♥ Usia Blog ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Sahabat Izni ♥

Friday, January 15, 2010

4 cerita. pd ari Jumaat yg indah..hehhehe

Salam...
Family aq bertmabah lagi thn ni....mmg meriah la ngan sore dak2 kecik thn ni umah aq...hahaha
sorg lair kat joho n sorg lagi kat JEPUN...weee~ next blog aq upload gmbo bdk2 2 org ni.

tempoh aq menjage bdk2 darjah 3 sek agma da tamat kemarin...huhuhu
dlm byk2 bdk2 kat kelas 2 aq rindu beberapa telatah bdk2 ni..hahha..wlpn nakal..tp muke diorg 2 sweet sgt..smpai aq x bleh nak marah. (t aq upload gmbar bdk2 ni mase aq jage ari 2)

Tp ptg isnin 2 mmg aq ag 10sion..bcoz ade nenek ni pk cucu dia 2 bgus sgt..peghhh menyampah aq kot. mase aq x dtg selase 2..ustzh puteri(guru besa) gnti tmpt aq. dia ckp..cucu nenek 2 x dtg plak..kalo dtg nk gak basuh..sbb perangai mcm 2..mmg bla besa2 akan jadi teruk. aq setuju ckp ustzh.
kta  kena mendidik bdk2 smejank diorg kecik hormat org tua,rakan2 guru kelas n org yg besa dr dia. kalo dr kecik da mcm ni..n x dbendung aq ase bdk 2 akn jd bdk LOSEER bla besa. kalo dia pndai pon..tp hati n perangai buruk x de gunenya.

~INI PRINSIP AQ. HATI,PELAJRAN N PERANGAI MSTI SEIRING~
ok.. aq juz bwu abis isi borang kerja at SPA  n JOB M'SIA. smuanya pembantu n kerani.
my choice is :
  1. PEMBANTU PENDAFTARAN-KP17
  2. PEMBANTU TADBIR(UNDANG2) -L17
  3. PEMBANTU ARKIB -S17
  4. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN)- W17
  5. PEMBANTU PEMULIHARAAB-S17
ni smua plihan aq sndiri. xde org lain pon..lalalala.. wlpn kerani ke..is govmnt n bleh je naik pngkt mcm sedare2 aq.
erm ramai org ckap aq dpt smbg ijazah aq..tp aq x yakin arr..dgn keadaan demam time 2..adeii
entahla. tp kalo dpt ALHAMDULILLAH. rezeki ALLAH. mmg aq akan berusaha betol2 4 maintain kan 3 pointer,,weeee

mmg aq ngaku aq agak cemburu bla kawan2 aq da msk U wlpn juz diploma tp dioarg da ade kat U but me??
arggghh ntahla kalo aq pk pon mcm ape jer..xde jln penyesaian.
mungkin org akn kate ko x nk belajar ke sbb da apply keje smua2 ni. erm..kalo ade rezeki aq dpt smbg blajo n ade dpt keje govmnt aq akn ambk dua2 n aq akn ambk kelas mlm la nmpaknyer. aq nk capai impian aq mengenggam ijazah!
sbb keje kerajaan bkn senang nk dpt sekrang ni. but if other wise..aq kena la mule dr bwh. ambk diploma ermm nk x nk aq kena gak smbg pelajran aq.
aduhai..xkan nk kawen je kot..cett ssh2 xkn dia je nk tngunng aq..??
aq x nk mcm 2..aq nk same2 berusaha cari rezeki 4 my fmily.penat ke ape letak ketepi yg pntg rezeki yg dcari 2 HALAL. aq arap ALLAH permudahkan jalan aq ni..huhu hope this year is the best year. jgn la jd mcm thn lepas...aduuhhh byk mslah.kesedihan n ect3...huhu

Ak harap bln ni gaji bf department bf aq x kena potong agy...aishh slamber2 jer nk potong2 bg la sbb nape nk potong.
diorg ni men seseke ati nk potong2 kalo ye pn bgla 2-3 bln pas da strt sek x pk ke org yg da ade ank..nk byor yuran,buku2 sekolah, beli kelengkapn sek???
cian kat cyg aq..da la dia kena byor yuran2 adik dia..slmt la aq ni bkn jenis pmpn yg suke minx2 tu ni..kalo x koyak poket suar bf aq 2..hahahha
aq cube bantu dia gak..smampu aq la coz aq pn keje mcm2 ni jer..ape jer r gaji kan..
so aq arap bulan ni diorg x ptg agy,,,kalo x aduhh pening gak aq mane nak cekau duit tlg dia.
dgn ic hilang aq x thu dia da wat ke x.. ngan ex minx byr duit...aduhai ni 1 agy x reti2 sabar2..erm..
aq arap bln ni akn settle smua nyer..xnk ade agy mslah kewangan antara kami.INSYAALLAH  AMIN...
mcm mane pon...kami da jnji ssh snang kami akn bersame..bkn cara aq..bla bf kta ssh kta cari org len...no3

huhu ok la..t ape2 aq akn update agy..insyallah dgn gmbo bdk2 2..hehehe
nk g bank ni..nk bank in duit 4 him tlg dia byorkn yuran adik2..huhuu

erm..ase nk tgk ank buah aq la mlm ni..haha yg kat pnggiran batu caves.. rindu diorg sgt2

ps:i love u so mucch syg
~salam~

No comments:

Rngnkn blog shout box tepi lmbg UITM