♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Monday, December 31, 2012

Assalamualaikum 2013


As’Salam
Waahh lagi berapa jam dah nak masuk tahun baru
Sekejap saje rase… =)
Azam izni tahun 2012 ---
Dah TERCAPAI!!


1st nk beli hp baru. So izni da beli nokia c3.
2nd nak ambik lessen. Ok la da dpt tp lessen P belom agy. Kire ½ dah dpt hahah
3rd nak dapatkan kerja kerajaan
4th PERTAHANKAN CINTA izni

Alhamdulillah. Semua izni da buat =)
Ok tahun 2013 izni da pasang awal2 lagi


1st nak beli gadget - gadget ape? BIARLAH RAHSIA cewahh
2nd nak abiskan Lesen izni
3rd nak beli kereta- InsyaAllah bile dah dapat P
4th membayar balik pinjaman MARA
5th nak lulus exam perkhidmatan
6th Nak MENGURUSKAN badan, nak tinggi dah x boleh so skrg nk kuruskn balik badan.
7th Mengumpul duet untuk persiapan ke next stage (kalo boleh nk beli smua dgn duet sndri tnpe duet abah)
8th Mengekalkan percintaan yang dah berusia 3 tahun
9th Memperbaiki kelemahan diri, nak menjadi lebih feminine, xkasar2-
tp boleh keee iz x pasti sbb izni mmg jenis kasar >_<”  izni mengharapkan bantuan abg Shah. Sbb dia pun suruh izni berubah utk persiapan ke Stage Seterusnya utk hubungan kami
(Ya Allah Bantulah aku)

10th Mengupdate status yang +ve  dan bergiat aktif dalm dunia BLOG. hehehe



So kali ni azam 2013 banyak sgt!!!
Yang mane penting?
Haaaa SEMUA PENTING! Hehehe


Azam abg shah? Haa lebeh kurang same ngan izni juz kereta 2 dia xde sbb nye cik abang iz 2 dah ade awal2 -_- 
Juz dia gantikan kpd Nak dapatkan kerja kerajaan. Yela bukan mudah utk mendapatkan govmnt. Xtntu orng yg cemerlang dlm akademik dia akn ambil mcm pakcik izni cakap.

 Iz ingt lagi dia ckp ngan iz mse mlm nk interview, yang senyuman iz ni lain. Dia ade daya tarikan dia sndri lawa pn ade wlpn izni x cerah. Dia yakin izni dapat govmnt  iz pn xtaw nape. Dia la paling banyak bagi nasihat kat izni malam nak g interview tu.  Serius kesian tp nak buat mcam mane izni mmg nak dia, yela dia dah pangkat PEGAWAI kat KKM dia kenal pengarah HKL, dia tnye gak nak masuk mane mse tgh buat pnemptn, tp dia x smpat nak ckp kat org bhgn kemasukan tu that y iz dpt HKL. Kalo x cnfrm2 izni nak masuk HOSPITAL PAKAR AMINAH *MUAR* hehehhe.

Ok la. Dalam tahun 2012 ni banyak kenangan izni.
Pahit, suka dan duka =)


Yang paling sweet is bila izni dapat KERJA GOVEMENT!
ya Allah time tu izni mengalir air mate ok bile tgk jawapan dia.
my 1st friend yg tahu is Syamira. hehehe 

yang sakit is bile kena lagi ngan kawan. erm  SAKIT gile sebenarnye. 
 2 her
kalo ko dah cintakan sorang juz stay setia. please dont come back with your old habits.
 
 
Ok la guys izni nak menggosok baju kurung ni ade 12 pasang perlu digosok
12x2=22 cmpur dgn tudng waahh
EXERCISE!! Hahaha

Harap AZAM tahan 2013 dapat direalisasikan. =)
Doakan hubungan izni n abg Shah selamat ea

Tulus Ikhlas
NUR ARIBAH IZNI MOHD

Nota Kaki-

 


~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = 
Selamat Tinggal 2012, kau banyak mengajar ku erti kesabaran, dan KETAQWAAN.
2013, harap kau baik dengan diri ku,familyku, kekasihku dan sahabatku.

~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Sunday, December 30, 2012

Ke Cheras =)

As'Salam

Pening kepale badan dah MELEBOR
kalo meninggi ok la gak
-_-

ape2 pn JOM G CHERAS!!
smlm n ari ni pakai baju FAV!! hehehe

skrg kena pergi smua weddng 
mcm abh n mama ckp 

nanty mase majlis kawen ko, xde orang nak datang 

Cheras cnfrm akan ingat kenangan lepak2 dengan Mira =')

~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = Rindu mira..hati lega cakap segalanya yg terbuku kat hati.and 2 her i always your BFF =D
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Jadual Peperiksaan Perkhidmatan Awam

As'Salam
ok now kami PT-PT
baru tgh sibuk mengisi borang 4 Exam
Exam kami ade 2 Siri
utk tahun 2013
siri pertama bulan 3 and siri ke2 bulan 10

so kami mostly ambik bulan 3
=)
ni nak isi borang hang jap
nak xnk kena isi kat ofis or xpn kena pergi kat Unit Am 
utk jumpe ngan akak PT

aish so. Wish Me Luck Ya Guys


~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = Risau+xsabar
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Download Movie+ Resdung


hai smua
ok izni baru aje buat yg coorng bakar 4 resdung 2
mule2 ok
nk dkt akhir2 tu pedih gile mateee

ok izni mmg ade resdung
tp izni resdung dalaman 2 yg kulit clear aje
tp bile sesema
aaahhhh ambikk

ok la nk tgk tv ni
izni download 3 movie ari ni
ni semua sebab iklan kat Astro First!!
hehehhe

 
~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah =
ok skrg dah rase x sdap tkak aisshhh
 
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Saturday, December 29, 2012

ready to!!!

ok 
Bedak, Mascara,eye linear, eye shadow..DONE!
OK jom ke sg.besi!!

not 2 forget
LIP ICE!
hehehhe 

~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah =
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Friday, December 28, 2012

Year End Giveaway By Cik Bunny

As'Salam
diinvite oleh tuan Blogger sndri =)
so i join this!

http://princess1405.blogspot.com/2012/12/pemenang-end-year-giveaway-by.html


dah 4llow ape rules yg dia bagi
^_^


~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = menarik hadiah2 dia rezeki Allah yg tentukan ^_^
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Bila dia nak masuk meminang kau?

As'Salam

petang tadi abah tanye izni

abah - bile nak suh shah masuk meminang kau? 
iz- haa? kenape plak? kan kate kta ni muda lagi...  
abh- (senyap) 
iz- kang bile orang suh dia masuk kang kate orang ni muda lagi la ape la.. 
abah- abah xkn kate camtu dah. abh nak tgk shah ko 2 
kalo betol untuk nikah tu bagi la mase dlu nak kumpul duet utk ko and dia 
iz- oo ok.. t orang cakap dgn dia. 


abah dah bagi GREEN LIGHT!!
hahaha
yela dah 3 tahun ngan abg shah
abg shah terkejut bile dia ckp camtu
haaa tu la dlu janji 3 thn kan hahahah :P

bagi izni, izni redha dgn smua nya
"KITA MERANCANG, ALLAH YANG MENENTUKAN"
so izni berpegang pada tittle ni

Jarak jauh kadang2 bukan la mudah 
banyak benda kena tolak ansur
=')

happy dengar abah cakap macam tu
walpan dlm haty berdeguk2
hehehe

so izni nk share smthg ngan korang ni

Video Pre- Wedding Apek and his wife

"Bagi aku bola dan cinta tiada bezanya perlukan Komunikasi dan persefahaman macam dalam pasukan...." 

"adakalanya dalam perhubungan ada dugaan yang cuba menjatuhkan kami, itu tak pernah mengahalang kami untuk bangkit" 



~ SALAM ~
 Nota Kaki Arisyah = so izni are u ready?
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Jalan Dalam Hospital dan sayu

As'Salam
hai guys!!
ok hari ni izni makan kat kafeteria Kakitngan hospital ^_^

kalo dlu kalo nak jalan ke Main Block mesty 
kena lalu tempat awam
-_-
bkn x suke tp kdg2 kena terserempak dgn org kurang siuman
haa mane ko nak lari??
hehehe

so izni and kak halijah ikot jalan dalam
kirenya laluan staf HKL
lalu kt wad2, Tempat Pembedahan Kepale
izni yg tunjukkan 
ingat x ingat la jgak hehehe
n mase jalan 2 pikir balik jalan2 dia
hahaha
ok mase lalu kat Neurosains Operation Room ( time tu nak balik ofis dah)
nampak ade family yg tgh tunggu kat luar room
family Islam pulak 2
izni tgk sekali imbas saje
izni teros rase sedey., tersentap hati
=(
yela. bape hari ni izni kena handle dengan
fail orang meninggal

hati rase xtahn bile dia melibatkan orang melayu
and semalam budak umur 15 thn meninggal dunia
ok sumpah sedeh.
='(

so that my CABARAN kerja dengan Hospital
selamat xkena handle bhagian depan jage kaunter masuk 
haa tyme2 tu slap2 mau everday MENANGIS
hehehe

ok wlpn agak sedey yela lalu dpn operation room, kne handle fail org mati
iz ttp happy sebab sekarang dah boleh ingat + Confidence dgn jalan dalam hehehe
kalo dlu mak aii takut weeii
bile tgk operation room serius ak jadi seram sejuk
mcm ak jalan tepi kereta jenazah
-_- jangan tanye kenape
sbb izni sndri xtaw kenape.

bile ckp ngan abg shah dia akn ckp jgn fikir bukan2
and dia akn gelakkn izni bla izni cll dia
-_-
pergh!! bikin PANAS btol!


~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = Harap orang yg tgh operate td kembali sehat, 
Keberanian keluar di saat Jumaat Terakhir di tahun 2012 =)
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Thursday, December 27, 2012

.. 3 years bercinta, bertumbuk ..

As'Salam

25.12.2012
Genap 3 tahun kami 
Bercinta, bergaduh, berlajar hati budi, berkongsi, bersayang
dan byk lagi la BERRRR......

hahahahha

alhamdulillah wlpn gado seteruk mane pun
kami xkan nak sebut PUTUS!
or BREAK jap
no3
bg izni break 2 yg akn buat curang sbb kta pk dia  x syg kta hehe


semalam izni bersembang dengan dia
mase ngah potpet2 *izni loa tu*
dia pngil izni
and he said. abang rindu ayang.. 
gilee terharu ooo!!!
 hehehehhe

selamat dia faham mase izni nak buat kerja

mesti ade yang nak tgk pic sbb izni slalu cerite aje kan?

bkn xnk bg
tp c dia x kasi sjak izni bercinta dengan dia

xper. bile izni dah TUNANG dgn dia ikot adat Melayu smua
izni akan letak ea

sekarang baru izni bertunang dlm segi islam =)
dah bertunang ikot adat haa tyme 2 izni post hehehehe
xde la nanty ade orang  kate izni menipu / meniru dia kan
hehehehhe

bak kate abg hazwan
bila kta menulis tunjukkan bukti if ade.
abg shah dia x kesah if izni berblog. sbb dia tahu izni suke berceloteh n sometime
dia sndir x mampu nak dgr or izni dah xde suara
hahahaha
kuat cakap kan!!!

ok la guys
esok keje lagi ni
esok is my buzy day!!!
cek fail2.  yg ade

biarla org rase bosan dgn fail2
yg penting HALAL + kta dapat study ape orang ni sakit and sbb ape
=)

ok la need to sleep now!
NGANTUK

Kalau dia jodoh yang di janjikan ALLAH.. 
kita bergaduh,bertengkar,merajuk macam mana sekalipun.. 
kita tetap akan bersama dia juga. :') 


~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = I love you my dear Sharizan
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Hari Terindah (Part 1 +2)


As'salam
ok kali ni izni nak update abt Save The Day Izni and Shah
cewaahhh xde la. is not abt save the day abt me. but save the day
Fezah & Sukri
=)
sweett gile
dalam banyak2 kenduri kawen sedare mara *not include my bro*
yang paling2 diminati  
Save The Day Faezah and Sukri

semua benda kak pae buat, dari segi pelamin nikah, manik baju nikah,
bunga Pahor,hantaran*join venture with kawan * goodies pn lagi la same tumpas!!


kak pae memang rapat ngan family izni sejak dia masuk UM lagi
tgk muke memang sombong *same like me*
but bile dah kenal haaaaaaaa
HAMBEK KAW!
hahahaha

ok izni di sebabkan kenduri kak pae
izni ambik cuti 2 hari ooo
Jumaat + Isnin
So boleh lepak kt kmpg lame2 sbb selasa kn cutiii hehehe

Izni gerak dr kl ke muor pkul 4.30
Tp jalan jammed at nilai ke seremban
Izni xsdar sbb ape sbb izni tdo bru lpas makan ubat sesema >_<
Sampai muar terus pergi pasar lambak and beli nasi ambeng
Last2 mama yg abiskan ..ok tension btol dah la KL susah nak dapat nasi 2
-_-
Malam 2 ktorg pergi rumah kak pae. Siapkan goodies smua.
tp juz siapkan masuk telur dlm beg dia aje
Esoknnye datang siapkn smua!!!. Ok rase nak patah gak pinggang hahahha

Malam 2 malam nikah kak pae
=)
Xsabar nak tunggu hehehehe
Abg syuk kena akad 2x  

Perbezaan akad nikah Johor and other negeri
Contoh =
“Aku terima nikahnya nur aribah izni….”  Ok ni salah…!
Juz boleh “ Aku terima nikah nur aribah izni binti mohd dgn mas kahwinnya…..”
Ok Nampak x perbezaan? That why abg syuk kena 2x
sebabnye abg syuk pn ade darah johor.
Esoknye adelah hari majlis nye..
Ktorang semua kena pakai baju warna turquoise.. So sebab kawen abg izni baju izni warna turquoise, so izni pakai baju 2 balik hehe. Selamat muat!!!
*so my body is maintain!! Juz pipi aje (+_+) *tembam!*
Wedng kak pae best sbb ade zapin =D
*BANGGA OK ADE KAMPUNG AT JOHO!*

Ok la. Now korg tgk aje la pic2
spe yg dah friends dgn iz, boleh tgk byk pic =). 

 Kak Pae sndiri yg buat smua ni okk 

b4 nikah..

Hantaran dr pihak Perempuan

pihak laki +hantaran

sedara, adik pgntn and mak pngntn =)

Adik lelaki pengantin..
kami gelar dia ARTIS

Lepas Akad =)

pasangkan Gelang tangan and cincin buat pgntn laki

 ^_^


Snap pic b4 pengntn laki sampai =)

 haaa ni la izni ckp yg ad zapin =)
budak 2 org 2 sgt la LEMBS sbb dia baru lagi
-_-
tp overall BEST!

 TOL TIME!!!
*Juz JOHO aje yg ade adat ni ok!*


Abg Syuk bgi Bungaa 
=)

 Unik kan =)

 
 =)


SELAMAT PENGANTIN BARU PUAN FAEZAH & EN. SUKRI !


p/s- kak Ejan ckp tahniah!! smoga berkekalan sampai akhirat ^_T

~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = menggunakan kepakaran n keunikan sis faezah time izni nanty
InsyaAllah ^_^
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~
Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM