh
sebabnye ade sorang pakcik ni cakap
"sape yang xmakan nasi mad ni memang rugi la"
terus diorg semua serbu nasi minyak
hehehehe
 

 tengahari pergi kedai nak beli Ais . semua kedai kat kampung izni xde stock
sampaikan 7E pun takde stock.
so, petang tu izni pergi kedai ngan sedara izni plak
beli ais & beli  PENAFLEX terus
izni lebeh prefer makan panadol dia sebab confirm cepat lega
tapi uncle kedai tu bagi yg ni
izni pn oklah cube la mane tau ok gak 
1 paket ni ade 3 koyok
malam tu abis 1 paket
izni, kak ipar and abah pakai
hahahahah

abah pkai kat kaki 
and akak ipar pakai kat betis sebab takut kaki cramp mase tidur
yelah orang mengandung huhhuh


izni berjalan ke rumah orang sepenuhnye
raya ke5&6
-_-!
raya ke4 ade lagi org dtg...belah arwah paklong yg duduk Jengka
then ade lagi sape ntah
so memang xde can nak berjalan
(-_-)

tapi walaupun raya ke5&6 baru la berjalan
mase raya ke6  izni n sdare g Umbai, Melake
tgk atok sedara izni so
ktorg dapat Dodol baru masak
suam2 lagi tu rase dlm kwah lagi
hehhe
memang sangat sedap hehehe
hilang terus dow rase MALU sebab DODOL!!
hahahaha



izni balik ke KL Sabtu malam
pkul 1 pagi jgak hahahaha
tyme tu xde risau langsung jammed hahahah
jalan smooth n clear
ibarat clean n clear 
bayangkan la ktorg keluar dr tol Tangkak
juz kereta izni aje
abang raya ke4 dah balik Kl sbb xdpt cuty hohohoho

kali ni wlaupun izni balik kampung izni still boleh on9 !!!
hahaha not because dah pasang wifi kat rumah kampung or beli broadband
but izni mnx password rumah depan
hehehehe mase diorg datang beraya ari pertama tu izni minx kat kak ngah adik bradik hehehee
mule2 pelik jgak kenape diorg dtg awal2 sampai makan smua
sebab b4 ni xpnah. bile pk balik
maybe sebab diorg rindu arwah mak diorg
mak diorg meninggal awal tahun ni.
sebab breast cancer.. lodeh jawa makcik tu memang sedap
setiap tahun dapat tp tahun ni xdpt
kak ngah masak tp xsame terlebh masin!! hehehe
btw mase raya pertama tgh siap2 izni on lappy Toshi izni
tapi tetibe dia jadi cam bergegor skrin dia
lame gak la izni tunggu
kuar tolong hidang masuk bilik still mcm tu
last2 izni terpkir maybe sebab terhentak dlm bonet kot
so izni dengan kental haty hentak skit lappy kat lantai
and Alhamdulillah DIA DAH BAEK!!! hahahha
*mcm ni la rupe tochi syg izni *
btw bilik izni kat kampung memang gelap
plus mase ni x buka lagi langsir sbb nak tukar baju n nak baring sbb xthn sakit pnggang
*xsmpat nak smpan iron board :P*
ok la guys tu aje cerita izni raya di kampung

abg Shah raya kat rumah x?
amboi wartawan betol!!

abg shah xdpt beraya lagi dkt rumah izni tahun ni
sebabnye 2 hari nak raya abg shah dah mule sakit tekak n xsdap badan
*org degil nk dengar cakap!!*
so petang raya suara dia dah mule berubah
izni call dia pn. izni da terkejut dengar dia cakap
raya pertama dengan sedare mara dia datang
lepas da layan smua.. dia dah mule demam

raya ke2 dia gagah kan diri layan family dia and hari tu suara dia hilang!!
=(
raya ke3 dia tidur sampai la petang sebab xlarat dah
malam tu izni call dia dah FRESH!!! lega haty
esoknye dia dah keje..
>_<!
so dia memang xdapat datang rumah izni beraya tahun ni
izni ingat nak ajak sdare izni g jumpe dia...tp dah dengan keadaan dia
+ sedare izni ramai lagi datang ktorg kena cancel huhhuh
 sedey gak tapi xpelah

bagi izni semua ni Allah yang tentukan
nanty izni susah nak lepaskan abg shah plak hahahaha

ok la guys nanty InsyaAllah izni bg korg 1 entry bergambar
nak bagi korang tertanye2 ape yg good news dari ari tu lagi izni nak cakap tu
hehehehe

*best x lagu blog izni skrg? =D*

~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = U in my Heart!
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

2 comments:

Asmara said...

Selamat hari raya Izni. Maaf zahir batin. Kirim salam mak abah, abg, kak ipar tau. :D eh takde gambar ramai2 ke? mesti best kan! nak gak tengok gambar sedara mara ni. hihi.. diorg ni pun xde amik gmbr.

zulhilmi tempoyak said...

selamat hari hari di hari raya..

meh la jemput meh rumah.. :D

Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM