♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Tuesday, November 30, 2010

~ Doa Elak Rogol ~

Salam
ai semua.
iz ade jumpe something kat profile facebook kawan
is about DOA.
sekarang kan banyak kes 
rogol la.. cabul la.
n seangkatan dengan itu

so.. ade 1 blog ni iz jmpe doa elak rogol n cabul.
iz penah hafal doa ni dulu
tp sekarang da tak ingat ngeee
dan mulai ari ni, izni kena hafal balik,. hehe
sebelum iz masuk kolej
ye la.. iz g kolej banyak jalan kaki je
sebab nak jimat duet. =)

ni url laman web 2 boleh tgk dengan lebih lanjut
dan ni doa yang kena bace

بِسْمِ اللَّهِ الذي لَا يَضُرُّ مع اسْمِهِ شَيْءٌ في الأرض ولا في السَّمَاءِ وهو السَّمِيعُ الْعَلِيمُ

DALAM sebutan rumi : BISMILLAH ALLAZI LA YADURRU MA'ASMIHI SYAIUN FIL ARDI WA LA FIS SAMAIE , WAHUWAS SAMI'UL 'ALIM 

Ertinya : Rasulullah s.a.w didengari berkata sesiapa yang berdoa : "Dengan nama Allah yang tiada dimudaratkan sesuatu apapun dengan namaNya samada di bumi dan di langit, dan Dialah maha mendengar dan maha mengetahui" sebanyak 3 kali, maka ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehinggalah subuh esoknya, dan barangsiapa membacanya ketika subuh 3 kali, ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehingga petangnya" ( Riwayat Abu Daud, 4/323 ;   At-Tirmidizi, 5/465 dan Ahmad ; Tirmizi : Hasan - Teks doa berwarna Merah  Syeikh Syuaib ; Hasan)
 
~SALAM~
Nota Kaki Arisyah = hafal...hafal.. n hafal... hehehe
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

♥ H.A.C.K.S ♥

Salam
ok ape ni iz HACKS tbe2???
ko nak hacks ke??
hehe
ok hacks.. iz minat gak gule2 hacks..
especially bila tyme kat kelas.. dan mule da agak2 lentok kepale kat atas meja tu kan..
hehehe
iz suke hacks yang perisa madu 2.. ala yang pembalut dia warna kelabu 2..
best oo gule 2.... 
iz ase akan iz beli gule hacks 2 bila nak masuk study balik.. hehehe

ok sebenarnye..
H.A.C.K.S ni bkn juz gule2 hacks 2 je.
tp H.A.C.K.S juge singgkatan kepada

♥ Hanye
♥ Aku 
♥ Cinta 
♥ Kau 
♥ Seorang

hehehe.. sunnguh romantik.. ngeee

so sape yang iz ♥??
of course le en. syahrizan. =)
*shy*
ok la iz nak pergi mandre.. 
menatang ape 2 mandre??
hehe makan la
lapar sangat2 ni... 
bye t ape2 iz update agy..

~SALAM~
Nota Kaki Arisyah = Iz nak ckp kat  abg ejan...  abg H.A.C.K.S jew ... =D
lots of ♥♥♥♥♥ for you Muhammad Syahrizan.

~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Thanx kak Uda... xoxo ^-^

Salam
aiii ari ni mood emm ok kot. hehehe
masalah mmg ade tapi.. life must go on kan?
ok smlm iz ade post new entry kan
n iz suh kawan2 iz komen ape yang patut iz wat.
x ketinggalan tasha jgak *she the best kaounsler ok hehe*
ok ade gak yg komen kat iz..
1st of all... i want to say thanx ea...iz hargai sgt2
ok ni komen2 yang iz dapat

AesyaZealous said...
alahai. kire untung la kamu mintak maap drpd tak mintak kan. ape daaa
Kak Uda Asmara said...
Salam Izni sayang! Akk rasa Izni dah jalankan tanggungjawab Izni dengan meminta maaf pada mereka yang berkenaan. Kalau dia nak maafkan atau tak itu antara dia dengan Allah. Izni teruskan kehidupan seperti biasa. Tak perlu lagi ungkit atau ingat kisah lama. Kadang2 apa yang berlaku ada hikmahnya. Mungkin Tuhan nak berikan rakan yang lebih baik pada Izni. Izni pun tak perlu lagi bercerita kisah mereka. Simpan dan maafkan saja apa yang mereka lakukan. Teruskan kehidupan seperti biasa, berceritalah kisah2 kehidupan yang menarik. Blog Izni ramai pembaca takut nanti ada yang salah anggap dengan Izni pulak. Tapi kami kenal Izni sebagai seorang anak yang sangat baik, terlalu berlemah lembut dan sangat mengasihani. Jangan risau kehilangan dua tiga sahabat. Ramai lagi insan lain yang suka dan menyayangi Izni seperti kami. Yang penting Izni jaga diri, muhasabah diri, sentiasa ingat ini semua ujian kecil di dunia. Semoga kita semua mendapat kerahmatan hidup di dunia dan di Akhirat nanti. InsyaAllah. Sama2 kita berdoa ye Izni sayang. Dont worry sayang kami semua sangat menyayangi Izni seperti saudara kandung kami. Take care dear.. mmuah mmuah dari kami. :D
luna said...
kalau kita buat salah, mmg kita wajib mintak maaf, kalau dia masih tak maafkan, let it go je la, sebab kita dah xde hutang dgn dia..terpulang pada dia nk maafkan atau x..
mie said...
apa kes sebenarnya.. maybe salah paham kot..
kalis said...
mcm ni punya olang pun ada ka???
kak uda n hsbnd .. at rome

~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Monday, November 29, 2010

Tolong bagi feedback.. iz amat hargai

 Salam bace ni dan tolong komen.

Aribah: Salam
HA: wslm
Aribah: ak minx maaf
HA; 4 wht
Aribah: everything. selame ak kenal kau, kita berpisah cam ni.
Aribah: ak taw ak ade wat kau terkecik haty
HAt: ko bukan je kna mintak maaf kat aku..but ramai lagi..sesape yang dah ko story lam blog..n kpd sape org yang dah ko hina slama nie..budak2 poli (cz ramai dah budak poli bace blog ko)mmbr2 skolah...to many..
Aribah: aik.. sejak bile plak ak ade kutuk dak2 poli? mmber2 sekolah mane ak kutuk? kalo kowg bertiga 2 haii.  ermmm.   ak ase kalo ade bdk poli yg bace pn juz kwn 2 kau. bkn bdk2 poli laen. sedare ak poli xde ckp ape2 pn??????
HAt: ade lagi..dak2 poli len bce...
Aribah: 2 ak x taw la kan. sbb ak bkn kutuk budak POLI. so pk sndry la ok.
HA;  ko kutuk aku blaja kat poli..dak2 poli bace..diorg pn trase
Aribah: aku hnye kutuk kau bk kutuk bkd poli yg laen. 
HA:  krn seorg semua trkena tempiasnya
Aribah: kalo ak ad ekutuk poli laen. sedare ak akn marah tp dia xde ckp ape2. sbb dia bace betol2.. kwn ko 2 yg bace x btol
HA: ekk...xpelah..tu je la aku nak ckp..mmbr2 aku mmg ramai yang bace..ramai yang sakit aty tu je r.. k larr daaaaaaaa

ni ym iz ngan HA
ha- hmba ALLAH 
*kang kate iz ni over dok tulis2 name *
iz pelik manusia ni
dia yang buat banyak dosa ngan iz.
kutuk iz, kaum kerabat iz n smua.
tp iz yg kena byk minx maaf kat dia.
ntahla 
pelik
bila kita bg betis dia nk peha.... mmg melampau
dia x pk plak kawan2 iz smua bengang ngan dia?

iz ase iz xde kutuk budak2 poli. iz hnye kutuk dia.. 
so kawan2.. perlu ke iz nk layan orang mcam ni?
~Salam~

nota kaki arisyah = sedar la diri.bila orang nak maafkn segale dosa yang kau penah buat kat orang
terime je la.. xpayah nk ckp yang laen.

~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Nasihat seorang kakak kepada adik.


Salam
tak taw nak post ape sebenarnye ni.
bnyk plak ujian iz.
mmg betol orang kate
bila umur meningkat 20an
masalah akan mule datang
dan kesabaran itu yang penting

Iz nak post somthing.. 
is about nasihat akak anor kat izni
izni banyak refear kat kak anor.. kalo ade masalah
selain dr tasha n kak mas n laen2

kak anor ade nasihat kan izni petang td

"Hati itu kadangkala perlu jua diketuk ia dgn ujian, agar ia terdidik utk tidak sentiasa selesa pada "kesukaan" tp juga selesa dgn "kesakitan"... jadi senyumlah wahai adikku, walau suka walau duka krn yg suka itu anugerah dan yg duka itu tarbiyyah dr ILAHI bwt hambanya ygdikasihi 
‎"Kasih syg Allah tdak dirasai tanpa ujian..Tdak Dirasai tanpa kehambaan...Tdak akan Dirasai tanpa munajat..Tdak Akn Dirasai tnpa muhasabah..byk mana ujian Allah byk itulah Kasih sygNya pada hambaNya..."
MAHA SUCI ALLAH,AMIN
 bersabar taw iz.... 
anor sayang iz taw..  "


sejuk hati iz bila iz bace msg kak anor.
kak anor... iz pn sayang kat akak..luv you akak.

~Salam~
nota kaki arisyah = time kasih kak.. iz sayang akak...
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

whatever

SALAM
OK I DA DELETD MY POST ABT 3 OF YOU.
SO..
PUAS HATY?

TAW PN NAK MARAH BILA IZ POST BNDA 2.
TP MASE NK MALUKAN KITA X PK PLAK KITA TYME 2
WHAT EVER.

~SALAM~
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

...GO AHEAD..

Salam
ari ni mmg iz bengang gila..
mane taknye.. bila kita dlm ssh mmg ssh nk cari kawan yg btol2 kawan
kita minx mase tp dia nk putuskn persahabatan ni..
lantak la.. iz mls nk ckp , nk pk nk ape2
sbb kalo kita ckp makin dia menyakitkan haty kita,
berserah pada ALLAH.
itu yg terbaek untk iz wat skrg kan kawan2/

ni commnt2 yg iz dpt bila iz update dlm status kt FB * dia ckp xperlu la nk update ape2 kat fb so childish be matured u are 20 not 12 *
tp iz wat jugak.. sebab ni facebook iz so suke haty izni la kan??
ape hak kau nk halang2 ak ??? kau 2 kakak ak ke??

dia sndry nk putus kawan.. pastu dok tnye kita agy ko x kesah ke hilg kawan??
ko nak sgt kan???
mmg betol org kate
terlajak perahu boleh undur trlajak kate ?? pk sndry

my update dlm fb
yes mmg ak 20 n ko pn 20 kan so perluke MSG YG MEROAYAN cam mak nenek?? pk sndry ar. JANGAN NK PANDAI CAKAP JE !!!. BILA X KENA KAT BATANG HIDUNG KAU.. BOLEH AR KAU CKP PUNG PANG2.. CUBE KALO KENA?? TYME 2 BWU TAW LANGIT TINGGI KE RENDAH KAN.. AK DOAKN KAU KENA APE YG AKU KENA.. TYME TU BWU KAU TAHU AMINN!!!!!
24 minutes ago · Friends Only ·LikeUnlike · Comment

Mass Apet knp dik???
23 minutes ago · LikeUnlike.

*tp iz x jawab kat profile iz.. iz jwb kat wall kak mas blk*

 Nur Aribah Izni ade org pk diri dia bagus kak.. bila kita ckp sabar x rety2.. terus nk putuskn kawan.. mlas nak ckp ape2.. t dia yg sakit
25 minutes ago ·LikeUnlike ·

Mass Apet ala ignore kan orang mcm 2......akk da kene da.....wat bodo sudah....p lantak dgn d..nak dgr ckp d sorang jew,,,,,,pk diri bagus....ha...kaw bagus sangat......ko wat la apa kaw suka...kaw susah jgn datang cari aku balik...kaw yang nak hubungan kawan dulu jadi mcm nih kan....p lantak sama kaw....huh
21 minutes ago · LikeUnlike.

Mass Apet kita wat hal kita jew dik....hati kita pon x sakit.......
20 minutes ago · LikeUnlike.

Nur Aribah Izni betol3... adik sokong akak..
cam kita ni leh lumpuh bila dia xde... byk agy org yg nak kawan ngan kita... bila kita ade mslh mmg ssh nk cari yg betol2 kawan.. dia x kena kat btg hidung dia.. boleh la dia ckp cam 2..
19 minutes ago · LikeUnlike.

Mass Apet kalau dia da terkene n datang pada kita balik n mintak tolong...pk la 1000x.......takot nanti d buat kita lagi tok kedua kali.....dia pk dia bagus...belom tau langit tinggi rendah....
17 minutes ago · LikeUnlike.

Nur Aribah Izni betol kak.. tyme 2 bwu dia akn taw lngt 2 tnggi ke rndah. skrg mesty dia dok busukkn name adik  ngan bdk2 laen.. mls nk pk byk. kalo dia terkena tyme 2.. mmg adik bersyukur sgt2.. sbb tyme 2 dia akn teringt ape yg dia penah wat kat adik.
10 minutes ago · LikeUnlike.

yes ni la ape yg iz n kak mas bersembang
so perluke iz nk merayu kat org cam 2??
bila kita ade mslh n minx mase.. dia buat cam ni??/

2 her... if you read this
LANTAK KAU NK BUAT APE.. KAU NK BURUKN NAME AK KE APE KE.. GO AHAED SERIUSLY AK DA MULE ANNOYING NGAN PERANGAI KAU YANG X RETY SABAR.!
" XPENAH KE DGR SABAR 2 SEBAHAGIA DARI IMAN ?? "
KAU NK CKP APE KAT BDK2 KELAS KITA DLU?..
GO AHAED AK X KESAH DA.. KAU YG TNGGUNG DOSA. BUKAN AKU
SO PIKIR2 AR SEBELUM APE KAU NAK BUAT OR CAKAP
DA BERIBAN KE PAHALA KAU ADE???

KO X TAW N X PENAH APE YG AK ASE.. SBB 2 KAU LEH CKP APE SESEDAP MULUT KAU
TP BILA KAU DA ASE N DA KENA..
TYME 2 KAU AKAN TERINGAT KAT AKU.

AK DOAKN BNDA NI JADI KAT KAU N TYME 2 KAU AKN TAW DUNIA NI KECIK KE BESAR. LANGIT 2 TINGGI KE RENDAH.
AMINNNNN!!!!


~SALAM~
NOTA KAKI ARISYAH = baek kita berserah pada ALLAH..sbb itu yg terbaek dr segalenye.
2 kak mas... thanx kak.. iz syg akak la.. =)


ni la iz n kak mas.. mase pertunangn abg wan kak erza.
muke msg2 berkilat hehe
tp ttp syok hhehehehe

~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Sunday, November 28, 2010

Calon2 pilihan haty... ( ^ - ^ )v

Salam
ok ni entry abt handphne iz nk
iz ni x suke hp fully touch skrin
ntah la.. mayb sbb mnyusahkn nak taip msg kot huhu ntah x taw. hahaha tp mmg x suke

alang2 ari 2 ain ade tnjuk 2 model phne ni. model nokia.
mmg mnrik haty iz tol..
ktorg kn kawan baek sjak drjh 1..
so ape2 kitorg akn kongsi.. hehehe


ok mule2 iz kalo boleh k try sony
sbb abg ejan ckp sony best bila snap gmbr ..
tp bila iz pk2
sony harga dia org kate cpat turun
nokia ni lambt skit
n kbykn gurl alwys use nokia berbndg guys use SE *sony ericson*
so iz plih nokia
sony mayb beli camera ke..
b4 nk camera Nikon D3100.. hahaa


ok la.. hp nokia yg mnjadi idaman iz skrg ni..
ade 4 calon
hahaha xleh bla kan hehe
ok

Calon PERTAMA
Nokia X3touch n type...*Nokia x3-02* 
agk mnarik,,tp xde vdeo calling.. =(


wane purple n white adlh tarikan iz... !!

mcm2 colour ade.. =)


Calon ke 2
Nokia E72
suke tp dia Qwerty Keyboard
so bak kate kak pae.. kalo tgh drve agk ssh nk type

nipis gila kan.... iz mule tertarik bila kak pae pakai.. perghh!


Calon ke 3
Nokia E66
nmpk bestt...slide..have video calling but camera dia only 3.2 megapixels


cun laa.. ade wane hitam gak

Calon ke 4
Nokia C3 Touch and Type  * Nokia c3-02*
hp ni kureng ase.. sbb keypad dia bila kita type msg berbunyi.. iz x suke cam 2
* ase hp ni akn di buang dr list saye hahahha*



so which one yg iz akn beli...???
heheh ntah la.. da 3 berkenaan di haty sgt3
calon ke 4.. akn ditolak sbb keypad dia berbunyi bila kita taip..
so i really2 dont like it.

waaa sngh ssh nk pilih
ok bg iz n ain
bila kita pkai hp yg over cngh2 ni
ktorg ase.. cm x padan ngan ktorg
yelah kita bwu student je kot
ni nak pakai cngh2 so cam x padan je.. heheheh
tp nokia yg calon ke 2
mmg iz minat... x leh dkatkn
iz lagy minat ni dr c3..!!
hhehehehe

so sape2 bdk2 blogger yg pakar abt hp
leh la bgtaw hp mane yg ptt iz pakai..
iz hargai sgt2 .. =)

~SALAM~
Nota Kaki Arisyah = oh... yg mane perlu ku beli???? hehehehe
haty ku hnye pd dia.. ; D

~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Ari Yang... adeiiiii -_-!

Salam
aii smua
waa ari ni mmg ari agak mncabar
ari ni kena keja..
tp x kesa sgt sbb dr kul 9 smpai 12 je
kate je g keje tp duduk sane ngan  ain ape agy tgk dvd hahahah
senggal gila kan!! eheee da boring oo 2 je ar nak ilangkan bosan
mlm td kul 3 lebe bwu dpt tdo
pasal ape ntyah x dpt tdo snggh mmbosankn huhuhu

abis je cter 2 ktorg brsembg
ain ckp dia msk uia pertghn bln 12
iz plak akhir bln 12
29hb bwu la masuk
waaa lame gila kn cuty
weee lambt agy lol nak packing2 baju, nk beli barang2 kelas smua
hahahaha suke2..
ade mase agy nak makan, nak masak, nak wat kek,biskut ape2 je.. hehehehehe

tp iz da mule list barang ape yg  nk d beli.
n nak bawa
2 kn pntg 4 elakkn pembaziran. =)

btw skrg iz tgh tunggu duet dr mara je
harap dpt b4 msk kolej kan
so x dela agak nyusahkn org tua nk bayar yuran smua bagai
plus nk g beli lappy, broadband maxis n printer
printer skrg pn bape je kan... =)
ok nape nk  broadband maxis??
sbb kat tmpt iz boradband clcm line dia x kuat/
so kena beli brodband maxis coz line maxis kuat gilaa
2 yg best pakai maxis..
ceruk mane pn ttp ade line.. n kuat gitu.
heheheh

ari ni blk keja terus iz tdo..
bkn sbb ape..
sbb senggut mule mari..
perghhhh!!
mmg gila ar..
ptg plak g JJ setiawangsa, *wlpn perot sakit tp gagah juga*
i like g cni!!
iz x suke g JJ kepong n maluri
Wlpn 2-2 JJ ni agak dekat jgak la.
# JJ kepng dkt ckit ngan umah dlm 20 minute kot smpai la.
n JJ maluri dkt ngan kolej #
JJ kepong- sbb majoriti dia cina so i dont like it!
JJ Maluri - kecik arr.. x puas ,.. x best .. x byk choice! n same ngan JJ kepong kbnykn byk org cina kwsn 2.. arrghhh so mnympah ok!
so.. tlg la 2 JJ ni kalo boleh iz nk elakkan g
hahahaha
cerewet gila ko ni iz.. hehehe
hehe ok ni bkn mslh cerewet ke ape.. tp keselesaan.
2 tyg pntg.. cerewat.. erm mayb ade gak hahahahah
is normal 2 gurls rite hehehe

btw iz da mule ade list hp ape nk beli
hehehe
y pntg iz not fully tocuh skrin
i hate it ok!
t next en3 iz wat ok. hehe

abg ejan plak...
sakit tekak dia masih lagy ade..
aduhh risau sgt2
kalo iz dekat ngan abg ejan boleh gak teman dia g klinik.
sbb dia x suke g sane.. ishh degil3
*same la ngan iz gak heheh*
syg jage diri baek2... jgn la sakit2.. ayg x cuke la sygg

ok la.. iz nk smbg bace mjlh remaja..
hehee suke3...
ade abat kewangan n abt SHOOPING! weee
hehehe

~Salam~
nota kaki arisyah = syg.,.. syg.. syg sgt3 kat abg.

~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Saturday, November 27, 2010

with my BFF =)

Salam
waaa ari ni ase x de bosan sgt heheh
td tgk cter hantu
x taw korea ke jepun hahahah
ain yg bawa hehehe
btw iz x bgtaw kan skrg iz wat ape
ok 4 6 days ni
iz akn lepak kt sek agama
jap je 4 jam je dok sane
tnggu org dftr ank
hehee
ngan my BFF ain!!!
hehhe

ari ni iz dpt vdeo dr ain
cgt2 comel vdeo ni
pasal kucing
tp nk upload line lmbt sbb ujan
bila2 t iz upload

waaa takunyeee
10-12-2010
result kuo
amat takut
tp harap dpt terbaek dr yg baek.
aminnn

esok keja agy adeii huhuh
harap ade org xde ar boring ermm
heehhe
ok la nk out sgt bosan.
bye2

~Salam~

nota kaki arisyah= syg awak kt mane?? keja agy ke?
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~


Thursday, November 25, 2010

B.O.S.A.N -_-'

Salam
what i want 2 say??
i'am so boring!!!
abg ejan demam
so dia tntu la da tdo
n iz sgt2 boring
nk cari paper exam UITM Mikroekonomi
mane la taw ade kan
tp x jmpe2
yg jmpe
STPM
arghhh wat pe STPM
ermmm
boring3
bosan bila x dpt ape yg kita nak
amat membosankan OKAY!
seyesly ape iz nk wat ni??

~SALAM~
NOTA KAKI ARISYAH = cpat2 baek syg..

~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

WOW.

Salam
x taw nk ckp ape ari ni.. huhu
boring kot cuty ni.. xde keja hahhaha
btw
iz tgk lamn web ni suke sgt2..
sbb comel.. hahaha

laman web ped ni
ped KOTEX
kan skrg kotex ade ped yg baru
colour full gtu.
huhuh
ni la lmn web kotex.
hehehe


smlm zaidi mmber kelas iz msg *pngkt adik ok*
terkejut gak nape la bdk ni msg
upernye dia ckp da ade dpt cek dr mara...
waa harap2 kami pn boleh dpt secepat 2..
AMIN..
heehhe
zaidi.. ape2 roger iz taw. =D

btw.. 2day 25hb..
da 11 bln percintaan Syahrizan n Aribah Izni bersemi
11 bln bkn la mudah untuk perthnkn hbgn percintaan jarak jauh ni
yg pntg kesetian, kejujuran n laen2
syg
thanx 4 all..
i love you sgt2 syg..
jgn nakal2 ea..my cyg.

ok la 2 je nk tulis
xde idea nk tulis ape sbenarnye ni.. heheheh
~SALAM~

NOTA Kaki Arisyah = lapar da perot.. bdn ku pn da mule naek da ni.. hahahahaha
slmt ulng thn yg ke 11 bln syg.. =)

~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Wednesday, November 24, 2010

Cili Api... Kek Coklat... ^ _ ^

Salam
huh ade org nmpknye membare bace post izni yg smlm.. hehe
jgn dsangka iz yg kecik ni akn senyap
kecik2 iz ni kecik cili api.
mcm iz ckp
ade aku kesah ke?
heheh
2 bwu sikt kalo ak bntai terus cam thn lepas ape mcm??
hahahahhaa
n ade ak kesah ko dpt full lesen?
dpt keta?
hello if ak dpt lesen pn ak dpt keta la.!!
pk cam dia sowg yg mak bapak mmpu beli keta
kecoh.
tp iz mls kot nk bntai.
iz nk serahkn smua kat ALLAH
sbb itu yg terbaek..
xde yg terbaek selain berserah kepada ALLAH.

mlm td iz tdo awal gila.
kul 10.20 da terlelap
huhu
tp yg x bestnye.
tersdar kul 11 lebe.
pastu terus  x dpt tdo.
waaaaaa sungguh kejam
mlm ni x nk tdo awal..
huhu
dr mlm td ase nk wat kek
kek coklat
*abg ejan n iz suke mam kek cklt... hehhee*
ehhe
da lame x wat kek
hehe so tngari td.. pas iz masak lauk kmpg..
nyam3
iz terus sediakn bhn2 wat kek
hehheh
bahan2 nk wat kek
majerin n gula..diputar smpai kmbg

after msk telur

n b4 kek dbakar.. heheh
asenye cklt 2 xkn nmpk huhuhu

tadaaa.. ni la Kek Cklt  yg iz wat..
tgh tngu bakar je ni.. hehehe

# bila2 nk wat biskut plak.. hehehe #
~Salam~
nota kaki arisyah = MISS YOU SO BADLY SYG.. *ni la dugaan percintaan jarak jauh*
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Tuesday, November 23, 2010

ACADEMIC CALENDAR & IMPORTANT EVENT... AC110 n CS110

Salam ni la calendar pljrn iz... aduhai
btw b4 i forget thanx 2 my dear frends
Maisarah yg msg iz bat calendar ni
sbb line iz xleh nk buka ishh

ACADEMIC CALENDAR & IMPORTANT EVENT

JAN 2011 – MAY 2011 SESSION

DIPLOMA IN ACCOUNTANCY ------ THIS IS MY COURSE
DIPLOMA IN COMPUTER SCIENCE
AC110/CS110
1
ACTIVITIES DATE DURATION

Registration & Induction (New Students)
28/12/2010
28/12/2010 –01/01/2011
1 day
5 days

Registration for Returning Students --- dah msk blk asrama
29/12/2010 1 day

Classes Commence for All Students
3 /01/2011 –28/01/2011 4 weeks

Mid-Semester Break for all students ---- weeeee
29/01/2011 – 6/02/2011 1 week

Classes Commence for all Students
07/02/2011 – 15/04/2011 9 weeks

Revision 16/04/2011 – 19/04/2011 4 days ---must stdy !!

Final Exam Weeks 20/04/2011 – 08/05/2011 4 weeks - do the best!!! 2 get 3 pointer n abve

Semester Break 09 /05/2011 – 03/07/2011 8 weeks - yeaaa nk blajo keta ni
  
*Intersession 16/05/2011 – 17/06/2011 5 weeks }harp xdel a kena
Intersession Exam 20/06/2011 – 22/06/2011 3 days
 
* intersession ni abt if ade paper yg kita kena repeat...
so if ade.. kita kena stdy at kmpus induk uitm...
perghhh harap jgn la ade kena repeat... Aminn
 
so ni la calendar iz SEM 2 ni..
terus ngan final dia bg.. adeiii
tp x pela atleast kita leh stdy awal2 kan
smlm pn iz da buka skit2 buku MIKROEKONOMI n PERNIAGAAN
buku2 tyme stdy form 6..
so iz arap boleh la iz cathup.
hehehe
agypun iz da janji ngan abg ejan. nk dpt 3 pointer n above every sem
dia kalo leh nk 3.8 huhuhu
 
*almk syg ayg bukan kos plncgn n stdy at poli
kalo kos 2 mayb ayg boleh la.. sbb stdy pn dlm BM... hahahahah =P*
*ade ase sakit haty ke pmpn?? ade??
ade aku kesah?? hahahaha*
lntk la..
 
wee ase excited plak nk sem 2 ni..
ade agy 4 sem nk kena hadap...
n bla abis sem.. iz pn da 23.
24 nk ngan abg cntnue DEG
hehehe...
# arap termakbul impian kami # 
 
 
~Salam~
nota kaki Arisyah = excited nk msk sem 2 .... 2 syg  tyme kita nk ke sane pn mkn lame makn dkt.. tunngu ayg abis stdy ea dady.
love you very much dear
 
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~


Monday, November 22, 2010

Majlis Bertunang.. ^ - ^/

Salam
aduh penat ase bdn ni..
tp xpe la.. nk ak update blog iz ni.. hehehe
ari ni iz nk cter abt iz ptunangna bag wan. *ade gmbo agy hehe*
ok smlm iz smpai kl kul 1 lebe..
sbenarnya abg ejan da tdo.. sbb iz kuo umah kul 11 lebe cam 2
mmg sah2 la dia tdo.. bdn penat. hehehe

spnjg perjalanan iz pn tertido..
tertido dlm keadaan hiba..
hiba sbb ape?? ape ejan da wat ?
ok2.. relax2.. bkn ejan yg wat la..
iz hiba sbb blk muo jap jer.
2 yg hiba. ntah bla lagi dapt blk kan.. hukhuk
kali ni blk x best sgt x dpt mkn mee bndg hukhukhuk

ok ari ahad 2 abg wan da bertunang..
tp kembar abg wan x bertunang agy.. hehehe
phak kami bg kat pmpuan 7 dulang.. n 1 hadiah.
yang pihak pmpuan 11 kot ntah iz x kira ... juz snap pic je.. heheheheh


abg wan b4 gerak g melaka


hntran dr pihak laki


hntran dr pihak perempuan...


abg wan n tunangnya... akak eza x slap.. hehehe


 gelagat abg wan.. hehehe

ni kembar abg wan plak..
abg apet n kak mass..



abg apet n kak mas mayb tunang bln 2..
iz arap dpt turun tyme 2..
takot ade kelas. test je ari 2.. huhuh

ok la.. nk gerak da ni..
t ape2 iz poast agy ea.. =)

~Salam~
nota kaki Arisyah - bestnye tgk org bertunang.. ni bwu bertunnag kalo nikah. lagy best heheheh
syg abg selamanya....^ - ^

 
~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~

Saturday, November 20, 2010

Cameron Trip ^ - ^ /

Salam
wee sngh penat sbnarnya..
iz buw je smpai umah ni
ngan bju blk dr pning x buka2 agy
hehe
solat da td..

jln ke cmrn

me 0tw 2 cmron


View cmron hglnd...
*after ujan renyai2*

ok ari ni iz nk cter kn abg tri iz ke CAMERON
ok.. wlpn akn ade yg kate.. eleh ak da pnah g bnyk2
so ade ak kesah??\
ko g pn smpat agy MENCAPAP ngan jntn,.. suck
*sape iz ckp ni iz?*
adelah.. some1 2 yg x puas2 aty t new entry iz ckp ok.

ok kitorg gerak dr umah kul 9.30
naek cmron dlm 11 cm2.
naek x ujan
tp byk lory2.. ade 2 lory baja n 1 lory biase
tp dgn keadaan jln sane 2.. bkn senang2 nk pancung
kalo ase da byk amln dlm hidup.. boleh ar kan dpersilakn.. hheheheeh
sblm g pasar sayur2 iz sngh kedai ni.








snap pic 
*cinta kami mekar ibarat bunga ni. = heheh* 
muke lapor.. hahah

ade jual mcm2..
pas cuci mate beli roty dlu
sbb lapo thp gaban da perot huhu
pastu g pasar sayur
tp sbb tyme ktorg dok mmbeli 2 tgh ujan
so x dpt sgt berjln
tp ramai ttp ramai.. iz beli buah
2 jenis buah *gne duit abh la ea hehe*
strawbery n JAMPEL. strbery mmg wajib hehe
ok JAMPEL?
ape 2? msty tertnye kan
JAMPEL ni.. iz yg bg name,, hehE
JAMBU + EPAL =JAMPEL
hehhe best kan. ala2 jawa g2.. heheh
buah dia best gak..manis..
=)


merah gila kan. hehe fresh 2

ni ar buah JAMPEL

JAMPEL bila da potg

abis beli smua.. ktorg turun kul 2 cmtu
perghh mmg terbaek ar.. turun 2 hujan lebat gila..
pic yg dtngkp.~

kajp lebat kejap renyai kejap xde..
hehehe maen2 plak kan
tyme lebat 2.. smpai xnmpk jln..
n bla xhujan 2..
kabus plak.. tp best

ni a r kabus yg iz suke pic dia
 perghh terbaek.. hehehe

~dok thn sejuk .. huhu~

smpai kat  R&R JMBTN IPOH
kul 4... ktorg solat dlu..
pas2 makn.. makn nasi lemak je..
iz 1 1/2 makn.. hehe 1/2 agy abh yg mkn..
hehhe
smpai pining. kul 8.05
jaln jem gila kat B.Mertajam
pas mandi pk nk mkn kat umah je ar mak uda da g kedai.
skali kedai ttp plak..
aduhai again kena kuo g bnda plak
mkn nasi kandar kat Restoran Line Clear
bg iz biase je.. yg sedap restoran marsida *ntah iz xtaw eja dia*
tp mmg terbaek ar.. wlpn mknan je.. HURM
tp iz dpt jmpe FASHA SANDHA kot
tp x dpt nk snap pic dia.. malu ar..sbb iz bkn jenis cam2.. dia on dok mkn nasi kndr.
n then ktorg blk.. abg zul family pn dtg
hehehe
iz tdo smlm kul 1 gak la.. sbb sejuk kot mlm2

 view from fery
cm mgrb kan.. pdhl kul 10 pg 2
=)

pagy ni iz x blk ikot jmbtn
tp nake FERRY
terbaek ar.. da lame kot x naek ferry... rindu sgt2.!
*syg t kta naek ea ferry =) *
! ATS FERY...!

n iz smpai sni.. terus mkn n on9..
upload pic dlm fb n update entry
hehehe
ok la.. nk relax..
mlm ni gerka g MUO..
YEEAAA MUO HERE I COME!

~SALAM~

NotA Kaki Arisyah = yyeaa dpt blk kmpg!! *rindu kat u sgt3*


~ Ejan ♥ Eizny 4 ever~
MY LOVE IS 4 SHAHRIZAN ONLY ^ _^
Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM