♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Tuesday, December 13, 2011

Flash Flood in Kuala Lumpur 13/12/2012


Beribu-ribu pengguna jalan raya di pusat bandar telah terperangkap dalam kesesakan lalu lintas besar-besaran selepas banjir kilat berlaku di beberapa kawasan, Jalan Tun Razak ditutup untuk lalu lintas sejak kira-kira 5:30pm.
Banjir di belakang bangunan Celcom

Maklumat yang diterima daripada Sistem Maklumat Pengangkutan Bersepadu CityHall (ITIS) berkata semua jalan-jalan utama yang membawa keluar dan masuk ke pusat bandar melihat trafik utama sesak disebabkan cuaca basah.

Antara jalan-jalan dan lebuh raya yang terlibat Middle Ring-Road 1 (MRR1), Jalan Duta, Jalan Kuching, Jalan Mahameru.


Banjir kilat di sepanjang Jalan Tun Razak (Pusrawi) ke Jalan Semarak.
 "Jalan Tun Razak di kedua-dua pihak telah ditutup kepada lalu lintas sejak kira-kira 5:30pm selepas air mula mengalir ke jalan raya.

Pegawai itu juga berkata bahawa Jalan Genting Klang telah dilanda banjir kilat pada peringkat awal hujan lebat, tetapi air telah reda dan jalan raya kini jelas untuk lalu lintas.
 Banjir kilat di Jalan Tun Razak berhadapan Perpustakaan Negara
Jalan Tun Razak floods
kawasan takungan Sungai Bonus di Lorong Gurney
 Pengurusan Tebatan Banjir dan Terowong Jalan (SMART Tunnel) hotline ketika dihubungi berkata, terowong itu ditutup kepada lalu lintas sejak 4:25 untuk membenarkan air yang berlebihan akan disalurkan keluar dari bandar.

"Kami telah semula membuka terowong untuk lalu lintas dari pusat bandar menuju ke Cheras dan Seremban, manakala pihak yang satu lagi (menuju ke bandar dariCheras dan Seremban), masih ditutup," kata seorang pegawai.
Banjir kilat di  Taman Danau Kota
Uprooted tree in Taman Danau Kota
DBKL officers work to remove an uprooted tree that fell on a car in Taman Danau Kota.
 Pix by Sairien Nafis
Sementara itu, maklumat terkini bahawa banjir kilat yang melanda Jalan Tun Razak,berkata sedalam kira-kira satu meter sebelumnya, telah berkurangan kepada kira-kira 1 kaki kira-kira 7:00 dan jelas untuk lalu lintas. sumber-nst.com~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = Patutla jem bagai nak rak. selamt la dipayung so xde la lapor 
hehehehe
 ~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

2 comments:

POSH76 said...

patutla smlm jem giler!!!!

Anonymous said...

kl pun makin teruk dah

Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM