♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Tuesday, July 20, 2010

@ Lab Umum n Ayat dijumpai.

Salam
iz on9 at lab umum ari ni
on9 4 wat searching abt assgment AIS
but alang2 kan.. on9 skali fb n blog.. hahah
btw iz nak post new 3ntry 2day.
ayat dia agk sdap so i want 2 share with u all.


Tolong sampaikan pada si dia…
Tolong beritahu si dia aku ada pesanan buatnya..
Tolong beritahu si dia, cinta agung adalah cintaNya..
Tolong beritahu si dia, cinta manusia bakal membuatnya alpa..

Tolong nasihati sia dia, jangan menyintaiku lebih dari dia menyintai Yang Maha Esa..
Tolong nasihati si dia,jangan mengingatiku lebih dari dia mengingati Yang Maha Kuasa..
Tolong nasihati si dia, jangan mendoakanku lebih dari dia mendoakan ibu bapanya..

Tolong katakan pada si dia, dahulukan Allah kerana di situ ada syurga..
Tolong katakan pada si dia, dahulukan ibu bapanya kerana di telapak itu syurganya..
Tolong ingatkan si dia. Aku terpikat kerana imannya bukan rupa..
Tolong ingatkan si dia. Aku lebih cintakan zuhudnya bukan harta..
Tolong ingatkan si dia aku kasihinya kerana santunnya..

Tolong tegur si dia, bila dia mula mengagungkan cinta manusia..
Tolong tegur si dia, bila dia tenggelam dalam angan-angannya..
Tolong tegur si dia, andai nafsu mengawal fikirannya..

Tolong sedarkan si dia. Aku milik Yang Maha Esa..
Tolong sedarkan si dia. Aku masih milik keluarga..
Tolong sedarkan si dia, tanggungjawabnya besar kepada keluarganya..

Tolong sabarkan si dia, usah ucap cinta di kala cita-cita belum terlaksana..
Tolong sabarkan si dia, andai diri ini enggan dirapati kerana menjaga batasan cinta..
Tolong sabarkan si dia, bila jarak mejadi penyebab bertambah rindunya..

Tolong pesan padanya. Aku tidak mahu menjadi fitnah besar kepadanya..
Tolong pesan padanya. Aku tak mahu menjadi punca kegagalannya..
Tolong pesan padanya aku membiarkan Yang Esa menjaga dirinya..

Tolong khabarkan pada si dia. Aku tidak mahu melekakan dia..
Tolong khabarkan pada si dia. Aku mahu dia berjaya dalam impian dan cita-citanya..
Tolong khabarkan pada si dia, jadilah penyokong dalam kejayaanku..

Tolong sampaikan pada si dia. Aku mendambakan cinta suci yang terjaga..
Tolong sampaikan pada si dia,cinta kerana Allah tidak ternilai harganya..
Tolong sampaikan pada si dia, hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungan dengan Yang Maha Kuasa..
Tolong sampaikan kepada si dia kerana aku tidak mampu memberitahunya sendiri...

Hanya engkau Ya Allah mengetahui siapa si dia..
Moga pesananku sampai padanya walau aku sendiri tidak mengetahui siapa dan dimana si dia......


so how my frends?/
agak best kan. huhu
mmg WOOWWW la ayt2 dia ni..

OK nk ot da ..
blk lol.. huhu
~Salam~

nota kaki- iz rindu pada dia.. rindu teramat..  (^-*)
Blogger Templates

Monday, July 19, 2010

My Pic at Kolej!! =)

Salam
ok.. mlm ni iz update blog.. haha
seyes penat nii
blk dr muo * x taw lngsg nk blk kmpg ok!*.. smpai kul 12... sbb jln jem.. ade xcident
xde kmatian yg pasty... huhu
ok.. assgment iz da mule dapat..
1st dpt Buss math
2nd - agama
n 3rd *panas agy ni!!*
AIS ( computer accountng) group iz dpt tajuk STORAGE DEVICES...
hehehehe
group 1 umah- mmg layan la kan
ok.. last friday miss ezaan suh ktorg speaking kat dpn.. dia bg tajuk n kta wat la cabutan..
iz dpt tajuk HOW I CAN BE A MILIONARE...
pergg bestkn tjk.. msk skali yg buss at FB 2.. hehe
btw mase iz dok bckp2..group iz *mai,ieda n alya*
dok wat mate juling la.. sape leader??? sape agy kalo x cik maisarah ni
mai!!! hampeh sunnguh yaa.. hahahah
tp mmg miss ezaan kenal la ktorg smua ari 2..
msg2 tnjk belang.. hahaha
ok.. mmndangkn iz pnye thumbdrve ilang kan *sob sob sob*
iz ade snap pic.. tp 2 je.. pic at KPTM la ni.. hehe

ni tyme nk dgr REKTOR kami bg ucpn
best gila laaa...n ni baju F1..
ade senior kate kami pekerja CIMB
sunnguhh kurang....!!
huhuhu

ni mase nk g kelas ...
HADOIII!!! muke gelap kot
berjalan dlm panas je huhuhuh

btw guys..seyesly iz mmg enjoy stdy cni
IZ X MENYESAL X MASUK POLI KOS TOURISM 2!!!
y2?? nak gak taw dow!!
ok sbb c tutttt msk ctu gak.. kos same ngan iz..
perghhhh gla kan.. arap la kalo iz msk ctu iz dpt stdy cam skrg
wlpn org kate poli 2  govmnt dow..
tp bg ktorg *geng iz*
kami lagi beso sbb ape.??
sbb KAMI ADLH PELAJAR UITM
wlpn kami stdy kat KPTM...
tp kami adlh pelajar under uitm.. all test uitm akn sediakan..
weeeeee
kami grad pn di UITM ok!
hahaha
ku berbangga mnjadi pljr UITM... hahahha

UITM di hatyku -ssh nk hafal tp lirik dia.. perghhh!

lagu uitm yg iz suke
wawasan setia pelajar.0 coz rnck hehe

juz that.. bla iz jmpe lagu kptm iz upload ok.. hehe
bye2 nk tdo.. da kul 4 pag ni.. huhu
btw.. mama n abh da taw name full abg cyg ku..
hopefully we can get our hope.. syg.. wait me 4 3 years ok syg..
skit je 2.. =D

~Salam~
nota kaki - abg... ayg syg abg sgt2... jgn isau.. haty ayg kat abg saje.. =)

 
Blogger Templates

Monday, July 12, 2010

Thiss weekkk....

Salam..
aduii rindu gila sihh kt fb blog.. n abg cyg..
huhuhu
minggu pas abg ejan jarang msg iz.. iz pn x taw nape.. dia ckp dia tkt
tkt?>? ermm mayb dia tkt iz ngan owg laen kot..
asihhh abg.... ayg ade abg je lol...
syg abg sowg jer...

ok.. last week iz dpt assgmnt buss math..
this wekk 4 monday iz dpt assmnent agama plak..
huhu xcited maaa.. :)
mayb this week iz nk blk umah laa.. rindu plak kat tilam n kucing2.. huhu..
ok la.. t bla2 iz update agy.
sory guys da lame x update yaaa..
thanx sape yg sudy snggh blog iz.

~Salam~
nota kaki - ku rindu n syg dia sowg sahaje.,.. assgment best wat ngan kawan2 umah... =D

Blogger Templates

Saturday, July 3, 2010

contest again.. jom ramai2 masuk..~

Salam
empena nak masuk bulan 7 ni Gnie dgn perasaan hepinye nk share happiness ni dgn semua kwn2 blogger
Gnie nak bagi topup kt rakan2 blogger2 bertuah. Dengar mmg x seberapa pon..topup mana2 boleh beli kn..tp as long as it free bole kata hadiah juge kan...hehe

Syarat pun sng je berbaloi ngn hadiah nye kan

1st
copy code ni letak kt sidebar u all hingga tarikh tutup 6July untuk promote kt blogger2 lain, xyah wat entri pon...sape nk wat tu lagi bagusla ye..hehe
2nd
Jadi Follower kt blog ni.

3rd
Tinggalkan jejak anda semua, comment kt bwh post ni
Sertakan id follower & link website u all

Tarikh tutup 6th July 2010 jam 8pm tepat..hee yang bertuah akan diumumkan x lama lepas tarikh tutup..alert yer..tebus topup anda sebelum jam 12am mlm esoknye ye. owh except kul 12 -12.30 mlm tu coz 12.01am 7 July gnie nk nk gi mkn kek pula..huhu
3 blogger bertuah akan dapat topup RM10 dari gni...hee sepuluh je la..xbyk pn..bila da diumumkan nnti u all bgtau je u all guna line ape. gnie akan bg credit topup kt u all on the spot..hehe

Ok, Jom lah rebut.
Tiada paksaan ye. Saje wat giveaway ni hepi nk meningkat usia (erk hepi ke) haha

nway enjoy k (^_^)
 Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!
 
~Salam~
nota kaki = best 2.. rm10.. hehehehe
Blogger 
Templates

contest gadis paling comel??

Salam..
mule2 iz bace contest ni am best jer..
ase nk join cgt2
tp......
mane iz ade gmbo..
smua gmbo2 dlm pendrve yg ilang 2..
s0b sob sobsmua gmbo2 terkini n lame2 plak
aduhhhh
kejam sungguh!!!
really miss my datatraveler...
*pendrve le 2*
iz da siap brg2 nk beli 4 lngkap kan blk ape yg x ckp mse msk ari 2. hehehe
skrg alhmdulillah smua da ckup..
jarum n benang je blom agy dmasukkan..pnye la ssh bnda ni xde ari 2..
*nape plak ssh iz?? cter skit *
ok ari ke3 orentasi kena pkai slack sbb nk snap pic.. iz ngan kwn iz  ni ketinggian agk comel.. beli suar ikt saiz da ok.. tp labuh le plak..
abg ejan taw je terus dia gelak pdhal dia tgh moody sbb lapor.... sbr je la kan... mntg2 dia tnggi.. cet!!!!
hahahaha.. tp x kesa pn.. kecik2 pn dia ttp syg.. hehehe
teringt iz.. mse keja dlu.. smua ustzh ckp ala kecik nye..cm x cye je umo iz skrg..
iz ckp ngan abg ejan.. tnye dia..
iz = abg.. ayg ni kecik sgt3 ke??? 
abg ejan= nape tnye cam 2 yanng???
iz  pn ckp la ustzh tmpt iz keja smua ckp iz kecik.cam x caye ngan umo iz yg 20 thn ni.
abg ejan = hahaha.. ala xper syg.. kecik2 pn nak jd bini org da... 
izni = bini sape bang ?? *nakal gila iz ni kan suke ngusik dia hehe*
abg ejan = bini abg la.. xkn bini org laen plak.. muaahh
izni  = muaahh3..
 hehehe.. bla teringt blk bnda ni.. mmg iz akn tersnyum sndiri laa..
dlu mse kecik  iz ngan lya slalu bergayut kat pokok dpn umah atok.. konon n k tnggy.. hahaha/ tp xde tnggy pon..  hahahaha
adoii kenangan yg x leh dilupakan tol!!! dlu ye la kan gila2 nak tnggy... bergayot2... hehe tp skrg ni?
x keca pn.. da ALLAH bagi kta ketinggian yg comel cam ni... ok la 2 kan.. hehe awet muda plak 2.. *ok ni serius ok * kalo kat kolej .. kalo kta x ckp kta ni 20.. mesty diorg pk kta ni 18/19.. hehehe
slmt jgak kan xde la diowg nk pngl kak plak.. hehehehe..

~Salam~
nota kaki  - xcited nk stdy... rindu syg sgt2
Blogger 
Templates

Friday, July 2, 2010

Suara ku Berharap

Salam..
lagu ni mule2 iz pk lagu 4 org yg mhrapkn cinta blk..
huhu
tp smuanye berubah..
lepas abg ejan bg lagu ni...
iz ckp la.. nape bg lagu ni?? lagu ni bkn 4 mngharapkn bekas kekasih ke???
tp dia ckp.. xlaa.. bg abg lagu ni berkenaan cam kta... hubungan jarak jauh..
huhuhu...
abg.. ayg slalu ade di haty abg..

thanx bg lagu ni yer...
btw pendrve iz hilang.. huk3
sedey sgt3...
byk gmbo dlm pendrve 2..
lagu2 lagy la beratus2
huk3... pulang la blk pendrve 3gb iz 2...!!!
iz perlukan dia...!!!!!!!!
ouhh iz rindu kat pendrve iz 2... =(

~Salam~
nota kaki = i love u so muchhh syg... wlpn abg bkn yg pertama.. tp ayg berjanji abg adlh yg terakhir bg ayg... :)
Blogger 
Templates

Thursday, July 1, 2010

Join da contest!!!!

salam..
iz join lucky draw
lucky draw ni sangat unik dan menarik!!
Kenapa Menarik?

1. Lucky draw ini adalah anjuran dari gabungan dua blogger kreatif yg berlainan jantina =)

2. Lucky draw ini terbahagi kepada 2 kategori; kategori lelaki dan perempuan

3. 2 pemenang bertuah akan dipilih (2 pemenang untuk setiap kategori)


Hadiahnya juga menarik! Setiap pemenang akan diberi header blog percuma + Topup RM10!


Syarat-syarat penyertaan :
1) Jadi follower : Azreen (untuk kategori lelaki), Aleng ( Untuk kategori perempuan)
 - da sttle jd 4llow aleng daaa... hehehe

2) Tulis entry pendek bahawa anda telah menyertai lucky draw ini. (jangan lupa link ke blog Azreen & Aleng )
  izni msk contest ni kul 10.05 mlm .. hehe saje 2 nk join.. mane taw nasib bdn kan..
hadiah topap rm10 2...... sape yg xnk beb...
kalo rm10 bleh wat makan 2 ari 2 weeyyyy... hehehe *hope menang hak2*

3) letakkan kedua-dua banner di dalam blog anda (sidebar) <---copy banner code yg telah disediakan.
ok da wat.. hehehe

4) Sila tinggalkan link entry anda di dalam komen mengikut jantina (Kategori Lelaki : Azreen, Kategori Perempuan : Aleng )
-akn dibuat... weeee

5) Tarikh tutup penyertaan adalah pada 12 Julai 2010.
=lmbt agy... hehehee

so ape agy.. jon kta masuk.. hehe

Blogger 
Templates

BACA DAN FAHAM - APA YAHUDI BUAT UNTUK KITA UMAT ISLAM.

 SALAM SEMUA :
 
Ia adalah bertepatan dengan HaDith Rasullulah s.a.w : marhumnya :
 
“ berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu..Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil “
 
1-      kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan ( kajian dan terbitan para kafir ini ) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam, tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman haiwan. Nak ikut kafir ke nak ikut Nabi kita? Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sebab hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. So kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam, maka makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam, sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.
 
2-      kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegembaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok yahudi, mereka minum kopi, starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi ditangan mereka.
 
3-      kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.
 
4-      kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.
 
5-      para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makananan yang langsung tak berkhasiat, contohnya coke dan maggi. Coke tu sangatlah beracun, pastu tidak bagus untuk kesihatan 9 gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi ). Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.
 
6-      untuk pengetahuan , para kafir agen dajjal ni agak mengwar-warkan kebaikan minum soya ( sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar ), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurang kesuburan lelaki dan perempuan. Selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sebab dalam soya ada hormon  estrogen yang sama dengan estrogen kat wanita. Pastu soya ada phytic acid yang membuat penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas. 

~Salam~ 
 Nota Kaki = TOLONG SEBARKAN DAN MAKLUMKAN KEPADA SAUDARA SE ISLAM KITA.

Blogger 
Templates

  
Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM