♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Thursday, April 29, 2010

Salam
aq juz saje2 xde kerja tgk halaman buku (fb) wani
 member aku...
n men la game ni...Ada Apa Dengan Nama
n this what i get...

Muhammad Syahrizan
" Walaupun cinta sudah mula bersemi, tapi jadualmu ketat. Jika si dia benar-benar jujur, dia sanggup menantimu sampai bila-bila. "



Nur Aribah Izni
" Kamu seorang yang bertenaga. Jangan memencilkan diri daripada teman-teman. Sekali-sekala, berilah perhatian pada teman-teman lain seperti mana yang kamu inginkan. "


mcm dia taw2 je kan...jadual abg ejan ketat.. aq snggp menanty dia..agypn ktorg da janjy akn bersame n setia.. xpela..skrg pn aq bzy..
n aq..aq bertenaga n memincilkan dri dr teman2...ermm nape aq memencilkan dry aq??
ade kelapangan mase...i wll find out this matter...*cehh speaking plak awek ejan ni..hehe *
 
btw mlm td aq ckp ngan abg ejan...yg ramai org tegur badan aq nmpk susut...heheh
slmt dia ngantuk  2...dia juz nanye nape syg.. hehehe
 
~Salam~
nota kaki = aya syg abg sgt2...
Blogger Templates

1st Info ~

Salam

 
* Tahukah kamu bahawa seekor lalat itu secara puratanya hanya hidpup selama sebulan sahaja ?
Bayangkanlah jika manusia juga memiliki jangka hayat selama sebulan sahaja..... =p


*Secara purata, manusia berkelip sebanyak 7 kali seminit sewaktu menghadap komputer. percaya takk cubalah!


*Kamu tahu berapa helai rambut di atas kepala kamu??
Purata rambut di atas kepala individu ialah 100,000 helai. Banyak kan??


*Secara purata kita berjalan sejauh 160 bilion milimeter sepanjang hayat kita.
wow, berapa Kilometer pula tu yer?


*Berapa berat kepala kita?
purata beratnya ialah 3.6 kg. berat juga kan? dan kita sebenarnya memiliki 100 bilion sel saraf tau!


*Purata umur penduduk di Sierra Leone, Afrika ialah 41 tahaun.


*Mata kita sentiase berkelip, tapi berapa kali sehari?
jumlahnya ialah sebanyak 14,400 kali sehari.... =D


* Tahukah kamu jika kamu suka menikmati makanan yang manis-manis
kamu mungkin telah menikmati sejumlah 60 kilogram gula setahun.


*Berapa banyak kita minum sepanjang hayat kita?
jumlahnya ialah 800 gelen air. banyak gak kan....

~Salam~
nota kaki =  saje nk share2 ilmu yg bwu dapat =D
Blogger Templates

second Info.~

Salam

Keserasian Memilih Jodoh ...

Sulong - Sulong
berpeluang beso untuk sering bertegang urat. masing2 sentiasa suka berkeras / pun dalam menetukan siapa pemberi dan penerima perintah. jika hubungan cinta terjalin, ia memerlukan jiwa besor & kesabaran...

Sulong - Tengah
sudut negatif dr hubngan ini adlh kemungkinan berubahnya sikap ank tengah utk menyenangkan si sulong.anak tengah adlh pasangan yg serasi untuk siapa sahaja. jika ank tengah berpasangan dgn ank sulong, maka sering kali ia harus merelakan keinginan dan impiannya demi pasangan..

Tengah - Tengah
psgn ini dpt pergi ke mana pun dan memutuskan apa pun yg mereka sukai. mereka berdua dpt saling melengkapi..
namun anak tengah biasanya suka menyimpan rahsia.hal ini tentu dpt mnjadi halangan serius dlm berkomunikasi. TETAPI masalah akan mudah & cepat selesai kerana mereka pandai berkompromi dan menjunjung tinggi perdamaian

Tengah - Bongsu
hubungan ini akn berjalan lancar bila si ank tngh cenderung bersikap seperti ank sulong. jika anak tengah menunjukkan ciri sejati, maka ia akan terbawa2 gaya si bongsu yg lebih santai dan suka mengikut kehendak diri sendiri. berlaku terutama apbila anak tengah adlh GURL...

Bongsu - Bongsu
Berhati2! bersama pasangan yg seirama mmg menyenangkan. namun bila x melihat kenyataan, kamu akan sukar untuk mengawal situasi.

Sulong - Bongsu
Kombinasi PALING SERASI, si sulong dpt mengajar pasangannya untuk bertindak lebih teratur dan dewasa, terutamanya saat menghadapi masalah serius.
Sementara si bongsu dpt seimbangkan sikap serius si sulong dgn mengajaknya bersantai atau sekadar duduk sambil berkhayal mengenai masa depan... =D

18 Fakta Gurl perlu tahu tntg insan bergelar Lelaki
  1.  Lelaki bole mnjadi seseorang yg begitu sensitif dan prihatin
  2.  jika seorg lelaki meminati perempuan, tdak semestinya perempuan itu cantik. cukup dgn budi bahasa dan kesopanan yg tinggi.
  3.  Kebanyakan masa,lelaki sebenarnya tdak mengetahui perasaan sebenar yg drasakan seorg perempuan...
  4.  lelaki cuba menonjolkan sikpa kelakiannya untuk menambat gati perempuan.
  5.  Lelaki memang dlahirkan dgn perasaan kuat thdp prmpn. because of that they like see and glance woman and watch Baywatch! dan mencuci mata tepi pantai /  swimming pool
  6.  kbanyakan lelaki resah bla berhadapn dgn situasi ingin mengajak perempuan keluar 4 1st time.! (hehe)
  7.  lelaki cuba meniru gaya selebriti / berlagak macho hnya kerana ingin memikat haty perempuan.
  8. Bila lelaki cakp, "Emm..tengoklah dulu". itu bermaknya dia berkata tidak / krang bersetuju.
  9.  bila lelaki ckp 'direct 2 da point" dlm 1 hal, dia sbenaranya ingin  bersikap jujur & berterus terang & mngharapkan prmpuan memahami maksudnya.
  10.  kebanyakan lelaki yg nmpk 'DESPERATE' dtg dr sekolah all boys.
  11. adlh biasa lelaki cmburu teriutamanya apbla perempuan asyik menyebut nama laki laen.
  12.  lelaki x boleh belajar kesemuanya tntg gurl kat library/ buku semata2. oleh itu mereka slalu keliru dgn sikap gurl yg x faham kenapa gurl bersikap begitu begini.
  13. bertapa hebantnya lelaki itu bersikap romeo dan keluar dgn ramai gurl namun dia tetap hnya ada seorg teman wanita yg istimewa yg laain hanya kawan.
  14. bla lelaki terlihat dada perempuan dan perempuan itu menyedari maafkan sahaja, kebanyakan lelaki tidak sengaja. mereka merasakan kejadian perempuan itu begitu indah (erm kalo betol x per..ni kalo yg x betol...??? pk2 la sndiri keh3)
  15. Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih. cuma dia tidak menunjukkan kesedihannya di depan orang
  16. Bila seseorang permpuan meminanti lelaki, perempuan itu patut bagi hint! sbb lelaki tdak dpt membaca hati seorang perempuan andai td|idak diluahkan.
  17. Adalah memalukan bagi lelaki jika tidak berupaya menolong perempuan.and the last ....
  18. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. mereka lebih tewas sekiranay air mata itu mengalir dari perempuan yang dikasihi. sebab itu dikata "air mata senjata perempuan" (hehehe i likeee weapon tears woman =p)
Blogger Templates

Tuesday, April 27, 2010

WHY IS MUST HAPPEND !!!

Salam
nape bnda ni smua terjadi???
kenapa??????
WHY IS MUST HAPPEND???

hehehe
saje je nk wat gmpak  hahaha
adoiii...asal skrg line makin slow ni??
aq nk berblog walking pn da ssh
nk tukar background blog ak pn da x smudah slalu
sbb slalu sgt lombap tenet ni...
mcm kura2 laaaa *cian kura2 slalu jd mangsa kelambatan..huhuhu*
huuuwaaaaaaaaa!!!nk nanges cmni...
ape hal jd lombap skrg ni??/
adoiiii
mlm2 pn lmbt..kalo siang lmbt ak leh la xcept agy kn..
skrg ni..siang /mlm same je,,.
xde beza
I HATE IT...
ermmmm
Blogger Templates~salam~
nota kaki = Syazni...sabar..sabar 2 kan sebahagian dr iman... :)

Monday, April 26, 2010

.::Masalah Adalah Rakan Kita::.



Salam..
aq nk shre ngan  kowg 1 lagu yg best gla la MV dia..
a song by Lenka
Trouble Is A Friend

Trouble will find you no mater where you go, oh oh.
No Matter if you're fast no matter if you're slow, oh oh.
The eye of the storm and the cry in the morn, oh oh.
Your fine for a while but then start to loose control.
Chorus 1:

He's there in the dark,
he's there in my heart,
he waits in the winds
he's gotta play a part.
Trouble is a friend,
yeah trouble is a friend of mine. oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh.
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh.
He sees what I see and he knows what I know, oh oh.
So don't forget as you ease on down the road.

Chorus 1

Chorus 2:

So don't be alarmed if he takes you by the arm.
I won't let him win, but im a sucker for his charm.
Trouble is a friend,
yeah trouble is a friend of mine. Oh oh!
Oh how I hate the way he makes me feel.
And how I try to make him leave; I try.
Oh Oh I try!

Chorus 1

Chorus 2

Oh, Oh.

BTW...this song mmg padan ngan kehidupan seharian kta..
coz
~MASALAH ADELAH RAKAN KITA~
xkira di mana kita beada
ia sntiasa ade..
~SALAM~

NOTA KAKI =  ENJOY LISTEN  2 THIS SONG.! =P


Blogger Templates

Muor ~2

Salam..
pas ak blk dr makan smua...
aq singgha umah czn aq..kak wa.
kak wa bwu pas bersalin ank ke2..da sbulan daa
slps 14 thn ank yg prtama lahir..heheh
mmg cute sgt bdk nyer...
kecik jer.. berat bdn 2.4 kg
doc pn terkejuz..kcik sgt hehehe
aq lak mmg suke dak2 kecik (sbb sdare mmg aq suke la ok)
tp aq x pgang pn..coz budak kcik tulang lmbt agy
so takot laa hehehehe
 tp yg aq taw raye kali bertmbh kaum hahaha
btw..name ank kak wa yg ke2 ni
Nama = MUHAMMAD HAZIMI EZANI
Berat = 2.4 kg
ezani?? aik da cam name aq ni..tp aq izni...hehehe
ni pic style c kcik yg aq smpt ambk...hahhaa


Superman ??
uweeekkk... =P
 
smile 4 acik eizny... =)

sory la gmbor x lawa sgt..gmbo ni bwu pas mnetek...
hehehe...dak kecik ni terliuk2 aq dok ngusik telinga dia.. *jaatnye acik eizny ni...heheh*
x sbr nk dukung dak kecik nii.....

tp ape2 pn..slmt abg ejan dok bz time aq tgk dak kecik ni..kalo x mmg dia kena tunngu la..coz aq suke tgk  dak kcik..hehehehe

~Salam~

nota kaki = smcm je ase tgk dak kecik ni??? ase ape Syazni?? adalah...ase sorg pmpn gagagaga
*getek plak ko ni hahha *
Blogger Templates

MUOR ~1

Salam.. ari sabtu ari 2 ak blk kg..
kg ane??
mesti la muo kan..hehe
sbb tgk sdare aq sakit...kt hsptl muo.. "HOSPITAL PAKAR SULTANAH FATIMAH"
erm..hsptl ni byk sgt memories laaa...huhuhu (arwah atok n paklong penah mck kat cni...aq penah tertdo kat sisi arwah atok (kat bwh ) sbb ngtk sgt2 tertdo mase msg abg ejan)
aq blk kg kul 6.15 ptg bwu btolak dr umah
solat mghrb kat R&R Seremban.
perghhh gla ramai nyer owg..
telekng yg kat dlm surau 2 pn abis laa da la aq lak telekung x bawa kan...
(x expect pn nk blk n nk sstop kat cni agy pn...)
tp akhirnya dlm keadaan aq terpingga2 nk tgk org abis solat ade la akak ni bg aq telekung yg dia pakai
x sngka plak aq kan. heheeh alhamdulillah
btw otw nk blk kg ade 1 nombor ni x kenal lngsg aq...
tbe2 dia tnye aq sape coz no aq ade kat dia tp x de name..
dia ckp..mayb dia nk usha aq tp lupe nk ltak name..
ermm..ape2 je laa aq juz trime je la kemaafan dia 2..
n i think dia xkn la msg aq pas 2..
ni x..sangkaan aq meleset...dia nk suh aq jd mmber dia..aq teros ckp ngan abg syg aq..dia suh aq ckp ngan mamat ni yg bf aq x kasi nk kawan2.
aq ckp laa... n pk dia akn terima..mule dia trima...aq snyap je bla dia dok msg alik 2...(ak mls nk layan )
tp upernya x..dia leh lak ckp nk suh aq jd  gf dia...
daaaa....apenye org la..tros aq 4ward msg 2 kat abg ejan...mau la dia x ngamuk kan ari 2..
n dia suh aq 2kor nombor...aq pk alek2 is 4 my good 2..xde la org nk dok kaco2 aq agy daa...weee
aman idup aq bla nk smbg stdy nanty...hehehe now juz wait je laa...huhu

ape2 pn...blk kg kali ni mmg best la..wlpn g tgk org sakit...hurmm
tp pas2 aq dpt mkan my fvrte food aq...ape agy kalo bkn asam pedas..nyam2 sdapp...
mkn kat tnjung...da lame x g lepak2 kt sane...huhu
tp aq xdpt mkn kupang smbl..kedai ni dkt ngan umah sewa abg ejan...hehehe
mee bndg pk ckp la 4 fmly aq n kak imah...mmg ckp pn 2 fmly ni..tp ae plak fmly laen dtg..aq juz smpt hirup kuah je..tp x per..x kesah..coz awal bln 6 aq blk muo lagy...hehehe

~Salam~
nota kaki = syg...thanx tmankan ayg dlm perjalanan blk kg ea...love u always


Blogger Templates

Friday, April 23, 2010

.:: Only Us.. ::.

Salam...  geramnyer aq ngan abg ejan smlm...
sabar je la kan..
smlm kepenatan teramat smpai aq terlepas solat asar n adamaya...waaaaaaa ='(
benci3...
tersedor bla abg ejan dok msg aq..,
Syazni = da blk ea
Arisyah - da blk da bang
pas2 msg diteruskn wlpn bdn ke mmg penat x larat ase nk bgn (mau x tdo maghrb2 agy pdn muke ko keh3)
Syazni - tgh lepak ngan awex niey..
mau x berasap plak aq time 2 kan..dr mate aq dok terpisat2 teros aq terbangun...
Arisyah - erm x pelah abg lpak puas2 -msg 1st
Arisyah - eh2 dia duk ngan awek2 owg dlupkn ea..emmm - mgs 2nd
pas2 x berbalas...aq miscall pn same x bls gak aq terus mandi sbb nk solat mgrb
aq abis solat mghrb nk ambk yasin tgk ade msg..dr syazni (abg)dia ckp
Syazni - bz la yg.
aq wat derk je sakit aty msh ade..baek aq snyp je..kang ape2 je la aq taip kan...
aq teros bace yassin...pas2 bace novel aq...(skrg da smpai bab 30 hehe)
kul 9.20 aq msg dia
Arisyah - emm nnty abg da blk msg, jgn snyp je maf ayg ganggu (aq gune ayt penuh smua...hehehe  dia pham la kalo ayt pnuh aq seyes x de maen2 da..)
dia bls
Syazni - abg da alek...mrh la 2
Arisyah- erm yela awek sne kn lawa2...kta sdar kta sper.
pas2 tros dia call....
dok pujuk aq ...dia kate dia sje wat smua 2..nk tgk aq camne..suke ke marah ker....sje abg nk usik ayg sbb abg  tgh ilangkan lelah time 2..
pdn muke abg kan da kena pujuk....keh3 aq da jnjy bla ade rezeki ktorg jmpe..aq nk bg dia ketam...
dia ckp ok gak..dia pn da lame x mkn ketam....hahahhaa
dia call dlm 4 minit je..sbb dia pnat..kerja  brape minggu ni pg smpai mlm...(CIAN PSGN ARISYAH)
slmt la aq ni lahir bln 10...bln 1o kan mrajuk nyer x lame...hehehehe pas2 dia pn tdo.
ok btw
[g td aq aq dok msg abg ejan...aq tnye dia how nak jadi wanita yg dia puja (aq dpt soaln ni dr mane aq x ingt huhu)
dia ckp xtawulah abg da agp ayg tlalu istimwa n da tlalu puja ayg...
syukurnye aq dpt laky cmni ...hahahah
thnx syg...ayg syg abg sgt2..xde org laen leh ganty tmpt abg taw...
ok la...btw nape aq ltak name arisyah n syazni kan...
coz 2 name ni da dgabungkan Arisyah (ARIbah + SYAHrizan) Syazni (SYAhrizan + iZNI)
so tercipta la name ni n name 4 blog ni..hehehe

ok la...aq nk nk siapkn kerja kwangan ni...slmt la kak putri kasi aq handle SUWA yg pmbngunan n perkapota kak khadlijah weeee..t ape2 cter aq update agy ek...syg blog...blog jgn nakal2 taw
~Salam~

nota kaki  =  syg...thanx coz puja ayg ek....ayg syg abg...abg pn tistimewa bg diri ayg..abg jgn nakal2 taw..t mumy bg mkn ketam besar punye...hahahaha

Blogger Templates

Wednesday, April 21, 2010

saje nk kongsi2


Salam nk tau rahsia personaliti psgn anda pd tarikh lahirnya...
hehe ni aq nk shre.

1hb. Kamu seorang yang tidak tetap pendirian terutamanya dalam soal cinta. Kadangkala pilihan yang kamu buat itu bukanlah yang terbaik. Sebab itu cinta kamu mudah beralih arah bila terasa tidak wujud keserasian.



2hb. Berbeza dengan mereka yang dilahirkan pada 1hb, kamu yang dilahirkan pada tanggal 2hb cukup tegas orangnya dan keputusan kamu sukar digugat termasuklah soal cinta. Sekali kamu mengatakan tidak, tiada siapa yang mampu mengubahnya.

3hb. Kamu seorang yang cukup bersemangat dalam. menjalani kehidupan. Kamu memerlukan cinta dalam hidup namun sikap kamu yang seolah tak endah dan sukar untuk meluahkan apa yang kamu rasa membuatkan kamu segan untuk didekati.

4hb. Dikatakan kamu yang dilahirkan pada 4hb ini terlalu suka mengikut perasaan dan kata hati. Sebab itulah tidak hairan bila kamu sering tersilap membuat keputusan yang kadangkala kamu sendiri kesali. Selalu saja cinta kamu hinggap pada tempat yang salah.

5hb. Awas! Kawal perasaan cemburu yang kamu miliki itu kerana ia boleh memburukkan diri kamu sendiri. Namun kebaikan kamu, bersifat pelindung kepada orang-orang yang kamu sayangi. =P
l
l
l
l
v
15hb. Kamu yang dilahirkan pada tarikh ini suka mengubah keputusan kamu secara tiba-tiba. Namun apabila kamu membuat keputusan, kamu akan terus bertindak. Punca pergaduhan antara kamu dan si dia, sikap kamu ini yang suka membuat tindakan ‘last minutes’.



16hb. Kamu ini seorang yang moody rupanya… . Sekejap mood kamu okey dan sekejap pula kamu marah-marah. Ini membuatkan tekanan dan si dia boring dengan sikap kamu itu. Cuba kawal sikit.


17hb. Kamu lebih suka mejaga hati orang lain berbanding hati kamu sendiri. Namun sikap penting yang kamu tonjolkan membuatkan orang tidak tahu perasaan sebenar kamu.


18hb. Kamu ni sangat perahsia orangnya lebih-lebih lagi soal perasaan dan cinta. Kamu lebih suka memendam perasaan hingga mendatangkan tekanan pada diri kamu. Dalam perhubungan cinta, mereka sukar untuk melafazkan kata sayang.


19hb. Kamu bersikap berhati-hati dalam setiap apa yang kamu lakukan termasuklah menjalinkan perhubungan cinta. Biasanya kamu lebih suka mulakan dengan persahabatan sebelum menjadi serius.


20hb. Kamu ini terlalu banyak permintaan. Ada sahaja yang kamu inginkan. Sebab itulah sering timbul pergaduhan dengan si dia bila kamu asyik minta itu dan ini. Kamu sepatutnya tengok dulu kemampuan si dia!!!

nk yg laen??Pandai2 la CARI KAT SINI hehehe

~Salam..~

nota kaki = kalo ad eyg kena..kena la ek..kalo x..anggap je skdr mnmbh ilmu...hehehe



Blogger Templates

bla aq xde kerja....hehehe

Salam...saje nk kongsi2..*xde kerja sbenarnya hua3*
RAHSIA BULAN
BERDASARKAN KAJIAN 25 TAHUN
DATO FADZILLAH KAMSAH
kt cni aq juz ltak bln JAN N OKT jer...
JANUARI
• Bercita-cita tinggi dan orangnya serius suka mendidik dan dididik.
• Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
• Rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan.
• Suka smart, kemas dan teratur.
• Bersifat sensitif , berfikiran mendalam.
• Pandai mengambil hati org lain.
• Pendiam kecuali telah dirangsang.
• Agak pemalu daya tumpuan yang sangat tinggi.
• Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
• Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
• Bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya.
• Cukup sayang pd kanak-kanak.
• Suka duduk rumah
• Setia pada segala-galanya.
• Perlu belajar kemahiran sosial.
• Cukup cemburu yg sangat tinggi.


 
OKTOBER
• Suka sembang.
• Suka org yg sayang padanya.
• Suka ambil jln tengah. *ane ade huhu*
• Sangat menawan & sopan santun. *mnwan ker??haha*
• Kecantikan luar & dalam.
• Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
• Mudah rasa simpati,baik pentingkan kawan.
• Sentiasa berkawan.
• Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
• Cepat marah.
• Macam pentingkan diri sendiri. (mcm je ok)
• Tidak menolong org kecuali diminta.
• Suka melihat dari perspektifnya sendiri
• Tidak suka terima pandangan org lain. =p(akn dpertmbgkan hehe)
• Emosi yg mudah terusik.
• Suka berangan & pandai bercakap.
• Emosi yg kelam kabut.
• Daya firasat yg sangat kuat (terutamanya perempuan).
• Suka melancong, bidang sastera & seni.
• Pengasih, penyayang & lemah lembut.
• Romantik dlm percintaan.
• Mudah terusik hati & cemburu.
• Ambil berat tentang org lain.
• Suka kegiatan luar.
• Org yg adil.
• Boros & mudah dipengaruhi persekitaran =p
• Mudah patah semangat ;D


 
ok msti kowg plik kan nape bulan Jan n OkT saje yg aq
letak dlm ni
hehe...coz 2 bln 2 adlh bulan aq n abg ejan. :)
kowg nk tau yg laen2 korg g kat SINI EK....

~Salam~
nota kaki = miss  my cyg so muchh...


Blogger Templates

Fw: EVERY HUMAN BEING MUST WATCH THIS PHOTOS........

Salam.
aq dpt emel ni dr abg mohd rizal yahya.
dia yk la bg emel yg best2..
so ari ni aq nk share ngan kwn2 blogger..
            tntg...erm ape yerk belh dikatakn..
erm..pembaziran org2 kaya huhu





BALANCE FOOD DUMPED ON THE SOIL AFTER THE PARTY


ONE PART OF THE WORLD WASTING THE FOOD


ANOTHER PART OF THE WORLD DOESNT HAVE FOOD TO RUN THEIR LIFE


PLS FORWARD THIS MAIL TO ATLEAST ONE OF YOUR FREIND........--


Blogger Templates

Good Luck 2 SARAF

Salam..
sek agama yg tmpt aq kerja msuk pertndng KAMIL..
nasyid yg dbawa adlh dr kumpulan firdaus
"INSAN DAN AMALAN" ni lagu yg kedua dbawa slpas selawat.
mule2 susah gak nk bawa muzik 4 lagu ni...
*diorg bermain alat muzik bkn pakai cd plyer je ek*
n smlm ..care nk cntkn plak bermain muzik 2...nk berseni la
smlm akhrnya aq n ustzh rubisah tlg mndpt care nk maen mnmbhkn seni kat muzik 2...hehe
harap menang la SARAF thn ni..mmg best muzik diorg
peralatan muzik dpt pnjm dr kmpln RABBANI....slmt ustzh ade cntct kn..kalo x...aisshh x thu la cam ne...
huhuhuhu
2 all dak nasyid SARAF...best of luck 2 all of u ok...caiyok2 hehehe
*byk bdk2 ni msk pertndgn such as alquran n terjemahan,bercerita,muhawarah (berlakon dlm arab) n mcm2 agy*
ok now aq nk ambed lirik n lagu

"INSAN DAN AMALAN" dr kmpln Firdaus

Agung di dunia
Memang harta jadi sandaran
Keagungan di akhirat
Amal jualah yg menentukan

Walau setinggi mana dudukmu
Amal jgn dilalaikan
Walau serendah mana letakmu
Amal tidak di sampingkan
Tinggi atau rendah
Amalanmu tetap di hitungkan

Kehidupan yg sementara ini
Penuhilah dgn amalan murni
Semoga hidup direstui ilahi
Biarla pulang bagaikan din nanti
Terhimpun diri di dalam pilihan
Orang soleh di sisi tuhan

Amalan baik dan buruk
Penetu aras letakmu
* Bagaikan hidup dan mati
Insan dan amalanya sebati
Itu lumrahnya ketentuan
Hidup seorang insan
Hidup di dunia sementara
Pulang nanti amalan yang dbawa
baik buruknya
semua dihitung tuhan yang esa
Ulang *



Blogger Templates

Tuesday, April 20, 2010

~Adamaya~


Salam
skrg ni...blk je dr keje aq akn terus mandi n solat asar..
tpat 6.30 ptg aq akn melepak kt dpn tb..
tgk TB3...
ape lagi tgk cter ADAMAYA...
mmg aq sonok sgt tgk cter 2..especially plakon kesukaan aq ade..Lisa Surihani...hehhe plus cerita ni jenis komedi romantik *mmg lagi layan la tgk...huhuhu*

kra time ni xde sper la yg leh gngu aku..hehehe..xcept abg syg.. (=
lgu cter ADAMAYA ni pn best...
tajuk lagu dia YANG TERINDAH..wlpn lagu agak mcm balet2 cam 2...hehhe
tp lirik dia..best.memukau...
skali dgr mcm ape jer..bla da dgr byk kali...mmg telekat la..hehehe
ok now aq embed kn lirik lagu "Yang Terindah" n  lagunye skali
harap kowg smua layan ek.. lagu ni aq tujuka wat my lovely hubby syg...
my syg abgg...thanx wat my beras indah...hehe miss u cyg.

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah


Blogger Templates

Monday, April 19, 2010

i like it >>

Salam.
pas je aq wat keja aq..
aq on9 jap..
dan seperti biase emel ku byk ngan comment2 dak2 kelas aq dlu..
kelas 6EP...
huhuhu

pas2 aq buka youtube...
sje2 dgr lagu..
n tbe2 aq ingt 1 song...nyanyian dr kmpln INTEAM...
mmg best sgt2 lgu 2..aq suke..
is abt prcintaan..
tajuk lagu- Doa Seorang Kekasih

lirik ni aq penah post kt blog aq..as doa kekasih.
hehehe
so..hayati la lagi ni ek...
1 more song that i like is..
kasih kekasih
~Salam~

nota kaki = abg pujaan aty ayg sowg.. miss u syg

Blogger Templates
Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM