♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Friday, May 6, 2011

'Lelaki Ini' Rahsia Tersmbnyi --Yang gadis perlu tahu =)


Salam. juz nak share skit hehe
1 )Lelaki Bersemangat

Bagaimana mengenali lelaki ini =
Personality diri mereka dikenali menerusi penampilan fizikal mereka. Selalunya mereka  yang pnya semangat tinggi dalam hidup akan sering kelihatan kepenatan.mungkin selepas makan atau merokok.dia juga seorang yang lebih suke mendendam rahsianya seorang diri dan dari segi kewangan, tidaklah begitu berduit sangat. Satu lagi sikapnya, sering marah dengan ahli keluarga yang laen. Mungkin sebab kekurangan rehat akibat penat bekerja dan melakukan segalanya dengan bersunguh-sunguh.

Maknanya =
Biarpun mereka ini sering keletihan tapi sebenarnya mereka ini seorang yang sangat bersemangta dalam hidup dan sanggup bekerja keras demi kepentingan keluarga. Kamu boleh bergantung hidup padanya. Cuma sekiranya kamu tak dapat menyesuaikan diri dengan sikap mereka yang keterlaluan  dalam kerjaya, boleh membuatkan hubungan itu tidak Berjaya seperti yang sepatutnya! Sebaliknya kamu mungkin boleh menjadi pendrorongnya dalam kerjayanya itu.

2)Lelaki takut komitmen

Bagaimana mengenali lelaki ini =
Dia sememangnya seorang lelaki yang sangat pandai bergaya dan sentiasa berpakaian kemas. Tiap ape yang dipakainya cukup sesuai dengan majlis dan suasana. Pendek kata mereka memang “trendy” dari segi pemakaian dan imej diri. Selain itu telefonya juga asyik bordering dan pemangilnya sudah tentu terdiri daripada gadis-gadis. Mengalahkan VIP pula tu !!

Makanya =
Sekiranya dia mempamerkan antara sikap begitu, dia dikatakan seorang yang tak boleh dipercayai sangat apa yang diucapkan pada kamu. Mungkin hari ini dia melafazkan kata suka padamu tapi beberapa minggu kemudian, dia seolah-olah tak mengenali kamu selama ini! Dalam erti kata yang sebenarnya dia masih belum bersedia untuk menjalinkan komitmen dengan mana-mana gadis buat masa itu .

3)Lelaki anti perempuan 

Bagaimana mengenali lelaki ini =
Perhatikan corak mereka berbelanja, memang boros. Mereka juga kadang kala gemar mengumpul sesuatu benda sebagai koleksi. Mereka juga tdak sukakan kanak-kanak dan tak begitu rapat dengan keluarga sendiri.

Maknanya =
Sebenarnya mereka ini bukanlah anti perempuan sangat tapi jenis lelaki yang lebih suka mempergunakan wanita untuk kepentingan mereka. Sebelum memiliki seseorang wanita, mereka sanggup melakukan apa sahaja sekalipun tapi bila dah dapat, semuanya tak kena! Tapi sikap ini akan berubah bila di satu ketika dia akan mendapati dirinya teroikat dengan seorang wanita tapi sudah pastinya perempuan itu seorang yang menurut kehendaknya.!

4)Lelaki Playboy

Bagaimana mengenali lelaki ini =
Selalunya mereka ini seorang yang memiliki penampilan menarik & up to date. Biarpun kadang kala mereka taklah begitu kacak dari segi paras rupa, tapi penampilan mereka buat mereka cukup menawan. Kalau bercakap memang romantic sekali. Kiranya pandai ayatlah ni! Mereka selalunya memiliki kereta berjenama terkenal dan tinggi di kawasan mewah. Jarang sekali mereka bercakap tentang keluarga mereka.

Maknanya =
Mungkin mereka ini belum terfikir untuk kehidupan berkeluarga. Hanya mementingkan keseronokan hidup saja dan mustahil jika mereka inginkan sesuatu yang teramat berharga daripada perempuan! Mungkin kerana penampilan diri mereka yang menarik hati, membuatkan mereka sering menjadi perhatian. Jadi berhati-hatilah ada yang Berjaya mengikis sekap itu bila usia makin menginjak dewasa tapi usah terperanjat kerana ade yang masih kekal dengan perangai  ‘playboy’ itu biarpun usia dah veteran!

5)Lelaki Tradisi

Bagaimana mengenali lelaki ini =
Corak pemakaian mereka selalu sederhanay sahaja, taklah terlalu kuno atau up to date sangat. Tapi mereka agak suka memerintah orang lain meneruti kehendak mereka. Selain itu, dia sangat bijak mengaut keuntungan dalam kewangannya dan suka perempuan yang mampu membuatkan jiwannya tenang.

Maknyanya =
Bermakna dia mampu  menjadi suami yang baik nanti. Bagi dirinya keluarga adalahsegala-galanya dalm kehidupan mereka impikan sebuah keluarga yang bahagia dan itu juga bermakna dia tak takut pada komitmen.

6)Lelaki korporat

Bagaimana mengenali lelaki ini =
Selalunya mereka ini agak pendiam dan suka berfikir secara logic dan rasional. Bagi dirinya kerjaya adalah perkara yang paling penting dalm hidup. Dia jugak pentingkan kesempurnaan termasuk dalam memilih pasangan hidup. Jika ditanya, mungkin mereka mengatakan bhawa mereka tak merancang untuk membina keluarga dalam masa terdekat itu.

Maknyanya =
Ternyata mereka ini lebih pentingkan kerjaya dan kejayaan dalam hidup. Sebab itulah dia akan memilihg wanita yang pandai berdikari sebagai pasangan. Biarpun romatis tapi kamu tetap akan menjadi kedua dalam hidup selepas kerjaya.

So.. which one pasangan kowg?
abg ejan no... hehe biarlah iz yg tahu. hehehe
~SALAM~
Nota Kaki Arisyah - Sumber dari majalah Remaja 1/5/2011
miss you yunk!
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

1 comment:

aque said...

perkongsian yang cukup menarik...
thanks....

Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM