♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Thursday, October 20, 2011

Cara Masukkan lambang UITM ke blog korang

Salam Bloggers
ok malam ni iz nk buat 1 tuturiol
ni mmber iz suruh 
tuturiol pasal ape?
of course le about lambang UITM yang dok terapung2 kat kiri blog iz ni...:)
hehehee


Ok senang aje sebenarnya nak 
Masukkan lambang UITM kat blog korang

.::1st step ::.
Sile tekan Lambang UITM dkt blog izni ni =)

.::2ND Step ::.
Lepas dah tekan dia akan keluar iklan
so korang juz tekan aje SKIP AD
anak panah yang izni tnjukkan tu
korang tekan itu ye


.:: Third Step ::.
And Then Korang scroll ke bawah ea
lepas dah scroll tu korang akan nampak la 
HTML dia

korang boleh choose nk letak mane Logo UITM ni 
=) jgn lupe COPY TAW!!!


.:: Fourth Step ::.
korang buka blog korang, pergi ke DESIGN

after that korang tekan ADD A GADGET


korang cari HTML/JAVA SCRIPT

korang pastekan HTML lambang UITM terapung tu
and then SAVE
pastu
ade la Lambang UITM Terapuang2 kat blog korang semua

SIMPLE kan.. hehehe

~ SALAM ~ 
Nota Kaki Arisyah = SELAMAT MENCUBA EA ^_^
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

No comments:

Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM