♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Friday, May 6, 2011

Perangai Ank ke2?

Salam.. hai iz nk share abt peel/ prngai ank ke2 ni
 iz copy paste je dr Blog Fatihah. blog nmpk kemas & smple je=)
i likee

X tahu la 100% tepat ek. 
iz ank kedua dr family + yg bongsu
2 bradik je iz 

1-ANAK MANJA IBU
sebab apa2pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. apa sikit ibu!!
yeke??? iz ase iz lebeh rapat ngan abah. ape2 abah, mama skit2 je huhu
*maybe sbb iz ngan mama org kate same muke so darah panas*

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..
yeker??? ntah2. huhu tnye abg ejan & abg izni. hehee

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..
Memang pn!!! tp abg ejan ckp iz pndai. 
ERKK pandai ke???

BERCINTA
Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban …
=)...tgk kot.. tp ngan abg ejan iz mmg setia..juz ari 2 je hehe
jahat

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi
Pikn purpe xleh ke? :P
yea is true.. kalo pink..pink la no hitam or what =D

HATI
No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….
SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka
yeeeaaaa memang BETOL!!

BERDIKARI
very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah…semua adik2 kena control kena report kat diorang ) ..
mayb betol kot.. tp mule2 iz akn nmpk cm smbg tp bla da rapat ngan org 2. memang le bersmbg je
Indipendent- yes.
very take care?..hurmm da mule nmpk bla mjls abg kott

ARAHAN
anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri
Boleh je ase.. =)

PEMAAF & caring
tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah
Yeaaa memang betoll....!! bg iz. watpe nk jd pndendam lame2 wat sakit haty jntg dan laen2. huhu

PAKAIAN
Nak ajer up to date…semua nak kemas....
haaaa??? npu2. mane ade nk up 2 date... nk kemas. mestyla smua org nk kemas. xkn nk serabai bagai.
hehe =D

~SALAM~
nOTA kaki arisyah - hehehe ade yg btol.. ade yg x.. heheh


~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

1 comment:

gplovers said...

blog nampak dan simple?
haha...ngee. thanks. ;p.

Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM