♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Monday, April 30, 2012

'I LOVE YOU "IN MANY LANGUAGES WORLDWIDE


♥Afrikaans - Ek het jou lief

♥Albanian - Te dua

♥Arabic - Ana behibak (to male) , Ana behibek (to female)
♥Armenian - Yes kez sirumen

♥Bambara - M'bi fe

♥Bangla - Aamee tuma ke bhalo baashi

♥Belarusian - Ya tabe kahayu

♥Bisaya - Nahigugma ako kanimo

♥Bosnian - Volim te

♥Bulgarian - Obicham te

♥Cambodian - Bung Srorlagn Oun (to female)

♥Oun Srorlagn Bung (to male)

♥Cantonese/Chinese Ngo oiy ney a

♥Catalan - T'estimo

♥Cheyenne - Ne mohotatse

♥Chichewa - Ndimakukonda

♥Corsican - Ti tengu caru (to male)

♥Creol - Mi aime jou

♥Croatian - Volim te

♥Czech - Miluji te

♥Danish - Jeg Elsker Dig

♥Dutch - Ik hou van jou

♥Elmer Fudd - I wove you

♥English - I love you

Esperanto - Mi amas vin

♥Estonian - Ma armastan sind

♥Ethiopian - Ewedishalehu : male/female to female

♥Ewedihalehu: male/female to male.

♥Faroese - Eg elski teg

♥Farsi - Doset daram

♥Filipino - Mahal kita

♥Finnish - Mina rakastan sinua

♥French - Je t'aime, Je t'adore

♥Gaelic - Ta gra agam ort

♥Georgian - Mikvarhar

♥German - Ich liebe dich

♥Greek - S'agapo

♥Gujarati - Hu tumney prem karu chu

♥Hiligaynon - Palangga ko ikaw

♥Hawaiian - Aloha wau ia oi

♥Hebrew - Ani ohev otah (to female)♥Hebrew - Ani ohev et otha (to male)

♥Hiligaynon - Guina higugma ko ikaw

♥Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hai

♥Hmong - Kuv hlub koj

♥Hopi - Nu' umi unangwa'ta

♥Hungarian - Szeretlek

♥Icelandic - Ég elska þig

♥Ilonggo - Palangga ko ikaw

♥Indonesian - Saya cinta padamu

♥Inuit - Negligevapse

♥Irish - Taim i' ngra leat

♥Italian - Ti amo

♥Japanese - Aishiteru

♥Kannada - Naa ninna preetisuve

♥Kapampangan - Kaluguran daka

♥Kikongo - Muke zolaka nge

♥Kiswahili - Nakupenda

♥Konkani - Tu magel moga cho

♥Korean - Sarang Heyo

♥Latin - Te amo

Latvian - Es tevi miilu

♥Lebanese - Bahibak

♥Lingala - Nalingi yo

♥Lithuanian - Tave myliu

♥Macedonian Te Sakam

♥Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu

♥Malayalam - Njan Ninne Premikunnu

♥Maltese - Inhobbok

♥Mandarin Chinese - Wo ai ni

♥Marathi - Me tula prem karto

♥Mohawk - Kanbhik

♥Moroccan - Ana moajaba bik

♥Nahuatl - Ni mits neki

♥Navaho - Ayor anosh'ni

♥Nepali - Ma Timilai Maya Garchhu

♥Norwegian - Jeg Elsker Deg

♥Pandacan - Syota na kita!!

♥Pangasinan - Inaru Taka

♥Papiamento - Mi ta stimabo

♥Persian - Doo-set daaram

♥Pig Latin - Iay ovlay ouyay

♥Polish - Kocham Cie

♥Portuguese - Amo-te

♥Romanian - TE IUBESC

♥Roman Numerals - 333

♥Russian - Ya tebya liubliu

♥Rwanda - Ndagukunda

♥Scot Gaelic - Tha gra\dh agam ort

♥Serbian - Volim te

♥Setswana - Ke a go rata

♥Sign Language - ,\,,/ (represents position of fingers when signing 'I Love You'

♥Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan

♥Sioux - Techihhila

♥Slovak - Lu`bim ta

♥Slovenian - Ljubim te

♥Spanish - Te quiero / Te amo

♥Surinam- Mi lobi joe

♥Swahili - Ninapenda wewe

♥Swedish - Jag alskar dig

♥Swiss-German - Ig liebe di

♥Tajik Man turo Dust Doram

♥Tagalog - Mahal kita

♥Taiwanese - Wa ga ei li

♥Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe

♥Tamil - Naan unnai kathalikiraen

♥Telugu - Nenu ninnu premistunnanu

♥Thai - Chan rak khun (to male)
♥Thai - Phom rak khun (to female)

♥Turkish - Seni Seviyorum

♥Ukrainian - Ya tebe kahayu

♥Urdu - mai aap say pyaar karta hoo

♥Vietnamese - Anh ye^u em (to female)
♥Vietnamese - Em ye^u anh (to male)

♥Welsh - 'Rwy'n dy garu

♥Yiddish - Ikh hob dikh

♥Yoruba - Mo ni fe

♥Zimbabwe – Ndinokuda
~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = 
Ana behibak Sharizan
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Thursday, April 26, 2012

Busy and naek pangkat


He so busy for this 3 weeks
damly i miss him so much!

dia busy dengan keje yang berlambak kat ofis
kat line
cam last week malam2 pkul 11 org line call 
ade machine masalah
-_-!

ok sumpah rindu dengan dia.
dah lame x bersembang dengan dia sejak gaduh dlu
hehehehe

gaduh??
hahaha besa la
hbgn mane yg going smooth aje kan?
=)

but wlpn dia bzy dgn keje dia
iz tetap bgtaw dia ape izni buat and dapat

cam wat jualan ni
dia ok aje.. 
agypn iz wat jualan ni duet 2 utk smpnn mase dpan
lame2 simpan nanty akan jadi bukit kan?
=)
and next month
iz dpat naek pangkat n naek gaji
ok da naek pngkt n gaji ingt keje besa2 aje ke??

again izni kena pegang tittle Kerani Sekolah
skrg ni kerani Akaun aje
ni kerani sekolah kena buat smua sekali n akaun pn iz tetap jage

takut pn ade jgak ni!
tp abg ejan cakp. 
Alhamdulillah rezeki ayang... jgn takut. ayg boleh buat semua ni
ayang kan da biase

aouch mmg la boleh tp bab surat2 ni 
hurm x rety sgt nak reka ayat
nak refeal ink prnter gune inject smua 2
sumpah x rety sbb nmpk dia cam kena bergelumang dgn bnde kotor2 aje
hahahah

eh ok la korng da pkul 2.20 ni
2.30 izni kena g sek dah
agypn ari ni ade kerja pembersihan dewan
so smua kena
huhhhuuh

iz g dlu ea
malam nanty line ok iz update agy
=)



~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = 
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Wednesday, April 25, 2012

Jualan On9 Tudung


hai korang waaah lame kan izni  x update betol2
hehehehe

ok skrg ni izni tgh busy dengan jual on9
=)
izni jual tudung, lycra dress & suar yg kembang2 tu
now tudung printed tudung izni jual

ok album ni izni wat public
so xde la only kawan izni yg kat FB aje leh belikan
hehehehe

ok korang leh gak beli dr blog gak :)

meh izni update printed tudung yang izni jual
ni 1st printed tudung ea
2nd nanty izni update agy InsyaALLAH





mesty korng nak beli BP003 kan?
hahaha sory da abis dear
last tdung dibeli oleh kakak ipar izni
dia bayar cepat dari orang laen aje.
hehehehe

ok untuk 2 ari ni
izni da ade 3 customer

kak zana
kak hanim
kak ezan*kawan abg*

hehehee

ok la korang izni nk g solat
x solat agy ni
nanty izni update agy 
InsyaAllah

Selamat membeli korang =)

~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = Berniaga adalah salah 1 punce rezeki )
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Tuesday, April 24, 2012

Short entry during nite :)

Hai guys!!
ok this is juz a short entry

ari ni izni da daftar lesen keta
yeeaaa
hehehe iz ambk manual ok!
not auto
(ape barang auto2 x chalnge arr)
ayt nak makan penampar kan hahaha
tu ape abg izni ckp ok

n iz pn agree gak ngan dia

ap perasaan?
hahah 
excited...takut ...smua ade bercampur baur ibarat rojak
kehkehkeh

n btw iz skrg da wat bussines skit
esok iz cter agy ea berserta pic
*InsyaAllah*

ok la korang izni da ngatuk gile babeng ni
esok iz update InsyaAllah
Amin

Nite2

2 him
I LOVE YOU N MISS YOU 
have a nice dream dear shah
~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = harap dimudahkan segale2nya :)
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Friday, April 20, 2012

Jika RINDUKAN SESEORANG


Izni nk share somthing 
ayat yg iz dpt dr fb

Jika RINDUKAN SESEORANG , 
PEJAMKANLAH MATA dan UCAPKANLAH : 


" Ya Allah Aku rindukannya keranaMu Ya Allah , Jauhkanlah aku dari perkara yang 

membuatkan aku lupa kepadaMu . Aku semakin mengerti, ‘JARAK’ ini bukan untuk 

menghukumku..tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia.. 


Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik.. 


Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi.. 


Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya.. 


Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..

Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, 

aku dan dia akan LEBIH 

BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai.. 


P/S : Terima kasih ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalanMu 

ini..terima kasih kerana memberikan JARAK itu kepada aku dan dia...




~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah: ='( 
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Thursday, April 19, 2012

Battleship Movie the best!

As’Salam
Hai guysss
Ok semalam izni tgk wayang
Battleship Movie

http://youtu.be/VuJf30dFdTI
Meh izni share ngan korang Battleship Official Trailer dia heheheh
*bg korang nak g wayang leps blk keje/kelas nanty keh2*

Sumpah best gileee
Abg izni yg belanje smlam

X g keje?
Heeii 4 sure la g keje
Tgk wayang malam pkul 11
Sory xde tiket nk tnjuk coz gune on9 ajee
Suh kertas 2 ade kat abg izni la kan ^_^
ktorg tgk wayang at OU
n 1 panggung 2 hampir penuh 
ramai gile yg tgk!
n smlm mase nak cari tempat duduk hmpir nak jatuh kot mse turun tngga 2
selamt dpn izni abg n kak zana ade so berpgang pade diorg ar mse nk cari 2 hehehe
ggrrr ape la byk agy mse tp xnk buka lampu
sengal tol.
-_-!


Ape  iz leh cakap
The battleship movie sangat the best


Sape yg xtgk agy movie ni
G skrg!!!
Memang x rugi pn korang tgk movie ni!!

Tgk movie ni terase makin kuat plak ase nak jadi askar =)
Kalo korg nk thu cite2 iz dlu nk jadi askr taw :D
Tp panjang ceritenye kenape x jadi ^_^


2 abg ejan
jangan jeles ea!!! ayg da tgk movie ni!!
hahahhahah

if ade movie dia
mmg izni nak download
x rugiii n x bosan izni ase tgk movie ni hehehe
jgn jeles korag!
Ok la guys nak smbg bace novel ni
Bye2 :D

Nota Kaki Arisyah = 
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Monday, April 16, 2012

Tak Ade Keje

As'Salam
bile izni xde keje 
inilah yang jadi
Dok edit pic2 yang ade hehehe

now nk agy edit ni
^_^

^_^
Nota Kaki Arisyah = Aku Lah Pemaisurimu!
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w (Al-Kauthsar




As'Salam
Izni nak share Rahsia Surah Al-Kauthsar
dapat dr Fb :)
xlsh kan share ^_^

Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan 


bermaksud sungai di syurga.

 Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik. 

Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu 

dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai  surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w . kerana 

diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak 

lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.


Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-



1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa,

mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher,

InsyaAllah hilang dahaga.

3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal,bengkak,sapukan air mawar yang sudah 

dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.


4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x,mudah-mudahan Allah s.w.t. 

bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.

5)Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan 

solat.

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah s.w.t. akan 

memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

Nota Kaki Arisyah = InsyaAllah mulai esok izni akan praktikkan surah ni =)
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~
*Bilexdekejeinilahjadinyaye*
-Pic1st day keje~

Friday, April 13, 2012

Novelist-Suri Riyana

Salam
hai korang ok ni izni bwu nak sambng cerita entry tadi kan
ok Suri Riyana
ialah seorang novelist dari Kaki Novel
1st novel dia if izni x slap
tajuk M.A.I.D
top seller ok!
xtaw g Google ea =)
or beli la novel ni
seriusly best!
ni pic dia :) *kecian kt korg nk cari2*

izni da bace n it is the most best!
izni pnye kusyuk macam iz bace
novel Ramlee Awang Murshid & penulis Adam n hawa :D
hehehe

ok now akak suri dai baru kuarkan 1 novel terbaru dia
Isteri Separuh masa
waah cam menarik kan heheheeh
*memang akan izni beli!*

td dia wat promosi
n iz comment la
dia sgt baek
n dia terus gelarkan diri dia
"Akak"
^_^

hehehe
ok meh izni tnjuk print screen comment kami 
^_^
*kang kate izni wat cerita kann!*









tadaaa 2 la diaa
hehehe
sory kalo terkeluar sbb nk besorkan n clearkan pic heheheh

ok la izni nk kuo penat wat keje ^_^
nite2 korang sweet dream 


Nota Kaki Arisyah = cik gemok sy x balik lagi.. :D
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~
Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM