♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Sunday, December 11, 2011

Law of attraction

Salam

Ahmad sedang mencari seorang gadis yang sesuai untuk pergi ke Majlis Tari Menari.. Tiba-tiba, Arrora Salwa yang sedang kebosanan di rumah muncul ONLINE di Skype.. Jadi, tanpa segan silu, Ahmad pun mengayat Arrora Salwa untuk pergi ke majlis itu dan tanpa ragu-ragu, Arrora Salwa pun bersetuju dengan pelawaan itu..

Apabila Arrora Salwa menyoal Ahmad, 
"Mengapa awak jemput saya sedangkan masih ada ramai gadis lain di luar sana?" 
Lalu, Ahmad pun berkata, "Do you believe in law of attraction?"

Arrora Salwa: What is law of attraction? 

Ahmad: Law of attraction adalah satu fenomena di mana jika kita mahukan sesuatu, maka, sesuatu itu akan muncul atau tetarik dalam hidup kita.. Contohnya; 

1. Dewa dan Dewi telah bertemu di sebuah Majlis Tari Menari tetapi masing-masing tidak berani untuk bertegur sapa dan memperkenalkan diri kerana pada waktu itu Dewi tidak datang bersendiri.. Walaubagaimanapun, ketampanan raut wajah Dewa telah membuatkan Dewi menaruh hati untuk berkenalan dengan Dewa secara lebih terperinci.. Dan dalam masa yang sama juga, kejelitaan yang Dewi miliki telah membuatkan Dewa turut menyimpan perasaan yang sama di ;)
 

2. Putra tinggal di Johor manakala Putri tinggal di Kelantan.. Mereka sudah lama berkenalan tetapi belum ada kesempatan untuk berjanji temu ekoran masing-masing tinggal berjauhan.. Pada suatu hari, Putri pergi ke Kuala Lumpur untuk menghadiri satu majlis perkahwinan seorang rakan.. Kebetulan pula, pada minggu yang sama, Putra harus pergi ke Kuala Lumpur untuk menyelesaikan suatu tugasan.. Memandangkan kedua-dua mereka telah berada di sebuah tempat yang sama pada masa yang sama, maka, mereka pun mengambil keputusan untuk berjumpa, berjimba dan makan-makan ;)
 

Faham tak?
 

Whatever is going on in your mind is what you are attracting!
 

Sebab itu lah kadang-kadang, apabila kita terfikirkan tentang seseorang, seseorang itu pasti akan terfikirkan tentang kita juga.. 


Pernah tak kamu mengalami situasi di mana kamu mahu memberikan mesej kepada seseorang dan seseorang itu pula menelefon kamu sebelum mesej itu dihantarkan kepadanya?
 

Secara dasarnya, itulah law of attraction!
 Menarik kan? 

Kalau nak contoh lagi, cari lah sendiri kerana saya pun baru belajar memahami tentang konsep ini ;)

Patutlah Arrora Salwa angau sangat dengan Ahmad :p


~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah =
selalu terjadi kat izni
bile iz teringt kt abg ejan dia akn terus hntr msg / call
Abie..b rindu abie sgt 
please wake up. 
=(
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

No comments:

Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM